ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

USA: Oregon kieltää nuoriin kohdistuvat eheyttämisterapiat

Sami Mollgren • 08.05.2015 07:47 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA
Yhdysvalloissa Oregonin osavaltion senaatti on päättänyt kieltää alaikäisiin kohdistuvat ns. eheytyshoidot. Vastaavanlaiset kiellot on jo Kaliforniassa, New Jerseyssä ja pääkaupunki Washington DC:ssä.

Laki etenee seuraavaksi kuvernöörin allekirjoitettavaksi, jonka odotetaan allekirjoittavan lain. Kuvernööri Kate Brown on kertonut avoimesti biseksuaalisuudestaan.


USA:n korkein oikeus on aiemmin jättänyt ottamasta käsittelyyn Kalifornian ja New Jerseyn osalta vetoomuksia, joiden pyrkimyksenä oli alaikäisiin kohdistuvien eheytysterapioiden kieltävien lakien kumoaminen. New Jerseyn tapauksessa vetoomuksen jättäneiden mielestä kielto loukkaa eheytysterapiaa tarjoavien terapeuttien sananvapautta tai uskonnollisia oikeuksia.


Yhdysvaltain presidentti Barack Obama haluaa kieltää hoidot joiden tavoitteena on nuorten seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoli-identiteetin muuttaminen. Valkoisen talon lausunnossa huhtikuussa eheytysterapiana tunnettua toimintaa nimitettiin "tuhoisaksi".

Lääketieteen, psykiatrian ja psykologian järjestöissä suhtaudutaan yleisesti torjuvasti seksuaalisen suuntautuneisuuden muuttamiseen tähtääviin ns. eheytyshoitoihin.

Suomessa ei ole tällä hetkellä olemassa puoskaroinnilta suojaavaa lainsäädäntöä. Esimerkiksi Seta katsoo, että erityisesti alaikäisten kohdalla täyskielto eheytyshoidoille olisi tärkeää.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy