ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

USA: NARTH homovastaisen ´roskatieteen´ tehdas

JuhaniV • 17.03.2012 09:56 • 37 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Amerikkalaisia vihajärjestöjä seuraava Southern Poverty Law Center nimeää NARTH:in homovastaisen 'roskatieteen' pääasialliseksi lähteeksi.

Yhdysvalloissa hyväksyntä homoja ja lesboja kohtaan lisääntyy yhteiskunnassa kaiken aikaa. Ääriuskonnollisilla ja myös ääripoliittisilla tahoilla on kiire torpata "vaaleanpunainen uhka", jota he kutsuvat myös "homoagendaksi". Ääriliikkeillä ei homojen jälkeen olisi ketään "luvallista" vihan kohdetta. Kommunistit, mustat, juutalaiset jne. ovat kuuluneet jo pitkään poliittisesti ei-korrekteihin vihattaviin.

Homoihin kohdistuvan vihanpidon pääväyläksi on valjastettu National Association for Research and Therapy of Homosexuality (NARTH). Heidän perusväittämänsä on, että kukaan ei ole syntyjään homo ja että henkilön seksuaalinen suuntautuneisuus [homosta heteroksi] voidaan muuttaa tai vaihtaa heidän kehittämillään terapioilla, joilla on sellaisia nimiä kuin “reparative”, “conversion” tai yleisemmin “ex-gay” -terapiat. Suomalaiset homovastaiset järjestöt, kuten ASLAN ovat kehitelleen käsitteet 'eheyttäminen' ja Elävät vedet -terapia. Peruslähtökohtana heidän ajattelussaan on käsitys, että homoseksuaalisuus on virhe normaalissa seksuaalisessa kehityksessä, eli jonkinlainen mielen häiriö.

NARTHin ongelmana on ollut se, että mielenterveyden ammattilaiset Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa ovat laajalti torjuneet NARTHin markkinoimat terapiamenetelmät joko vaikutuksiltaan olemattomiksi taikka jopa mielenterveyttä vahingoittaviksi.

NARTHin markkinoimat nk. tieteelliset tutkimukset on kerta toisensa jälkeen osoitettu tarkoitushakuisiksi tai täysin vääriksi. Tieteelliset laatuvaatimukset avoimuudesta ja toistettavuudesta eivät NARTHin tutkimuksissa ole täyttyneet. Paljon mainostettuja "eheytymisiä", eli ihmisiä, joiden seksuaalinen identiteetti olisi oikeasti muuttunut ei ole tarjolla oikeaan tieteelliseen tarkasteluun. Kun eheyttäjiltä on vaadittu näyttöjä aidoista tuloksista, väistetään vaikkapa luottamuksellisuuden suojaan. Näin tekivät mm. aslanilaiset myös ranneliike.netin keskustelussa.

Ratkaisuksi lukkotilanteeseen NARTHin kyseenalaisiksi osoitetuista tieteellisistä tutkimuksista, he ovat julistaneet tieteellisten instituutioiden tutkimukset pätemättömiksi. Homovastaisen järjestön Family Research Instituten johtaja Paul Cameron on todennut: "Emme voi olla enää riippuvaisia - kuten useimmat perheiden puolesta toimivat järjestöt tänä päivänä [USA:ssa] - liberaalien tiedeyhteisöjen valikoimista 'tieteellisistä seikoista'. Meidän on kukistettava nuo tiedeyhteisöt tekemällä itse perustavaa laatua olevaa, rehellistä tieteellistä tutkimusta."

SPLC:n kirjoittaja Ryan Lenz heittää Cameronin lausuman perään kommentin "perustavaa laatua olevaa kenties, mutta entäpä rehellistä?"

Toisen voimakkaan homovastaisen organisaation, Exodus Internationalin kerrotaan olleen viime vuoden marraskuussa vähällä joutua suoritustilaan. Rahoittajat ovat alkaneet vältellä heitä heidän ultrajyrkkien linjauksiensa vuoksi. Nyt Exodus Internationalilla on vahva halu pehmentää julkista linjaansa. NARTH sitävastoin aikoo pysyä edelleen jyrkällä homovastaisella linjallaan.

***********

NARTHin toiminta käynnistyi vuonna 1992 vastavoimaksi lääketieteeseen omaksuttua käsitystä ettei homoseksuaalisuus ole mielen häiriö. Joukko psykiatreja perusti järjestön periaatteella taistella "homoseksuaalien agendan" kasvavaa vaikutusta vastaan. NARTHin historiaan sisältyy useita noloja tilanteita ja paljastuksia. Arvostettu tiedemies, joka oli usein kutsuttu henkilö mm. oikeudenkäynneissä homojen oikeuksien vastustamisessa, tohtori George Rekers, jäi pari vuotta kiinni ikään kuin housut kintuissa. Hän oli vuokrannut internetin rattopoikapalvelusta nuoren miehen matkaseuraksi Eurooppaan ja tekemään päivittäistä intiimihierontaa. Kaksi nuorta toimittajaa kuvasivat parin heidän palattuaan Euroopan turneeltaan. Rekersin historiasta paljastui myös synkkä tarina hänen terapiansa seurauksista itsemurhan tehneestä henkilöstä.

***********

SPLC-järjestö on ihmisoikeusjärjestö, joka listaa vihajärjestöjä ja toimii ennakkoluuloja ja vihaa vastaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Noin se homma etenee! Ennakkoluuloja ja vihaa vastaan taistellaan luomalla ennakkoluuloja ja vihaa. Sil viisiin! Noinnikkäs!

Onko Juhani Viherlahti muuten koskaan pysähtynyt miettimään, mihin pyöritykseen, ryöpytykseen ja mediamyllytykseen sitä nykyään joutuisi, jos toisi esiin näyttöä eheytymisestä, oli sitten itse asianomainen tahi muutoksen todistaja? Kuka hullu siihen ryhtyisi nyky-Suomessa?? Johan me nähtiin, minkälaisen kohun Älä alistu-kampanja sai aikaan.

Ehkä minut eräänä päivänä, jos Herra suo, tuodaan näytille. Se ei olisi kuitenkaan minun tahdostani kiinni.
  Jochanan • 17.03.2012 22:49
Artikkelissa mainittu NARTH on maailmanlaajuisten homojen ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia vastaan taistelevien äärikristillisten ryhmittymien taustavaikuttaja, jonka ”tutkimuksiin” kiihkouskovaiset perustavat sairaalloisen maailman- ja ihmiskuvansa ja johon kuuluu oleellisena osana homovaino.

Eri puolilla maailmaa toimiva puoskarijärjestö Exodus International ja sen suomalainen alajärjestö Aslan ry noudattavat NARTHin oppeja.

Kolme homoja kammoksuvaa miestä perusti NARTHin, sillä he eivät hyväksyneet sitä, että maailman suurin psykologiliitto APA poisti homouden sairausluokituksesta eli totesi meidät terveiksi. Siitä lähtien NARTH on julkaissut vääristeltyjä ja tahallisiin valheisiin perustuvia julkilausumia ja kirjoja homoista ja lesboista. Exodus Internationalin ja Aslanin agenda perustuu NARTHin mukatieteeseen, johon on tietenkin sekoitettu hurmahenkistä kiihkouskovaisuutta ja luomisoppia, joiden mukaan heidän jumalansa loi hetero-Aatamin ja hetero-Eevan.

Aslan ry on siis Suomen homoparannuspuoskaroinnin päätoimija. Se on toiminut vuodesta 1991, ja tekee kaikkensa vahingoittaakseen meitä levittämällä perättömiä juttuja ja lietsomalla siten homovihaa yhteiskunnassamme.
Aslanin johto ja sen toimihenkilöt koostuvat – kuten olemme joutuneet huomaamaan – uskonnon myrkyttämistä yksilöistä, joiden elämäntehtävänä on halveksia, syrjiä ja solvata hlbt-kansalaisia. Aslanilla ei ole terapeutteja eikä muitakaan asiantuntijoita, vaan se harjoittaa epäeettistä ja epäinhimillistä uskomusterapointia.
Lyhyesti sanoen: Aslan pitää meitä homoja ja lesboja sairaina ja syntisinä, joten meidät täytyy muuttaa heteroiksi. Aslanin toiminta perustuu siis valheeseen, jonka se on omaksunut ihmisyydenvastaisesta uskonnosta.

Aslanin Elävät vedet -puoskarointi perustuu amerikkalaisen Desert Stream Ministries -vihajärjestön oppeihin. Tässä Living Waters luettelee 8 syytä vastustaa meidän ihmisyyttämme ja tasa-arvoa:

desertstream.org

Euroopassa toimivat alaosastot:

www.livingwaterseurope.com

Aslanissa toimiva Ari Puonti on julkaissut useita kirjoitelmia ja esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa. Lainasin tänään kirjastosta kaksi Puontin kirjaa (Homoseksuaalisuus – hämmennyksestä selkeyteen ja Suhteesta siunaukseen – homoseksuaalisuus, terapeuttinen sielunhoito ja raamattu). Vuosina 1995 – 2009 luin yli 150 kirjaa vuodessa. Täytyy myöntää, että yksikään niistä ei ollut niin irvokkaasti vääristelty kuin Puontin tekeleet. Puontia voi mielestäni hyvällä syyllä pitää vääristelyn ja valehtelun mestarina. Tekeleistä paistaa myös pohjaton homoviha.
---
Tamperelaisessa ja muissakin lehdissä ilmestyneet Aslanin huuhaakursseja vetävän Kyllikki Koskelan mielipiteet kertovat myös suunnattomasta tahallisesta tietämättömyydestä ja uskontoon perustuvasta epäinhimillisyydestä. Se on sikäli ymmärrettävää, että Koskela on toiminut vuosia Nokia Missio -lahkon (kielilläpuhuminen, kaatuilut ja ihmeparantumiset) saarnaajana. Koskelan saarnoja löytyy verkosta, ja niistä voi todeta, että ei päätä eikä häntää.

Aslan, Puonti, Koskela ja monet muut sairaalloisesta uskontopohjaisesta homovihasta voimansa saavat ovat menneet liian pitkälle. Mikäli he solvaisivat samalla tavalla ruotsinkielisiä tai saamelaisia, oikeuskäsittelyt olisivat alkaneet ajat sitten. Luotan siihen, että joskus koittaa aika, jolloin edellä kuvatun kaltaiset järjestöt ja yksilöt joutuvat vastaamaan oikeuden edessä ihmisyyttä vastaan tekemistään rikoksista.
  hks • 18.03.2012 00:21
Jochanan, olet mielestäni täysin väärässä. Psykologian alueella on tehty ja tehdään jatkuvasti hyvinkin tarkasti yksilön suojaa vaativia tutkimuksia. Sellainen on siis haluttaessa mahdollista toteuttaa milloin tahansa. Halu kuitenkin puuttuu, koska tuollainen nykyaikaiset tieteelliset kriteerit täyttävä tutkimus paljastaisi oitis "eheyttämisen" olevan huijausta. Eheyttäjille rahantulo loppuisi siihen paikaan. Uhka rahastuksen loppumisesta on riittävä syy mennä esittämiesi kaltaisten väitteiden taakse.

Sen sijaan, että yrität kutsua Herraa luoksesi, mitä jos tutustuisit johonkin sympaattiseen herraan?

Pidän tarpeellisena tuoda julki Aslanin kaltaisten toimijoiden taustoja. Ehkä tällaisella toiminnalla estyy muutaman ihmisen psyyken vaurioittaminen tai jopa itsemurhat.
  JuhaniV • 18.03.2012 08:11
Mitähän mahdat Juhani Viherlahti tarkoittaa noilla "yksilön suojaa vaativilla tutkimuksilla" ? Eihän teille kelpaa tähänastisetkaan tutkimukset. Vastahan täysin nykyaikaiset tieteelliset kriteerit täyttävä tutkimus osoitti, että eheytyminen voi tapahtua jopa kivutta:

www.seurakuntalainen.fi
  Jochanan • 18.03.2012 08:45
Taidanpa silti kyseenalaistaa tuon muutosseurannan, johon Jochanan viittaa. Jo tuossa Seurakuntalaisen julkaisemassa artikkelissa esitettiin varaumia APA:n kriteerien täyttymisen suhteen.
  smo • 18.03.2012 09:11
APA:n kriteerithän täytettiin paremmin kuin koskaan ennen! Tutkimus osoitti selkeästi, että muutosta todella tapahtuu, vaikkakaan ei kaikille (kaikkiaan 53 % tutkituista koki heteroeroottisen kiinnostuksen vahvistumisen ja/tai homoeroottisen kiinnostuksen vähentymisen), ja ennen kaikkea tutkimus osoitti, että muutosyritys ei ollut psyykelle haitallista, päinvastoin kaksi psyykkisen ahdistuksen indikaattoria osoittivat, että hyvinvointi jopa lisääntyi tutkimuksen aikana.

Joten voitte tunkea syytöksenne valehtelusta, huijauksista, puoskaroinnista, psyykkeiden vaurioitumisista, rikoksesta ihmisyyttä vastaan (luinko oikein?? :D) kaksin käsin sinne, minne mielellään tungette paljon muutakin.

Te olette häpeäksi ja vahingoksi koko homoyhteisölle syöttäessänne lukijoillenne vuodesta toiseen samaa läpinäkyvää paksua palturia, josta paistaa läpi sokea viha ja halveksunta uskovaisia kohtaan. Se saattaa teidät naurunalaisiksi ja kerää potin eheytysliikkeelle, jonka pussiin te koko ajan pelaatte ala-arvoisilla kirjoituksillanne, joissa mantranomaisesti hoette, että kukaan ei koskaan eheydy ja se on mielenterveydelle vahingollista.

Teidän valehtelunne, disinformaationne, lobbauksenne, propagandanne, kansanryhmää vastaan kiihottamisenne yksityishenkilöiden kunnianloukkauksineen ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan.
  Jochanan • 18.03.2012 10:38
Heh, tulihan se sieltä!
Jochanan todistaa purkauksellaan, että uutinen osui ja kunnolla. Täytyykin hiukan vertailla tekstejä. Vaikuttaa nimittäin siltä, että Aslanin pääsatraappi kirjoittelee tänne nimimerkin suojassa. :)
  JuhaniV • 18.03.2012 10:59
"Paremmin kuin koskaan ennen" ei vielä kesää tee.

Mikäköhän tuo paikka on, minne mielellään tungetaan "paljon muutakin"? Ja vähän tarkemmin, ketkä tunkevat? Ja tunkevat mitä?

Ainakaan minä en tunnusta vihaavani tai halveksuvani uskovaisia. Toisaalta minua kyllä kuvottaa uskonnon nimissä harjoitettava vallankäyttö, uskonnosta riippumatta. Tällaista vallankäyttöä on mm. homoseksuaalisuuden kaltaisten inhimillisten ominaisuuksien asettaminen vastakkain taivaspaikan saamisen (vs. kadotuksen pelon) kanssa.
  smo • 18.03.2012 11:13
No niin! Alkoihan se paranoia! On teillä pieni, yhteen foorumipahaseen rejoittunut maailma, kun on aina aikaa miettiä, kuka minkäkin nikin takaa kirjoittelee...

On se ihmeellinen tuo Ari Puonti kun se kummittelee joka nikin takana!
  Jochanan • 18.03.2012 11:16
Toisista on ehkä niin moneksi?
  smo • 18.03.2012 11:17
No jos nyt kuiteski päättäisitte, olenko Jouko Piho vai Ari Puonti! Johan tässä ihan identiteettikriisi pukkaa päälle... :D

Ai niin se paikka... se on semmonne paikka, missä on ikuinen auringonpimennys.
  Jochanan • 18.03.2012 11:21
Minua ei oikeastaan kiinnosta vähääkään se, että kuka on kuka. Olen kiinnostunut vain siitä, mitä kukin kulloinkin suoltaa. Tuo mainittu ikuisen auringonpimennyksen tyyssija lienee siis auringosta katsoen paikka planeettojen toisella puolen?
  smo • 18.03.2012 11:33
Voe, mie en sitte ollenkaa käsitä, miten tiä betonicwater-Blueriver-Classy Rascal-Jochanan jaksoo vuojesta toeseen häiriköijä tiäl Ranneliikkees. Ja unehtuko tuost nimilistast vielj yksi sivupersoona eli vaekeest ripuloeva Riquman2009? Voe tokkiinsa, miten on immeisellä vimmaa tyhyjänpäeväsyyksiin. Miten hää kehtoo?

Vuan täs on viel tojistus ihtensä kysseisen immeisen omast suust: www.seurakuntalainen.fi
  oxo (ei rekisteröitynyt) • 18.03.2012 11:37
No voe kaoheeta, äläs lisää todistukseeni mitään, jos siihen kerta perustat! Betonicwaterin, Blueriverin ja Riqumanin voit tiputtaa listaltas, jos siihen paranoialtas kykenet.
  Jochanan • 18.03.2012 11:50
Puoskariyhteisöjen toimintamalliin kuuluu uhkailu siinä vaiheessa, kun kaikki muut heidän argumenteistaan on osoitettu vääriksi.

Itsekin pitkään puoskareiden toimia seuranneena, olen saanut muutamia kertoja uhkailuja lakitupaan haastamisesta julkisista kommentoinneistani. Perusteena heillä on ollut liiketoiminnan haittaaminen! Lakitupaan saakka ei kuitenkaan koskaan ole ehditty, kun heille on osoitettu heidän häviönsä oikeustaistelussa olevan selviön ja he maksavat silloin kaikki kulut.
  JuhaniV • 18.03.2012 11:58
1+1=2, eli kohtaamme vanhan tutun Classyn uudessa muodossaan?
  smo • 18.03.2012 12:26
Ei vaan 1+1=1. Tuo jumalallinen ihme ja ikuinen paradoxi! : )
  Jochanan • 18.03.2012 12:37
Ei siinä ole mitään ihmettä taikka paradoksia - kun vaan ykkönen oletetaan nollaksi.
  smo • 18.03.2012 12:46
Rukouksista ja puoskaroinneista huolimatta kukaan ei ole muuttunut heterosta homoksi eikä homosta heteroksi. Mikäli se olisi mahdollista, näin tapahtuisi jatkuvasti eikä asiaan kiinnitettäisi sen kummemmin huomiota.

Yhteistä niille, jotka valehtelevat muuttuneensa homosta heteroksi, on suunnaton halveksunta ja viha homoja kohtaan. Tämä kertoo selvästi henkisestä rikkonaisuudesta, kuten joistakin kommenteista käy selvästi ilmi. Normaalisti kehittyneen ja tasapainoisen ihmisen ei tarvitse valehdella ja solvata mitään ihmisryhmää sillä tavalla kuin ns. ex-homot tekevät. Homonparannuspuoskarointi ei ole muuttanut yksilöä homosta heteroksi, vaan rikkonut psyyken ja saanut yksilön vihaamaan niitä homoja ja lesboja, jotka ovat hyväksyneet itsensä ja elävät täysipainoista elämää.

Exodus International, Aslan ja muut puoskarijärjestöt keräävät pelkästään rahaa itselleen. Ne eivät ota vastuuta tuhoamistaan ihmisistä, joiden hoito jää lopulta yhteiskunnan kustannettavaksi. Näin on käynyt maailmalla ja varmasti Suomessakin. On erittäin tärkeää, että puoskareiden yhteiskuntaa ja yksilöitä tuhoava toiminta tulee julki, jolloin se pystytään lopettamaan lainsäädännöllisin keinoin. Aslan ja muut kiihkouskovaisten homovihajärjestöt ovat yhteiskunnan syöpäpesäkkeitä, jotka eivät kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon.
  hks • 18.03.2012 14:25
>> Rukouksista ja puoskaroinneista huolimatta kukaan ei ole muuttunut heterosta homoksi eikä homosta heteroksi. Mikäli se olisi mahdollista, näin tapahtuisi jatkuvasti eikä asiaan kiinnitettäisi sen kummemmin huomiota. <<

Mutta sitähän tapahtuu jatkuvasti, ilman, että asiaan kiinnitetään sen kummemmin huomiota ja vieläpä rukouksista ja "puoskaroinneista" huolimatta. Allekirjoittanut ml löytyy lukuisia yksittäisiä todistajia, jotka ovat omin silmin nähneet, että tätä tapahtuu koko ajan. Vakuuttavimpia ovat tietenkin ne todistukset, jotka nousevat suoraan kentältä. Esimerkiksi vanha ystävämme nimimerkki Deli on sitä mieltä, että tuo sinun oletuksesi on todellisuudelle vieras. Deli kirjoittaa klassisen kristinuskon foorumilla seuraavaa:

"Homosuhteessa eläviä siirtyy heterosuhteisiin tasaista tahtia koko ajan. Itse voin helposti nimetä tuttuja enemmän kuin minulla on sormia ja varpaita. Tavallisesti ei kuitenkaan ole kyse mistään dramaattisesta ja näyttävästä - paitsi näköjään joissakin kristilliseen heräämiseen liittyvissä tapauksissa, joissa asia saa suuret mittasuhteet ja paljon sellaista ympärilleen, mikä tuntuu yliampuvalta.

Tavallisesti ihmiset vain elävät. He eivät ehkä identifioi itseään miksikään kovin tarkkarajaiseksi ja selkeästi luonnehdittavaksi. Heille tapahtuu asioita. Sen seikan pohtiminen, olenko minä nyt minkä asteen homo tai hetero tai biseksuaali, ei tavallisimmin tunnu ihan hirveän merkittävältä sen paremmin omakuvan kuin maailmankuvankaan puolesta. Ihminen eroaa yhdestä suhteesta ja solmii toisen, eikä erityisiä ongelmia tai "iänikuista sontaa" elämän uudelleenjärjestelemisestä suinkaan seuraa."

Lähde: uskojaelama.net

On hyvin helppoa yhtyä Delin näkemykseen ihan jo omankin kokemuksen perusteella. Juuri noin se menee todellisessa, oikeassa elämässä, josta nämä Ranneliikkeen kirjoitukset ovat monesti pahasti vieraantuneet ja käpertyneet omaan vihaansa. Homovihasta on ihan turha syyttää järjestöjä ja ykisttäisä ihmisiä, joiden toimintaa motivoi rakkaus homoja ja lesboja kohtaan ja heistä välittäminen. Viha löytyy korkeintaan sieltä oman puseron sisäpuolelta, kuten hyvin käy ilmi nimimerkin hks kommenteista.
  Jochanan • 18.03.2012 14:52
Nimimerkki Jochananin mielen täyttävä homoviha ja tosiasiat kieltävä järjettömyys ovat tietenkin osa nimimerkin omaa vaikeaa ongelmaa, joka hänen on itse ratkaistava, joten kertaan pelkästään pari faktaa:

1. Ihmiset ovat heteroita, homoja, biseksuaaleja ja niin edelleen.
2. Tällä tosiasialla ei ole mitään tekemistä uskojen ja uskontojen kanssa.
3. Homoseksuaalisuus on eräs terveen, normaalin seksuaalisuuden muoto.
4. Homoseksuaalisuus ei siis ole poikkeavuus, synti eikä sairaus.
5. Kaikki ihmiset ovat sen vuoksi tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia, ja kaikille kuuluu samat oikeudet.
6. Joidenkin yksilöiden ja yhteisöjen levittämät valheet homoista ja vihanlietsonta homoja kohtaan kertovat pelkästään näiden yksilöiden ja yhteisöjen vääristyneestä ja homovihamielisestä ihmiskuvasta.
7. Vääristely, valheet ja vihanlietsonta kansanryhmiä kohtaan on lopetettava välittömästi.

Että ihan vaan tiedoksi. Mikäli nimimerkki Jochanan ja muut samankaltaiset eivät kykene etsimään tietoa internetistä, suosittelen kirjastoa. Se on mitä mainioin paikka yleissivistyksen hankkimiseksi.
Tietenkin sillä edellytyksellä, että haluaa etsiä oikeaa tietoa, mihin monet ihmisvihamielisen uskonnon valinneet eivät kykene.

Kommenttia muokattu: 18.03.2012 klo 15:09
  hks • 18.03.2012 15:08
Kiitos vain, mutta minä olen kyllä hankkinut tietoa näistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista jo aika päiviä sitten, joten älä suotta huolta kanna. Kristinusko ei muuten ole ihmisvihamielinen uskonto, vaan sen suurin käsky ja keskeisin arvo on lähimmäisenrakkaus. Sinun jos jonkun kannattaisi kiiruusti ruveta yleissivistämään itseäsi!

Vastineeni listaasi:

1.) Seksuaalinen identiteetti on pelkkä mielen kostruktio, jolla ei ole paljoakaan vastaavuutta psyko-fyysis-sosiaalisen todellisuuden kanssa. Toisin sanoin seksuaali-identiteetti on abstrakti vailla substanssia. Ei ole olemassa yhtäkään dokumenttia maan päällä, jolla voitaisiin osoittaa, että seksuaali-identiteetti ("hetero", "homo", "bi") olisi jotakin olemuksellinen, pysyvä ja kiinteä osa ihmisen persoonallisuutta. Seksuaali-identiteetti on unkarilaisen lääkärin Karl-Maria Kertbenyn v. 1869 lanseeraama käsite ja sellainen se on edelleenkin. Pelkkä käsite.

2.) Ei kukaan ole sellaista kaiketi väittänytkään, tai ainakaan kukaan tuntemani kristitty. Raamatun mukaan ihmisen identiteetti on joko mies tai nainen. Raamattu ei puhu seksuaali-identiteetistä yhtikäs mitän, vaan ainoastaan seksuaalisista teoista.

3.) Riippuu ihan siitä, kuka asian määrittelee. Asiasta ollaan montaa eri mieltä.

4.) Samma här.

5.) Totta. Nyt ei olla kuitenkaan puhuttu ihmisoikeuksista. Jos niistä puhuttaisiin, sanoisin, että ihmisoikeus se on uskonnonvapauskin, ilman, että sen tulee saada osakseen epäkunnioitusta, vihaa ja halveksuntaa.

6.) Olen aivan samaa mieltä. Ne järjestöt ja yksityishenkilöt, joita sinä syytät valehtelusta ja vihanlietsonnasta, eivät ole siihen kuitenkaan syyllistyneet, kuten tässä edellä on jo monta kertaa todettu ja tutkimuksinkin osoitettu.

7.) Lopeta siis välittömästi!
  Jochanan • 18.03.2012 15:32
Kiihkouskovaisten homovihajärjestöjen toiminta jatkuu entiseen malliin.
Ihmisoikeusjärjestö SPLC:n vihajärjestölistalla oleva äärikristillisten järjestö on levittänyt homovihaansa Latviaan, Moldovaan ja Venäjälle. Se on myös Ugandan Tappakaa homot -lakialoitteen takana. Ihmisoikeusjärjestöt ovat haastaneet vihajärjestön johtajan oikeuteen. Tästä lisää vielä tänä iltana.
  hks • 18.03.2012 15:57
1. Seksuaalisen suuntautumisen kirjo on tosiasia, vaikka sitä kuvaavat käsitteet eivät ole olleet olemassa ikuisuutta. Kieliäkin on monia ja ne kehittyvät ajan myötä. Tutkimustietokin lisääntyy. On totta, että kolme suuntautumisen lokeroa (homo, bi ja hetero) ovat aivan liian karkea tapa määritellä asiaa. Seksuaalisuudella ja seksuaalisen suuntautumisen toteutumisella on niin monia eri tasoja. On kuitenkin varsin toteennäytettyä, että suuntautumistaan ei ihminen tahdonalaisesti voi muuttaa.

2. Raamattu ei selitä myöskään sitä, että on ihmisiä, joilla syntyessään on sekä miehen että naisen fyysisiä sukupuolisia ominaisuuksia. Raamattua kirjoittaneille ihmisille eivät liene olleet tuttuja ajatukset edes viime vuosisatojen (hetero)ydinperhemallista, muusta monimuotoisuudeesta ja sen ymmärtämisestä puhumattakaan.

3. ja 4. Homoseksuaalisuuden heteroseksuaalisuutta alemmaksi arvottavat ovat kyllä todella esittäneet olevansa asioista montaa eri mieltä. Sellaiselle arvottamiselle ei kuitenkaan ole mitään järkiperusteita.

5. Uskonnonvapaus on toki ihmisoikeus, mutta vallankäyttö uskonnon nimissä ei. Tuollaista kielteistä vallankäyttö on, jos uskonnon nimissä esimerkiksi rajoitetaan yhteiskunnallisia oikeuksia vähempiarvoisiksi määritellyiltä ihmisiltä.

6. Minä en koe näiden uskonnollisesti motivoituneiden tahojen homo-ongelmaisuutta yleisesti vihamielisyydeksi tai valehteluksi. Paremminkin tuota homo-ongelmaisuutta voisi kuvata hyvässä uskossa ja vastoin parempaa tietoa harrastettavaksi vahingoittavaksi toiminnaksi. Taustalla lienee vääristynyttä ihmiskuvaa ja yleistä ymmärtämättömyyttä.

7. Minusta olisi hyvä, että uskonnon pitäminen vallankäytön keppihevosena loppuisi. Se tekisi maailmasta paremman paikan.

Kommenttia muokattu: 18.03.2012 klo 17:13
  smo • 18.03.2012 17:09
Jochanan, kaiveleppa tieteellistä näyttöä siitä, miten vinksalleen mennyttä seksuaalista suuntausta on ehetyetty, eli korjattu "hetero" aidoksi omaksi homo-itsekseen.

Vai mitä yrität väittää?
  human • 18.03.2012 18:03
Vastineeni smo:lle:

1.) Seksuaalisten suuntautumisten kirjo on tosiasia ja JUURI SIKSI kiveen hakatut seksuaali-identiteetit (homo, hetero, bi) eivät ole. Eräs maamme parhaista psykoterapeuteista sanoo, että maailmassa on tasan niin monta seksuaalisuutta kuin on ihmistäkin. Seksuaalisuudessa on kyse monen eri asian summasta, mutta viime kädessä se on aina ihmisen tunne-elämän ja sukupuolihormonien yhdessä aikaansaama asiaintila, joka vaihtelee yksilöstä ja elämäntilanteesta riippuen. Vaikka jokin asiaintila yleensä kerralla vallitseekin, ei se tarkoita, että seksuaalisuus olisi synnynnäinen vakio. Käytäntö puhuu puolestaan! Homoliikkeen sisälläkin vaikuttaa sosiaalisen konstruktionismin aatesuunta (queer-teoria) ja siksi onkin hassua, että te pyritte näissä keskusteluissa aina essentialismiin, vaikka tutkijoiden valtavirta on sen näytön puutteessa hyljännyt. On eri asia kategorisoida kulloinkin vallitsevia seksuaalisia tuntemuksia, kuin opettaa, että nämä tunteet olisivat kiinteä osa persoonallisuutta (synnynnäisyydestä puhumattakaan!) ja että ne pitäisi jopa hyväksyä vastoin omaa ihmiskäsitystä ja maailmankuvaa. Silloin tehdään mielestäni suurta väkivaltaa niille, jotka eivät hyväksy homoseksuaalisia tuntemuksiaan oikeina ja aitoina osana persoonallisuuttaan.

MINULLA ON OIKEUS olla sitä mieltä, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on synti. Minulla on oikeus olla hyväksymättä homoseksuaalisia tuntemuksiani ja uskoa, että ne eivät kuulu todelliseen minuuteeni ja identiteettiini miehenä. Edelleen minulla on oikeus etsiä seksuaalisuudessani eheyttä ja muutosta ja kieltäytyä toteuttamasta homoseksuaalisia taipumuksiani. Minulla on oikeus uskoa, että Jeesus kykenee parantamaan minut sisäisesti myös seksuaalisuuteni alueella ja minulla on oikeus uskoa niihin lukuisiin ja taas lukuisiin todistuksiin ympärilläni, jotka puhuvat tästä muutoksesta. Tähän kaikkeen minulla on oikeus ilman, että minun tarvitsee kuulla, että ”olen todellisuudessa homo tai biseksuaali” (jopa muutoksesta huolimatta!) tai että olen homofoobikko, ihmisvihaaja tai edes ”äärikristitty”, joka tuntuu nykyään olevan entisen normaalin uskovaisen haukkumanimi. Edelleen minulla on tähän kaikkeen oikeus ilman, että minun tarvitsee kuulla minkäänlaisia solvauksia tai henkilökohtaisuuksia tai muuta pilkkaa uskostani ja valinnoistani johtuen.

2.) Kyllä Raamattu selittää kyseisen ilmiön: se on syntiinlankeemuksen seuraus. Alussa ei niin ollut. Jumala ei ole luonut intersukupuolisuutta, vaan se on synnin kirouksen seuraus (millä en tietenkään tarkoita, että kukaan hermafrodiitti olisi kirottu yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan ihminen).

3. & 4.) Ei ole kyse ”alemmaksi arvottamisesta”. Se on pelkkä retorinen keppihevonen, jolla ratsastetaan uskonnonvapautta vastaan. Kyse on synnistä. On olemassa sellainen uskonto kuin kristinusko ja sen Pyhässä Kirjassa Raamatussa sanotaan, että seksin harjoittaminen saman sukupuolen kanssa on väärin. ”Väärin” ei ole sama asia kuin ”alempiarvoinen”. Tällainen rinnastus on virheellinen analogia.

5.) Olen samaa mieltä, että vallankäyttö uskonnon nimissä on väärin. Se ei kuitenkaan ole vallankäyttöä, jos uskontoa harjoittavat omasta vapaasta tahdostaan sitoutuvat sen arvoihin ja etiikkaan. Muitahan ei pakoteta mihinkään tai näin ei ainakaan pitäisi olla. Missä tällaista pakottamista esiintyy, se ei ole kristinuskon oppien ja arvojen mukaista. Missä taas ei esiinny, ei voida puhua vallankäytöstä.

Sen sijaan vallankäyttöä on se, että tasa-arvoon vedoten riistetään toisilta oikeus oman arvomaailmansa mukaiseen uskonnonharjoittamiseen ja maailmankuvaan, johon kuuluu mm. kristillinen avioliittokäsitys, joka on miehen ja naisen välinen liitto. Jos tätä käsitettä ruvetaan sorkkimaan ja uudelleenmuokkaamaan, saati vaatimaan kirkollista siunausta kristinuskon vastaiselle parisuhdemallille, niin silloin astutaan toisen väestöryhmän arvoalueelle ja kajotaan heidän vapauksiinsa ja oikeuksiinsa, aivan niin kuin tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo. Avioliitto käsitteenä kun nyt sattuu olemaan kristinuskon yksinomaisuutta ja sukupuolineutraali avioliitto on avioliiton riistämistä kristityiltä. Sen sijaan muita liittomuotoja, parisuhdemalleja ja systeemejä (kuten nykyinen rekisteröity parisuhde) voitte ihan vapaasti solmia, suunnitella ja nimetä. Siihen teillä on kaikki oikeus ja vapaus! Mutta avioliitto kuuluu kristityille ja siihen käsitteeseen ja sen ympärillä olevaan lainsäädäntöön teillä ei ole mitään oikeutta kajota.

Väärää vallankäyttöä on myös uskonnollisten yhteisöjen rahallinen kiristäminen vedoten heidän arvomaailmansa mukaiseen toimintaan (esim.Älä alistu-kampanja), joka on uskonnonvapauden nojalla täysin turvattua ja sallittua toimintaa. Kristillisten järjestöjen saattaminen epätasa-arvoiseen asemaan valtion tukien jakoperusteissa on törkeää uskonnonvapauden riistämistä.

6.) Minun on edelleen hyvin vaikeaa ymmärtää, millä tavoin se vahingoittaa ketään, jos pidetään yllä todellista vaihtoehtoa: seksuaalista eheytymistä ja vapaavalintaista sitoutumista oman uskonnon moraaliin. Ketään ei edelleenkään pakoteta mihinkään. Eikä edelleenkään ole kyse mistään muusta kuin siitä, mitä kristinuskon pyhät kirjoitukset sanovat ja mikä on kristinuskon ihmiskuva. Siksi on ihan turha vedota ”nykyiseen parempaan ymmärrykseen” (josta jostain kumman syystä tutkijat eivät ole milloinkaan saavuttaneet konsensusta, saati tieteellisestä läpimurtoa, joten voidaan kysyä, mikä tämä ”parempi ymmärrys” edes on??). Eihän näin menetellä islaminkaan suhteen.

7.) Olen samaa mieltä. Huomio pitäisi kuitenkin kiinnittää islamilaiseen maailmaan ja jättää kristillinen kirkko, liikkeet ja eheytysjärjestöt rauhaan, sillä nämä eivät syyllisty vallan väärinkäyttöön tarjotessaan apua ihmisille (toki kansankirkko yhä vähemmän ja vähemmän), jotka kamppailevat seksuaalisten tuntemustensa kanssa pyrkiessään kilvoittelemaan uskonsa ja arvojensa mukaisesti.
  Jochanan • 18.03.2012 19:16
Kiitos hks:lle ja muille hyvistä ja ytimekkäistä vastauksista vihapostaajalle. Itse kokisin hyväksyttävänä myös homovastaisten viestien poiston, onhan näitä asioita puitu jo lukuisia kertoja keskustelussakin, eikä niiden puiminen kaikissa eri yhteyksissä jonkun agitaattorin takia ole hedelmällistä. Ymmärrän ja kunnioitan kuitenkin myös tätä laajan sananvapauden linjaa.
  homoksi syntynyt (ei rekisteröitynyt) • 18.03.2012 19:33
Salli minun nyt kuitenkin korjata ennen kuin mitään mahdollisesti tapahtuu, että minä en ole tippaakaan "homovastainen", enkä mikään ihmisvastainen ylipäätänsä. Minua ei ole mitään sinua eikä ketään muutakaan vastaan, ei mistään ominaisuudestanne johtuen. Minulla on ystävinä homoja eikä minulla ole mitään heitäkään vastaan. Ja salli minun vielä jatkaa: haluaisin olla teidänkin ystävänne. Siksihän minä täällä olen, sillä tämä foorumi on homojen ja lesbojen ystäville.

Minua loukkaa se, että minua kutsutaan vihapostaajaksi, sillä en vihaa ketään. Jos minun uskoni, arvojeni ja perusoikeuksieni ilmaus ja tunnustaminen on sinusta vihanilmausta, niin sille en sitten voi mitään, mutta vihasta ei ole kyse. Vihasta ei ole kyse myöskään silloin kun ainoastaan kerron faktatietoja disinformaatiota vastaan.
  Jochanan • 18.03.2012 19:51
Artikkelissa mainittu ihmisoikeusjärjestö SPLC, joka perustettiin mustien ihmisoikeusjärjestöksi, mutta on laajentunut ajamaan muidenkin syrjittyjen kansanryhmien oikeuksia, pitää maanlaajuista listaa vihajärjestöistä. Homovihaa lietsovat järjestöt ovat lähes kaikki äärikristillisiä, ja niiden määrä on lisääntynyt yhdellätoista.

Viharyhmäksi luokitellaan sellainen järjestö, joka levittää väärää ja valheellista propagandaa homoista, mustamaalaa ja demonisoi homoja sekä estää homoja integroitumasta yhteiskuntaan tasa-arvoisina kansalaisina.

Suomessa on lukuisia järjestöjä ja ryhmiä, jotka kertovat julkaisuissaan ja tilaisuuksissaan, että ”homoseksuaalisuus on varhain syntynyt kehityshäiriö, homoseksuaalisuutta voidaan hoitaa muun muassa eheytyshoidoilla, homoseksuaalisuuden taustalla on lapsuuden traumat, jotka ovat syntyneet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, homous on varhaislapsuudessa saatu psyykkinen vamma, jonka hoitaminen on työlästä” ja niin edelleen. Lisäksi samat järjestöt ja niiden edustajat rinnastavat homouden pedofiliaan ja muuhun rikollisuuteen. Homojen ja lesbojen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus johtavat heidän mielestään pedofiliaan, moniavioisuuteen ja eläimiinsekaantumisiin. Tietyt järjestöt ja niiden edustajat ovat esittäneet tällaisia solvauksia vuosikymmeniä eikä loppua näy.

Todennettujen toistuvien homovihamielisten hyökkäysten perusteella, jotka siis jatkuvat päivittäin Suomessa, voidaan amerikkalaisluokitusta noudattaen listata ainakin seuraavat järjestöt, jotka kuuluvat mielestäni täysin yksiselitteisesti homoviharyhmiin:

1. Kristillisdemokraatit
2. Aslan
3. Kansanlähetys
4. Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys Sley
5. Opiskelija- ja koululaislähetys OPKO
6. Sanansaattaja ja Kylväjä
7. Kansanlähetysopisto
8. Vapaakirkko
9. Kansan raamattuseura
10. Luther-säätiö

Tässä oli vain muutama, eivätkä ne ole pahuusjärjestyksessä. Monet niistä kuuluvat Suomen evankeliseen allianssiin (SEA), jota voi pitää pahuuden pesänä, sillä lähes kaikki siihen kuuluvat järjestöt ovat homovihamielisiä. Kristillinen liitto/kristillisdemokraatit kuuluvat pahimpaan kastiin, sillä niillä on kansanedustajia, jotka vastustivat mm. dekriminalisointia eli halusivat homouden olevan rikos. Lisäksi he ovat vuosikymmeniä vastustaneet kansalaisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta solvauksin ja valhein.
Jokainen näistä järjestöistä, jotka voidaan käsittääkseni hyvin perustein luokitella homoja kohtaan vihaa lietsoviksi ryhmiksi, on esitelty aiemmin, joten asiaan ei tarvitse puuttua tässä yhteydessä.

Homovastaisiin kiihkouskovaisten järjestöihin kuuluvat eivät ole tietämättömiä. He ovat suunnitelleet hyvin tarkkaan homovastaisen agendansa. Kaikkialla maailmassa he ajavat vääristelyin, valhein ja kyltymättömällä homovihalla aloitteita ja lakeja homoja vastaan. Kehittymättömissä maissa he ovat saaneet lietsottua parlamentteja lahjonnalla ja muilla keinoin säätämään elinikäisiä vankeusrangaistuksia ja kuolemantuomioita homoille. Länsimaissa lainsäädäntö ja ihmisten sivistyneisyys estävät homoviharyhmien agendan toteutumisen. On erittäin tärkeää, että me, jotka asumme maassa, jossa meillä on oikeus toimia ihmisoikeuksien ja ihmisarvon puolesta, toimimme määrätietoisesti meitä sortavia ja vainoavia kiihkouskovaisten homoviharyhmiä vastaan.
  hks • 18.03.2012 20:08
Oikea vihervasemmistolaisfasistisen kulttuurimarxilaisen aivopesun ylistyslaulu meemeineen tuossa yllä... :D

Kummasti ne islamilaiset vihajärjestöt jäivät taas pois listasta, johon kerättiin vain kristillisiä "vihajärjestöjä".
  Jochanan • 18.03.2012 20:28
Meidän ihmisoikeuksiamme ja ihmisyyttämme vastaan taistelevat ovat omaksuneet uuden taktiikan. Niin amerikkalaisissa, saksalaisissa kuin suomalaisissakin tiedotusvälineissä he ilmoittavat, että heillä ei ole mitään meitä vastaan eivätkä he ole homovihamielisiä. He ilmoittavat tykkäävänsä meistä, heillä on lukuisia homoystäviä, ja jotkut heistä suorastaan rakastavat meitä. Ajatella.

Sitten he kertovat, kuinka heillä on oikeus kertoa, kuinka asiat ovat. Ne ovat heidän mielestään siten, että me olemme alempiarvoisia ja kaikin puolin huonompia ihmisiä, joille ei kuulu kaikki oikeudet. He perustelevat kantansa siten, että heillä on oikeus solvata ja haukkua täysin perusteettomasti homoja, sillä se on heidän omaksumiensa arvojen mukaista. Afrikassa samaa sanovat ihmiset kirjoittavat vankeus- ja kuolemantuomioita homoille.

Homofobit eivät ilmeisesti tajua, että me näemme valheiden verkon taakse. He ovat surkeita ihmisiä, jotka eivät sitten kuitenkaan onnistu peittämään homovihaansa, kuten on käynyt ilmi esim. Aslanin porukoiden kommenteista.
  hks • 18.03.2012 22:01
Mitä tulee tuohon Jochananin väitteeseen siitä, että homosuhteista siirrytään tasaiseen tahtiin heterosuhteisiin, niin siihen voi vain todeta, että näin varmaankin tapahtuu. Aivan kuten myös tapahtuu sitä, että heterosuhteista siirrytään tasaiseen tahtiin homosuhteisiin. Tässähän ei kuitenkaan ole kyse suuntautuneisuuden vaan elämän olosuhteiden muutoksesta: Useimmissa tällaisissa tapauksissa kyseessä on biseksuaalinen ihminen (biseksuaalisuuteenhan määritelmällisesti kuuluu se, että ihminen kykenee rakastumaan molempien sukupuolten edustajiin). Ns. "heterosta homoksi"-tapauksissa kyseessä saattaa myös olla kaapissa elänyt homo tai lesbo, joka siirtyy heterokulissisuhteestaan aitoon ihmissuhteeseen.
  Ilopilleri • 19.03.2012 10:18
1) Seksuaalisen suuntautumisen toteutumisen yksilöissä voi ajatella kirjona. Jokainen ihminen on yksilönsä. Seksuaalinen suuntautuminen on kiinteä osa persoonallisuutta ja synnynnäinen ominaisuus. Synnynnäisyyden taustalla on myös perintötekijöitä. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole ajan, paikan ja tilanteen mukaan muuttuva "tila" tai jonkin hetken "vallitseva tuntemus".

Lihallista seksuaalisuuttaan ihminen voi toteuttaa myös oman suuntautumis"reviirinsä" ulkopuolella, samoin ihminen voi solmia esim. parisuhteen luontoon kuuluvan "reviirinsä" ulkopuolelta.

Tällaisen tien markkinointi on kuitenkin vastuutonta. Hyvin kielteisenä ilmiönä tällaisen "markkinointiin" kuuluu se, että kohde pannaan valitsemaan taivaspaikan ja kadotuksen välillä. Lisää kohdassa 5.

2) Minä taas sanoisin, että kyseessä on ihan normaali (vaikkakin varsin harvinainen) luonnossa esiintyvä ilmiö. Liittyykö muuten eläimilläkin tavattava vastaava ilmiö ihmisen syntiinlankeemukseen?

3 ja 4) Kyse on nimenomaan alemmaksi arvottamisesta. Omaa "ystävyyttäsi" mm. homoja kohtaan voi yhtälailla pitää retorisena kikkailuna.

5) Vallankäyttöä on mm. vaikeassa tilanteessa olevan ihmisen pakottaminen valitsemaan oman persoonansa osan (elää suuntautumisensa mukaan ja joutua kadotukseen) ja taivaspaikan (ja kieltämällä persoonansa osan) välillä. Mitä tapahtuu ensimmäisen vaihtoehdon epäonnistuessa? Kuka korjaa jäljet ja kuka ottaa vastuun?

Tasa-arvon lisääntyminen ei mitenkään estä ketään solmimasta kristillisen avioliittokäsityksen mukaista miehen ja naisen välistä liittoa.

Avioliiton käsite (tai nimitys) ei kuitenkaan ole minkään uskontokunnan tai maailmankatsomuksen kannattajien yksityistä omaisuutta, vaikka avioliiton ajatus varmasti moniin katsomuksiin sopiikin. Tässä asiassa Sauli Niinistö on väärässä, eikä hän ole näkemystään kyennyt kestävästi perustelemaan.

6) Tiedon lisääntyminen ja sen ansiosta parantunut mahdollisuus ymmärtää asioiden suhteita toisiinsa on toisiasia. Kehitys on ollut aika huikeaa. Homo-ongelmaisten asenteiden perusteella tapahtuvaa yritystä muuttaa ihmisen persoonaa voi hyvällä syyllä kutsua henkiseksi pahoinpitelyksi.

7) Huomiota kiinnitetään koko ajan muidenkin uskontokuntien piirissä oleviin ongelma-asenteisiin. Se ei kuitenkaan vähennä tarvetta puuttua täällä merkittävässä asemassa olevan uskontokunnan liepeillä tapahtuvaan.
  smo • 19.03.2012 13:28
Ihmettelen sitä, että jos tai kun seksuaalista poikkeavuutta pidetään niin vakavana asiana, että pistetään vankilaan, annetaan kuolema tuomio tai että haluttaisiin venäjällä propagandakiellon koskevan koko laajaa maata, niin luulisi sen parantamiseksi aloitettu vaikka minkälaisia projekteja, että paha saataisiin parannettua ja poistettua, kun sen väitetään olevan vain paha opittu tapa tai jonkinlainen psyykkinen vääristymä, joka aiheuttaa kärsimystä. Pillereitä ei ole löytynyt eikä keksitty. Sen sijaan käytetään energiaa räikeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja hyväksytään viharikokset. Minusta TÄMÄ paljastaa jotakin. Se paljastaa, että joitakin ihmisryhmiä demonisoidaan tarkoituksellisesti. Siinä paha ulkoistetaan, mikä tarkoittaa puolustusreaktiota, defenssiä. Kysymys on viime kädessä ainoastaan ajattelun ja sananvapaudesta, demokratiasta, siitä miten nähdään ihmisoikeudet ja sananvapaus yhteiskunnassa. Millainen ihminen on täysivaltainen kansalainen? Miten rahat ja hyvinvointi jaetaan? Kuka voi luoda uraa?

Skandinaviassa mättää jo peruspalveluissa, mitä saa. Nyt uutisoitiin että Ruotsissa perustetaan ensimmäinen seksuaalivähemmistöille tarkoitettu vanhainkoti.
  Kolmoisritti • 20.03.2012 14:51
Sitten, kun ajattelee tilannetta, että uskonnollisista syistä pitää teeskennellä heteroa, jotta hyväksytään, niin olettaisi sellaisen lisävän yksinäisyyden tunteita, kun ei voi sanoa, mitä tuntee tai kertoa, millaista elämä on-kenellekään.

Saako silloin oikeita ystäviä, vaan ainoastaan ystäviä tietyllä ehdoilla? Ystävyys on ehdollista, kun se täyttää tietynlaiset sopivuuden kriteerit.

Eikö silloin yksinäisyys ole kauheampaa, kun pitää pelätä ulkopuolelle leirin joutumista, jos paljastuu tai elää "väärin"?
  Kolmoisritti • 20.03.2012 15:37
Yksinäisyys on jo itsessään musertavaa, yksinäinen miettii mikä hänessä on vikana, kun kukaan ei halua hänen kanssaan olla. Puhumattakaan siitä, että sinulle kerrotaan, mitä "vikaa" sinussa on, jonka perusteella sinut eristetään muiden ulkopuolelle. Kiihkouskovaisten väitteet, että he ovat kyllä "homojen ystäviä, kunhan nämä eivät toteuta seksuaalisuuttaan", ovat puhdasta hölynpölyä ja rankkaa valetta -todelliset ystävät hyväksyvät toisensa sellaisina kuin nämä ovat.
  Heap (ei rekisteröitynyt) • 21.03.2012 09:10
Ajattelen samoin kuin Heap tuossa edellä toteaa. Kolmoisritti toteaa aivan oikein kuinka rankka tapa on hylkääminen ja torjuminen.

Ääriuskonnollisten yhteisöjen normaaliin hallintamenetelmävalikoimaan kuuluu tämä psykologisesti yksi vahingoittavimmista tavoista. He saavat sitä vapaasti käyttää. Työelämässä puhutaan vastaavassa tapauksessa henkisestä pahoinpitelystä, kuten nyt epäillään AKT:n työyhteisössä tapahtuneen. Työelämässä mennään lakitupaan ja joudutaan vakavaan vastuuseen siitä, mitä tuli tehtyä. Ääriuskonnolliset yhteisöt voivat käyttää menetelmää ilman minkäänlaisia seuraamuksia itselleen. Kohteelle vaikutukset ovat tuhoisia, joita henkilö saattaa joutua hoitelemaan vuosia terapiassa - omalla kustannuksellaan.
  JuhaniV • 22.03.2012 05:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy