ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Liittovaltion tuomari jäädytti Trumpin päätöksen evätä rahat transsukupuolisten sukupuolenkorjaushoidoilta asevoimissa

Sami Mollgren • 22.11.2017 08:01 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari ilmoitti tiistaina, ettei presidentti Donald Trumpin hallinto voi lopettaa asevoimiin kuuluvien transsukupuolisten sukupuolenkorjaushoitojen korvaamista. Jo aiemmin liittovaltion tuomari oli keskeyttänyt transsukupuolisia koskevan palveluskiellon muilta osin.

Asiasta kirjoittaa The Washington Post.

Presidentti Trump ilmoitti Twitterissä heinäkuussa, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa "missään asemassa". Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä. Virallinen määräys asiasta annettiin elokuussa.

Viisi Yhdysvaltain armeijaan kuuluvaa transsukupuolista henkilöä haastoi presidentti Donald Trumpin oikeuteen tämän ilmoitettua Twitterissä, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa. Haasteessa todettiin, että Trumpin esittämä kielto loukkaisi transsukupuolisten henkilöiden oikeutta tasa-arvoiseen kohteluun lain edessä.

Lokakuun lopussa liittovaltion tuomari määräsi keskeyttämään toistaiseksi presidentti Donald Trumpin päätöksen toimeenpanon transsukupuolisten palveluskiellosta asevoimissa muilta osin kuin transsukupuolisten henkilöiden sukupuolenkorjaushoitojen osalta.

Tiistaina 21. marraskuuta julkaistussa tuomarin 53-sivuisessa määräyksessä viitataan myös transsukupuolisten palveluksessa olevien henkilöiden kohtaamaan epävarmuuteen nykytilanteessa. Esimerkiksi korjausleikkauksia on peruttu ja siirretty. Transsukupuoliset henkilöt ovat voineet joutua leimautuneeksi. Lisäksi tilanne on vaikuttanut mahdollisuuteen saada pitkäaikaisia tehtäviä.

Trumpin määräämän uuden käytännön oli määrä astua voimaan 23. maaliskuuta 2018. Sen oli tarkoitus kumota edellisen presidentin Barack Obaman ajama päätös, jonka myötä transsukupuoliset henkilöt saattoivat olla palveluksessa avoimia sukupuolivähemmistöön kuulumisestaan.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy