ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Homovihamielisen professorin poika tuli ulos kaapista

JuhaniV • 11.10.2010 19:38 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Professori Jonathan Katz julkaisi 1999 kirjoituksen, jossa hän totesi itsensä homofobikoksi ja olevansa siitä ylpeä. Nyt hänen oma poikansa Isaac tulee ulos kaapista lehtikirjoituksessaan.

Järkyttyneenä useista USA:ssa tapahtuneista homonuorten itsemurhista, Isaac Katz kirjoitti esseen, jonka julkaisi verkkosivustossa St. Louisissa. Kirjoituksessaan poika kertoo tarinansa ja suhteestaan vanhempiinsa, sekä ulostulostaan heille viime kesänä.

Professori-isä otti aikanaan (v. 1999) erittäin jyrkän kannan homoja vastaan kirjoituksessaan "Homofobian puolustus". Silloisessa kirjoituksessaan hän totesi, että homoja tulisi väistää, koska he ovat fyysisesti ja moraalisesti vastuussa Aids-epidemiasta. Isaac oli tuolloin vain 11-vuotias.

Kun poika ilmoitti kesällä isälleen, että hän on homo, isä vastasi: "Etkä ole." Hän kehotti poikaansa kieltämään sen mitä hän on ennemmin kuin mennä sellaiseen hirvittävään tekoon, kuin rakastaa toista miestä. Pojan äiti oli tilanteessa suvaitsevampi kuin miehensä.

Muutamia vuosia sitten Isaac yritti itsemurhaa. Nyt, tultuaan ulos kaapista vanhemmilleen, hän kertoo elämänsä merkittävästi helpottuneen.

Poikansa vaatimuksesta isä on poistanut homofobisen verkkotekstinsä. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan poikansa ulostuloa kaapista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy