ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Homoja vihaava äärioikeisto on menettänyt vaalien tuloksen vuoksi täysin malttinsa

JuhaniV • 10.11.2012 08:20 • 9 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kenties yksi kaikkein äänekkäin homojen vastustaja Yhdysvalloissa, The Family Research Council -järjestön puheenjohtaja Tony Perkins ilmoitti haastattelussa, että valtakunnassa puhkeaa sisällissota, jos homoavioliitot tulevat Yhdysvaltain lakiin.

TV-haastattelussa Perkins toteaa: "Luulen, että jos oikeusistuimet lähtevät liikkeelle nyt ja ilmoittavat 'Määrittelemme uudelleen avioliiton. Samaa sukupuolta olevien avioliitto tulee laiksi kaikissa osavaltioissa', sanon teille, että se saisi aikaan vastalauseiden myrskyn (tulimyrskyn) vastustajien taholta. Luulen, että se olisi oljenkorsi, joka katkaisi kamelin selän."

Myös Yhdysvaltain katolisen kirkon johto on raivoissaan vaalien tuloksesta. He ilmoittavat etteivät ole ketään vastaan, mutta toimivansa [hetero]avioliiton puolesta. "Kantamme muutosehdotuksen suhteen ei ole ikinä ollut ketään vastaan, mutta [hetero]avioliiton puolesta. Painotamme edelleen, että jokaista, myös samasta sukupuolesta kiinnostuneita, tulee kohdella armollisesti, arvostavasti ja kunnioittavasti." Seattlen katolisen kirkon arkkipiispa ilmaisi syvän pettymyksensä, etteivät äänestäjät ymmärtäneet ja hyväksyneet katolisen kirkon kantaa heteroavioliittojen suhteen.

The National Organization for Marriage - NOM on valinnut vihanpidolleen toisenlaisen strategian. He kuvailevat itseään uhreiksi, jotka ovat kärsineet syrjintäkielloista ja tasa-arvoisesta avioliittolaista. Presidentti Barack Obamaa he nimittävät terroristiksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Edellisestä Yhdysvaltain sisällissodasta onkin jo kulunut aivan liian kauan. Sehän taidettiin käydä orjien vapauttamista ajavien ja heidän vastustajiensa välillä...
  Public eye • 10.11.2012 10:09
ja tiedämme kumpien puolella homofobit olisivat olleet heh
  puppeliassi (ei rekisteröitynyt) • 10.11.2012 10:38
Public eyen ajatusta mietin pidemmälle. Yhdysvaltain sisällisodassa taisteltiin omaisuudesta = tilanomistajat menettivät omaisuuttaa (orjat). Pinnistän kovasti ymmärtääkseni mitä Tony Perkins & co menettäisivät, jos homojen sallittaisiin mennä naimisiin. Minä en ymmärrä heitä. Ainoa mieleen tuleva syy olisi, että nykyinen vihan kohdistaminen kiellettäisiin. Heidän pitäisi löytää vihalleen uusi merkittävä kohde. Sellaisen löytäminen on kenties todella vaikeaa. Siksikö siis tämä älämölö?
  JuhaniV • 10.11.2012 10:53
Siellä on perinneasenteet niin sukupolvesta toiseen välitetyt, vihassakin.

Lähi-Idän touhuillahan on niin läheiset yhtymäkohdat Jenkkilän lynkkaus- ja mellakointi-historiaan, vähintään 1960-luvulle asti, että oksat pois. Julkisia lynkkauksiahan oli Yhdysvalloissa 1900-luvun puolellakin. Niitä mainostettiin, niistä otettiin kuvia ja niitä myytiin postikortteina. Niissä oli äärimmäisen raakaa toimintaa, kuten 1916 mustan Jesse Washingtonin lynkkaus. Hän oli mahdollisesti surmannut tilanomistaja-naisen, mistä ei tosin varmoja todisteita ollut, vaan osin hänen kuulustelutunnustuksiaan yms ja hänet tuomittiin oikeudenkäynnissä, mutta kaupunkilaiset ottivat hänet oikeudessa käsiinsä, mitä virkavalta ei estellyt. Häneltä leikattiin kalu ja pallit pois ja hänet riiviittiin alastomaksi vaatteista. Hänet raahattiin metalliketjussa kaupungintalon eteen, häneltä katkottiin kaikki sormet ja varpaat ja hänet ripustettiin metalliketjussa puuhun, nuotion päälle. Häntä kidutettiin tuntikausia nuotion päällä, laskemalla häntä ketjulla nuotion yllä niin että hän paloi tuskallisen vähitellen. Koska häneltä oli katkottu sormet, hän ei voinut kiivetä käsillään ketjua ylös, vaan haroi epätoivoissaan ketjua käsillään. Lynkkausta seurasi kaupungin väkeä lapsia myöten, lähiseudun asukkaita (sitä oli mainostettu etukäteen) ja kaupungin virkavaltaa. Tilaisuutta valokuvattiin. Hänen palanut kehonsa asetettiin sitten vielä seuraavina päivinä näytille ja valokuvista tehtiin postikortteja, joita myytiin.
en.wikipedia.org
Hän saattoi surmata ja raiskata tilanomistaja-naisen, mutta kaupunkilaiset syyllistyivät kyllä vieläkin pahempaan - vieläpä ihannoiden julmuuttaan.
Vastaavia kidutus-poltto-lynkkauksia tehtiin lähinnä vain mustille tuhansittain Yhdysvaltain etelässä ja raamattu-vyöhykkeellä. Niiden lisäksihän mustien työläisten ruoskintarangaistukset olivat yleisesti tiloilla käytössä.

"American history is longer, larger, more various, more beautiful, and more terrible than anything anyone has ever said about it"
- James Baldwin

www.hangmansknot.com

Myös valkoihoisia lynkattiin, mutta suurin osa mustia ja lynkkausten syyt olivat useimmiten täysin mielivaltaisia ja vähäpätöisiä asioita, kuten valkoisen naisen katsominen väärällä tavalla. Täältä löytyy lista mustien lynkkaussyytteistä:
www.umass.edu

en.wikipedia.org

www.trutv.com

Kommenttia muokattu: 10.11.2012 klo 15:08
  human • 10.11.2012 14:46
En muista, onko tätä videota vielä ollut linkitettynä ranneliikkeessä, mutta se osoittaa mielenkiintoisella tavalla yhtymäkohtia "uskovaisten" ajattelussa rotuennakkoluulojen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvien ennakkoluulojen välillä.
www.youtube.com
  Public eye • 10.11.2012 16:24
Olen Juhanin kanssa samaa mieltä.

Valtioilla on tapana sisäisten ongelmiensa syrjäänpanemisen apuna usein käyttää kuviteltua ulkoista uhkaa.

Uskon, että tässä on kyse aivan samasta asiasta, mutta yhteisö- ja jopa yksilötasolla. Tarvitaan joku ulkopuolinen uhkatekijä luomaan yhteishenkeä ah-niin-auvoisen periamerikkalaisen idyllin taustalla lymyilevän huiman avioeroprosentin, kroonisen liikalihavuuden, väkivaltaisen kulttuurin/vaimonhakkaamisen, alkoholismin, nuorison yhä yleisemmän huumeiden käytön, köyhyyden, kouluttamattomuuden ja (usein sisäsiittoisuuden aiheuttaman) yleisen tyhmyyden yhteispeikon pitämiseksi poissa ihmisten mielistä.

Juutalaiset ja mustat eivät enää ole sallittuja, ja kommunismikin on kuollut ja kuopattu, joten vaihtoehdot ovat vähissä.
On pelkästään ymmärrettävää, että tämän kaltaiset yksilöt yrittävät pitää kynsin hampain kiinni edes jostakin "vihollisesta", jonka ajattelu ja vastustaminen saa ajatukset pois siitä, mitä esim. nyrkin ja hellan välissä tapahtuu...

Me olemme viimeinen luvallinen riistalaji.

Kommenttia muokattu: 10.11.2012 klo 17:20
  Pete • 10.11.2012 17:18
Pari uutista katolisesta kirkkoimperiumista.

Vaikka katolisen kirkon agenda onkin pimeältä keskiajalta, se on joutunut taipumaan nykyajan vaatimusten edessä ja ottanut käyttöön paavi Ratzingerin suositteleman modernin teknologian.

Amerikan katoliset papit teetättivät katolisen äänestysoppaan kännyköihin. Oppaassa ei kuulemma neuvottu, kumpaa presidenttiehdokasta tuli äänestää, vaan ohjattiin äänestämään ”oikein”:
www.seurakuntalainen.fi

Nyt ei sitten kuitenkaan natsannut ja katoliset kirkonmiehet sekä muut homojen oikeuksia vastustavat ääriuskovaiset ovat lievästi sanottuna kiukuissaaan, kuten ranneliike.netin jutuista ja kommenteista selviää.

San Franciscon arkkipiispa Salvatore Cordileone ei ilmeisestikään saanut unen päästä kiinni pelkän rukouksen voimin ja kärsi univajeesta, sillä niin kitkeriä hänen julkisuuteen antamansa lausunnot olivat.
Tässä hiippakunnan sivustolla oleva virallinen selitelmä, jota ei kannata lukea, sillä siinä on samat vanhat fraasit avioliiton ja lasten suojelemisesta:
www.sfarchdiocese.org

Vatikaanin puolivirallinen äänenkannattaja L´Osservatore Romano puolestaan vähättelee USA:n vaalituloksia ja väittää, että katolinen kirkko on ”kyennyt vastustamaan voimia, jotka tahtovat hajottaa yhteiskunnan”:
www.vatican.va

Äärikristittyjen kiukkuisia reaktioita voisi luetella loputtomasti, mutta tähän vielä Ranskan parlamentin jäsenen Serge Dessaultin purkaus. Hän ilmoittaa, että tasa-arvoinen avioliittolaki tekee Ranskasta homojen maan ja lastenhankkiminen tyssää siihen:
gaystarnews.com
  Havainnoija • 10.11.2012 17:52
Aatesuunnan edustajilta alkaa pommitettavat loppua. Orjuus on lakkautettu, naisille on annettu äänioikeus ja rotuerottelu on sekin lopetettu jo vuosikymmeniä sitten. Kun tässä asiassa vielä järki voittaa, niin siellä saa foliomyssy päässä ihan tosissaan miettiä uusia kohteita patoutumilleen. Todennäköisesti alkavat tapella keskenään.
  Ossi Halme • 10.11.2012 19:20
Toinen näistä ihmisoikeusjärjestön listaamista viharyhmistä, National Organization for Marriage (NOM), järjesti torstaina vaalitulosten selvittyä kiireellisen puhelinneuvottelun ja laati nopeasti uutta strategiaa pääpomonsa Brian Brownin johdolla, kertoo American Independent.

Siihen kuuluu muun muassa vaikuttaminen ja toive siitä, ettei liittovaltion korkein oikeus kumoa Kalifornian homoavioliittokieltoa (Prop 8) eikä liittovaltion kieltoa DOMAa. NOMin käsityksen mukaan homoja ei enää syrjitä, joten lisää oikeuksia ei enää tarvita.
Homomyönteisten yritysten kuten Starbucksin ja General Millsin vastustaminen jatkuu. Starbucksin on tarkoitus laajentua Lähi-itään ja Intiaan, joissa NOM näkee voivansa vedota kansalaisten homovihamielisyyteen.

NOMilla on paljon vastustettavaa USA:ssa, sillä tasa-arvoinen avioliittolaki on tulossa käsittelyyn Delawaren, Rhode Islandin ja Illinoisin osavaltioissa ja Kalifornian jäissä oleva laki saatetaan sulattaa.

Tässä oli vain osa NOMin aikeista.
Koko juttu:

americanindependent.com
  Havainnoija • 10.11.2012 23:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy