ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

USA: 18-vuotiasta lesbotyttöä uhkaa 15 vuoden vankeus

vaeltaja2006 • 27.05.2013 05:29 • 19 kommenttia. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Floridassa 18-vuotias tyttö ystävystyi yli kolme vuotta nuorempaan oman koulun koripallojoukkueen tyttöön. Vanhempaa tyttöä syytetään nyt lapsen väärinkäytöstä (statutory rape). Asia tuli julkisuuteen helmikuussa, kun nuoremman tytön uskonnollismielinen äiti teki rikosilmotuksen. Poliisi haki 18-vuotiaan kotoaan käsirautoihin kytkettynä. Oikeusprosessi alkoi perjantaina.

Sosiaalisessa mediassa on noussut häly. Ilmiannon tehnyt äiti on ilmaissut homofobiansa, kun hän on puhunut synnistä. Äiti oli salaa kuunnellut tyttärensä puhelua, ja siinä oli puhuttu suudelmasta vessassa. Perhe hoiti asian niin, että 18-vuotias myös erotettiin koulusta. Nettivetoomuksessa on jo lähes 300 000 allekirjoitusta vangitun puolesta. Nuoremman tytön vanhempia pidetään tiukkalinjaisina uskonnollisina fanaatikkoina.

www.change.org

18-vuotiaan oikeudellinen asema on kuitenkin melko huono. Aluesherififin mukaan ei kannata puhua homofobiasta tässä tapauksessa. Jos 18-vuotiaalla pojalla olisi ollut rakkaussuhde 14-vuotiaaseen tyttöön ,toimenpiteet olisivat olleet samanlaiset. Valtionsyyttäjä on ehdottanut sopimusta. Jos syytetty tunnustaa, rangaistusta voitaisiin laskea kahteen vuoteen valvottuna arestina jalkapannassa.

18-vuotiaan asianajaja on halunnut muistuttaa, että koulussa syntyy nuorten kesken jatkuvasti monenlaisia rakkausushteita. Nyt 18-vuotias saatetaan tuomita, ja hänen nimensä jää seksuaalirikollisten rekisteriin. Sellaisia ihmisiä yleisesti vältellään ja heillä on vaikeuksia työpaikan ja asunnon saannissa. Kuitenkin 18-vuotias oli koulunsa parhaita oppilaita.
www.huffingtonpost.com


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tää on kiinnostava tapaus, koska suhde ei ollut rikos ennen kuin tyttö täytti 18 vuotta ja se ei ole rikos kun nuorempi täyttää 16 vuotta (vai oliko 17). Eli kuinka tuomita joku 15 vuodeksi vankilaan rikoksesta, joka ei ollut eilen rikos ja taa muutaman kuukauden päästä ei ollut rikos. Lain kirjaimen mukaan tietysti näin on.

Tässä tapauksessa hämää myös se, että suhde ei ollut nuoremman tytön vanhemmille ongelma _ennen_ kuin vanhempi täytti 18v.

Haisee.
  m (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2013 09:45
Homoseksuaalisuuden synnittely, syyttely, syrjintä, ivailu, pilkka, jne. ei ainoastaan haise, vaan se jopa löyhkää ja niin meillä kuin muuallakin on homofobisia, jotka jopa nauttivat tuosta aiheuttamastaan löyhkästä.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2013 11:52
Jos sama juttu olisi tapahtunut Suomessa, tyttö saisi ehdonalaisen tuomion ja merkinnän rekistereihin.
Floridassa taitaa olla myös samanlainen lainsäädäntö kuin Suomessa, jossa seksuaalirikoksissa uhrin vapaalla tahdolla ei ole mitään merkitystä.
Tyyliin, että uhri ei halua nostaa syytettä, mutta syyttäjä siitä huolimatta jatkaa oikeusprosessia.
  AAA • 27.05.2013 12:03
Itse ymmärrän seksuaalisen tasa-arvon jokaisen ihmisen oikeutena päättää omasta ruumiistaan. Se ei siis voi olla pelkästään homo-hetero akselilla tapahtuvaa tasapuolisuuteen pyrkimistä vaan ihmisen koko elämänkaaren ajan kestävän seksuaalisen itsemäärämisoikeuden ja monimuotoisuuden tukemista. Myös nuorella täytyy olla oikeus päättää millä tavoin ja missä tahdissa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

Valitettavasti Yhdysvalloissa kyseinen tapaus ei ole kovinkaan harvinainen. Floridan kaltaisissa äärimmäisen konservatiivisissa osavaltioissa istuu käsittämätön määrä nuoria ihmisiä järjettömän pitkiä tuomioita samanlaisista "rikoksista". Heitä ei puolusta kukaan. Ihmisoikeuksia tai seksuaalista tasa-arvoa puolustavat järjestöt eivät ole kiinnostuneita, koska tämän asian ajaminen ei tuota helppoja pikavoittoja ja uusia rahakkaita sponsoreita. EU-liittolaisemme tosin eivät muutenkaan uskalla arvostella Yhdysvaltojen ihmisoikeusrikkomuksia. Näitä nuoria ei silti saisi jättää yksin.

Meillä kaikilla on ihmisinä velvollisuus vastustaa samanlaista kehitystä meillä Suomessa. Englantia puhuvissa maissa kukaan ei kehdannut arvostella järjettömyyksiin paisunutta kiihkoilua lastensuojelun vastustajaksi leimautumisen pelossa. Seurauksena tilanne ryöstäytyi täysin käsistä. Iso-Britanniassa istui pari vuotta sitten 10-vuotias tyttö oikeutta sopimattomien lääkärileikkiensä takia.
  Massa • 27.05.2013 18:11
niin no täytyyhän joku järki olla, mutta jos henkisesti ja fyysisesti 14 v ja 18 v on lähellä toisiaan niin ei kai siinä ongelmaa ole? ja suomessa muistaakseni pedofilia on että 5 vuotta tai enemmän ikäeroa tosin täällä seksuaalinen suojaikäraja 16 v, mikä on käsittääkseni täällä toiminut hyvin koska siitä on joustettu juurikin jos henkisesti ja fyysisesti samalla tasolla.

yhdysvalloissahan oli 15 v tyttö ottanut poskeen 17 v pojalta ja poika sai pitkän tuomion lapsen hyväksikäytöstä. 2 vuoden ikäero, ei varmaan olisi suomessa tullut mitään haukkuja oikeuslaitokselta. vaikka virallisesti toinen oli alle 16...
  puppeliassi • 27.05.2013 19:00
Kuten AAA ansiokkaasti totesi niin ongelmana sekä Suomessa että Floridassa on se, ettei uhrin vapaalla tahdolla ole merkitystä. 15-vuotiaan raiskaus tai vapaaehtoisuuteen perustuva suhde eivät voi olla mitenkään verrattavissa. Ikäeroihin liittyvän problematiikan pitäisi olla tähän peruslähtökohtaan verrattuna vasta toissijaista.
  Massa • 27.05.2013 19:28
Lesbofobiasyytöksillä ratsastaminen on säälittävää. Suojaikärajan rajanvedon ongelmat ovat olleet tasan tarkkaan kaikkien tiedossa, mutta ilmeisesti niillä on väliä vasta kun ne osuvat "omaan" (lue: naisten) nilkkaan? Miehethän eivät tällaiseen "kauniiseen rakkauteen" kykene, vaan kyse on aina pervoilusta.
  balans (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2013 20:27
anonymous on näköjään käärmeissään pastebin.com

toivonmukaan saavat jotain aikaiseksi.
  puppeliassi • 27.05.2013 21:00
Niin, pitäishän tässä olla taas erioikeuksia, kun kerta lesbosta on kysymys? En ole yhtään yllättynyt homoaktivistien kannasta tähän asiaan.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2013 23:05
Onpas tylsä elämä EAH-trollilla. Toisaalta eihän se enää yllätä.
  Homopallero • 28.05.2013 00:44
Laissa on tietääkseni kielletty seksisuhde alaikäiseen, mutta siis onko RAKKAUS kiellettyä? Kahdelta nuorelta, vain koska toinen täytti 18 ensin? Kuultiinko "uhria" vai mentiinkö vain homofobisen äitylin pillin tahtiin.

Huh, onneksi erosin kaksi vuotta nuoremmasta poikaystävästäni ennenkuin tuli täysi-ikä täyteen. Istuisin varmaan vankilassa lapseen "sekaantumisesta".
  Ehdotonta (ei rekisteröitynyt) • 28.05.2013 03:57
joo itsekin olin 18 ja luokkakaveri jonka kanssa olisi saattanut tulla jotain enemmänkin(ei uskaltanut olla oma itsensä) niin 15 vielä mutta täytti kuukauden kuluttua ennenkuin ehti mitään sellaista tapahtua 16. jos suomen lain mukaan mennään niin jos olisi jotain tehty olisi tullut ehdollista, mutta jos se olisi mennyt oikeuteen niin enpä usko että suomessa asiasta olisi tullut mitään, ei syyttäjä varmaan asiaa edes lähtisi ajamaankaan.

ja siitä tulikin mieleeni että amerikassa on ihan hemmetin älytöntä kun voi tuosta joutua vankilaan, mutta jos suomessa raiskaa jonkun tulee harvemmin edes ehdotonta. kompromissi voisi olla suomen ja usan seksuaalirikoslailla aika hyvä?
  puppeliassi • 28.05.2013 14:38
Välttämättä raiskaukset eivät kuulu tähän keskusteluun, koska tässäkään tapauksessa sellaista ei ymmärtääkseni tapahtunut. Samoin ajattelen ettei alaikäisen nuoren vapaaehtoinen suhde täysikäiseen ole muutenkaan raiskaus ellei tilanteeseen kuulu oikeaa pakottamista. Tuomioita oikeista raiskauksista voi vaatia kovennettaviksi, mutta vaatimus yleisestä seksuaalilainsäädännön tiukentamisesta on kohtuuton. Toki jokainen voi vaatia mitä haluaa ja provosoitua Iltalehden mehevistä lööpeistä, jos siltä tuntuu.
  Massa • 28.05.2013 19:36
mä tarkoitin yleensä että raiskaus suomessa tarkoittaa ehdollista, en että tämän uutisen juttu on raiskaus.

jos ymmärsit mitä tarkoitan?
  puppeliassi • 28.05.2013 19:50
En halua puolustella raiskaajia ja minulle sopii hyvin että tuomiot oikeista raiskauksista kovenevat. Ymmärsin kuitenkin, että toivoit yleisesti ottaen seksuaalilainsäädännön tiukentamista. Tällöin en olisikaan enää samaa mieltä kanssasi. Sen aihepiirin alle kun kuuluu paljon muutakin kuin raiskauksia. Seksuaalilainsäädäntö koskee myös esim. tämän tapaisia eri ikäisten välisiä suhteita sekä muita vähemmän vakavia yleistä käytöskoodia vastaan tapahtuvia rikkeitä kuten vaikkapa exhibitionismia. Mutta ehkä ymmärsinkin väärin ja puhuit nimenomaisesti pelkästään raiskauksista.
  Massa • 28.05.2013 20:13
niin toi toinen kohta alkaen "ja siitä tulikin mieleeni" oli vertailua suomen raiskauslainsäädäntöä jossa tuomiot ehdollisia enimmäkseen ja sitten usassa sellaisesta mistä ei pitäisi joutua vankilaan(eli mitä uutinen koski)

eli parasta olisi jos usan ja suomen seksuaalirikoslainsäädäntö olisi siltä väliltä, eli kuten suomessa ei tule tälläisestä mitään oikeustoimia mutta jos raiskataan niin sitten tulisi ehdotonta.

eli jos otetaan tämä juttu että 17v on 14v kanssa ja kun täytti 18 niin tulee oikeustoimia niin kannatan suomen mallia eli että siitä ei olisi tullut mitään koska molemmat on vain 4 v ikäero, samassa koulussa yms. ja ilmeisesti henkisesti ja fyysisesti samalla tasolla.

mutta sitä en kannata(etkä toivonmukaan sinäkään) että 18v aikuinen vehtaisi 12v kanssa. se on hyväksikäyttöä, koska ikäeroa on niin paljon ja henkistä ja fyysista eroa on niin paljon. ja toinen on ala asteella ja toinen aikuisten maailmassa.
  puppeliassi • 28.05.2013 20:34
Minä olen valmis hyväksymään kahden ihmisen rakkauden isoista ikäeroista huolimatta. Emme siis ole tässä asiaissa samoilla linjoilla. En kuitenkaan lähde eipäs/juupas väittelyihin, koska niitä on täälläkin Ranneliikkeessä ollut viime aikoina ihan liikaa. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, hyvä että niitä tällä sivustolla kuitenkin saa vielä tuoda julki.

Kommenttia muokattu: 28.05.2013 klo 20:49

Kommenttia muokattu: 28.05.2013 klo 20:51
  Massa • 28.05.2013 20:47
Tällaista samankaltaisuutta tapahtuu myöskin hetero suhteissa ja on tapahtunut myös Suomessa vielä suuremmalla ikäerolla 14v tyttö versus 30v mies. Oikeuteenhan tuo meni, mutta 14v tytölle oikeuden tekemä haastattelu määritti, ettei kysymys ollut hyväksikäytöstä. Tytön henkinen kehitys vaikutti oikeuden päätökseen.

Kommenttia muokattu: 29.05.2013 klo 10:38
  Xx_Val_xX • 29.05.2013 10:37
Suomen lainsäädännöstä vielä, että tuo 16 vuoden suojaikäraja erotiikan suhteen on omituinen. Kun kerran 15-vuotiaana on peruskoulu päättynyt, saa ajaa mopolla ja voi hankkia hallussapitoluvan haulikolle, luulisi 15-vuotiaan kykenevän tekemään itsenäisen päätöksen seksisuhteeseen ryhtymisestä.

Jos en muista väärin lukemaani, niin alunperin suojaikärajaksi kaavailtiin 15-vuotta. Eduskunnassa nousi kuitenkin joidenkin kukkahattutätien toimesta poru, kun kerran sama ikäraja koskee myös homoseksiä, joten ikäraja nostettiin 16-vuoteen.
  AAA • 29.05.2013 15:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy