ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Unkarissa parlamentti hyväksyi homofobian vastaiset lait

vaeltaja2006 • 28.06.2012 14:37 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Unkarissa hyväksyttiin eilen uusi rikoslaki ja se määrää jopa 3 vuoden vankeuden vihan lietsomisesta homoja vastaan. Raskauttavissa väkivaltatapauksissa rangaistus voi olla 8 vuotta. Laki astuu voimaan heinäkuussa 2013.

Asiasta ei luotu erillistä lakia vaan se on lain kohdassa, jossa puhutaan erilaisista vähemmistöryhmistä. Vallankumouksellista kuitenkin on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt mainitaan nimeltä. Laki on edistyksellisempi kuin monissa homoystävällisemmissä maissa. Homomediassa ihmetellään, että esim. ääripuolue Jobbik ei huomannut yhden homojärjestön ja neljän ihmisoikeusjärjestön lobbausta parlamenttitalossa. Jobbikissa ei oltu tarkkaavaisia. Näin syntyi edistyksellinen lakiesitys. Nyt sitä on perusteltu niin, että "täytettiin vaatimuksia, joita kansainvälisesti on esitetty".

Laissa on pykälä, joka koskee "yksilön arvokkuutta ja perusoikeuksia vastaan tehtyjä rikoksia". Toinen pykälä koskee "yleistä järjestystä vastaan tehtyjä rikoksia". Pykälät ovat pitkiä ja niissä on lueteltu monenmuotoisia vihan- ja aggressionilmauksia .

Entisessä rikoslaissa puhuttiin homojen kohdalla haureudesta ja mainittiin mm. anaaliyhdyntä. Nyt sellaiset loukkaavat kohdat on poistettu.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sivistynyt kansainvälinen yhteisö, etunenässä Euroopan Unioni on yllättävän hyvä tae ihmisoikeustilanteen paranemiselle.
  smo • 28.06.2012 17:25
Hear, Hear, smo.

Jälleen yksi osoitus siitä, että kyllä EU:sta ihan oikeasti hyötyä on, vaikka jotkut rikut sun muut muuta heittelevät.
Enpä olisi uskonut.
Ehkäpä veljeskansalla on sittenkin vielä vähän järkeä päässä...
  Pete • 28.06.2012 21:03
Unkariin kohdistuva kansainvälinen paine laskee parin pascalin verran. Unkarin maantieteellinen sijainti on kutkuttavasti idän ja lännen välissä: länsinaapurina löytyy Itävälta ja itäpuolelta sellaisia ihmisoikeuksien mallivaltioita kuten Ukraina.
  Ossi Halme • 28.06.2012 21:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy