ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Unkarin pääministeri: liberaalien demokratioiden aika on ohi, kansalaisjärjestöt uhkana uudelle Unkarille

vaeltaja2006 • 28.07.2014 08:00 • 4 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Sosialismiajan patsas Debrecenin kaupungissa. Katse tulevaisuuteen
Unkarin pääministeri puhui kannattajilleen lauantaina Romanian unkarilaisella alueella. Hän ilmoitti parlamentin muodostavan komitean, joka valvoo niitä ulkomaalaisia, jotka yrittävät vaikuttaa Unkarin sisäpolitiikkaan. Aletaanko Venäjän tyyliin rankaisemaan kansalaisjärjestöjä ulkomaisina agentteina?

Pääministeri Orbánin mukaan "olemme luomassa henkisen rautakuvun ("kuplan") , jota muut eivät pysty murtamaan". Pääministerin mukaan huolenaiheina eivät ole pelkästään ulkomaalaiset vaan myös oman maan kansalaisjärjestöt ja niiden työntekijät. Erityisesti Orbán mainitsi norjalaissäätiön avustukset Unkarin kansalaisjärjestöille. Pääministeri Orbánin mukaan jotkut kansalaisjärjestöjen työntekijät, joita usein kuullaan julkisuudessa, ovat ulkomaiden kustantamia poliittisia aktivisteja, ja he edistävät ulkomaisia etuja. Orbán antoi ymmärtää, että tällaiset kansalaisjärjestöt yrittävät nakertaa hallituksen ja valtapuolueen asemaa.


Norja on antanut tukea Unkarin kansalaisjärjestöille. Se liittyy EU:n vapaakauppasopimukseen Norjan kanssa. Unkari ei hyväksy, että ulkomaista apua jaetaan ilman Unkarin hallituksen lupaa.
Kiista norjalaisten avustuksista Unkarin kansalaisjärjestöille on ollut käynnissä jo keväästä alkaen. Norjalaisrahaa on annettu mm. Budapestin Prideä järjestävälle sateenkaarijärjestölle. Kesän alussa Budapestissa valtion tarkastusviraston tutkijat yrittivät päästä käsiksi joidenkin kansalaisjärjestöjen kirjanpitoon. Mm. sateenkaarijärjestö kieltäytyi avaamasta tilikansioitaan, koska valtio ei millään tavalla tue järjestön toimintaa. Valtiolla ei täten ole oikeutta tutkia järjestön rahankäyttöä.

Norjan ja Unkarin välillä avustusten jaossa on pattitilanne. Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari lähetti Unkarin hallitukselle kirjeen, jossa hän muistutti, että kansalaisjärjestöt toimivat "vallan vahtikoirina". Sen takia on tärkeää, että kansalaisjärjestöt saavat toimia rauhassa.

Pääministeri Orbán kaavaili lauantain puheessaan maansa tulevaisuutta. Läntisten liberaalien demokratioiden aika alkaa olla ohi. Länsi-Euroopan malleja ei kannata seurata. Unkarin uusi tie on: "rajoitettu demokratia", illiberal democracy. Unkarin yhteiskuntaa järjestellään nyt uudella tavalla. Siitä tulee työntekoon pohjaava maa, jossa kristillisyys, vapaus ja ihmisoikeudet ovat etusijalla. Inspiraatiota haetaan Kiinasta, Intiasta, Venäjältä, Turkista ja Singaporesta. "Meidän aikamme vielä tulee" Orbán lisäsi.

Kriitikot hymähtävät: erinomaisia mallimaita, eikö vain!


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mainio mallimaa tuo Singapore, ainakin mitä tulee kriminaalipolitiikkaan. Singaporessa ehdollinen vankeus on käytännössä tuntematon käsite, elinkautinen vankeus on nimensä mukaisesti koko loppuelämän pituinen ja muutenkin rikolliset saavat ansionsa mukaan. Murtovarkaat, pahoinpitelijät, raiskaajat ja rattijuopot saavat pitkän kakun (esimerkiksi raiskauksesta vähintään 20 vuotta) lisäksi rottinkikepistä paljaille pakaroille.
  Grand Prix (ei rekisteröitynyt) • 28.07.2014 17:34
Länsi-Eurooppa tulee talouden ja kulttuurin rappion myötä kuolemaan. Idässä nyt vain sattuu Suomenkin tulevaisuuden tie olemaan - jotkin edelläkävijät, kuten Unkari, ovat jo huomanneet idän olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin jo nyt monella tavalla rappioitunut länsi.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 28.07.2014 17:55
Kannattaa muuten lukea Csernok Attila kirja "Katkennut silta – Unkarin unohdettu historia". Se kertoo hyvin unkarilaisten historiallisesta typeryydestä, joka jotenkin vaikuttaa suomalaiselta päänä honkaan hakkaamiselta.

Tulee ymmärrettäväksi tämäkin poliittinen typeryys, vaikka sitä ei millään tavoin voi hyväksyä. Nyt kun vietämme unkarin suuren uhon satavuotispäivää, sillä silloin julistivat sodan Serbialle, ne onnettomat!
  oscari • 29.07.2014 19:46
EAH. Euroopan länsipuolelta (EU15, EFTA-maat sekä Malta ja Kypros) löytyy Suomen lisäksi yhdeksän muutakin kansakuntaa joissa ei laki salli kahden miehen tai kahden naisen vihkimistä. Ne ovat Irlanti, Saksa, Italia, Kreikka, Itävalta, Kypros, Malta, Sveitsi ja Liechtenstein. Näistä Kreikka, Italia ja Kypros eivät salli edes parisuhteen rekisteröimistä.
  Nikke Nimetön (ei rekisteröitynyt) • 31.07.2014 02:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy