ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Unkari: Terrroristiryhmä sai pitkät vankeusrangaistukset


Kansalliset sankarit ovat vahvasti esillä Unkarissa
Äärioikeistolainen ja kansallismielinen terroristiryhmä rakenteli pommeja ja räjäytteli niitä keskeisten vasemmistopoliitikkojen talojen vierellä. Kaksi pommia heitettiin Budapestin homobaareihin. Eilen 17 terroristin ryhmän johtaja György Budaházy sai 13 vuotta vankeutta.

"Unkarilaiset nuoliristiläiset" -niminen terroristiryhmä toimi aktiivisimmin vuosina 2007-2008. Molotovin cocktaileilla yritettiin pelotella hallituspuolueiden johtoa. Pommeja räjähteli puoluetoimistojen vierellä ja poliitikkojen kotien lähellä. Siinä sivussa poltettiin kommunistien vapaa-ajanviettopaikka ja räjäytettiin pankkiautomaatti varainhankintamielessä. Kaksi pommia heitettiin homobaareihin. Toinen niistä oli vaarallinen, koska sisällä oli ihmisiä ja pommi ja savu sulkivat uloskäynnin. Budapestin Priden yhteydessä kerrottiin ,että poliisi oli pidättänyt pommeja askarrelleet miehet reitin varrella. Nyt oikeudenkäyntiuutisissa sellaista ei mainittu.

Terroristiryhmä oli aatteellisesti lähellä äärikansallista Jobbik-puoluetta. Käräjäsali oli täynnä terroristijohtaja Budaházin kannattajia, ja kun hänet tuotiin sisään, hän lausui ääneen: "Vapaus" ja sai raikuvat applodit. Heille Budaházy oli sankari. Kun kerrottiin, että terroristeille tullaan vaatimaan kovennettua rangaistusta, alkoi huutaminen ja metelöinti. Välillä laulettiin kansallishymniä. Ulkona odottavat alkoivat tulla väkisin sisään ovien läpi. Budaházyn tärkein puolestapuhuja on ollut Jobbik-puolueen europarlamentaarikko Krisztina Mordvay. Hän joutui suukopuun tuomarin kanssa. Sali jouduttiin epäjärjestyksen vuoksi tyhjentämään.

Terroristiryhmässä oli sotilaallinen kuri ja hierarkia. Sen vuoksi tuli kovennettu rangaistus. Budaházy oli ollut kaksi vuotta tutkintovankeudessa ja vuoden kotiarestissa ja ne lyhensivät hänen vankeustuomiotaan. Yhteiskunnallisiin asioihin hän ei saa osallistua kymmeneen vuoteen, joten hän ei pääse vaikuttamaan seuraaviin vaaleihin.

Budaházyn suvun historia ulottuu menneisyyteen, 1300-luvulle saakka.

(Lähde: Népszabadság-lehti)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy