ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Unkari: Perhetieteellinen seura joutui heti kriisiin

vaeltaja2006 • 28.02.2012 06:29 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Viime perjantaina perustetun Unkarin perhetieteellisen seuran tiukat asenteet kuumentavat mielipiteitä. Hír24-tv-asema kyseli kansanedustajilta, mitä he tekisivät, jos perheeseen tulisi lapsi, joka osoittautuu homoksi tai lesboksi. Kansanedustajat korostivat pyhää avioliittoa ja olivat homokysymyksessä aika ymmällään. Koulutuksesta ja kasvatuksesta vastaava ministeri Rózsa Hoffmann (krist.dem) tietää, että nuorilla on esiavioista seksiä, mutta suuri osa homosuhteista on vain provokaatiota.

Uudenuutukaisen Perhetieteellisen seuran etusivulla on ollut seuran säännöt. Niistä on nyt poistettu kohta, jossa sanotaan, että siveellisyyden suhteen terve perhe muodostuu avioliitossa olevasta miehestä ja naisesta ja heidän lapsistaan. Seuran mukaan perheeseen voi kuulua myös adoptiolapsi ja jomman kumman vanhemman lapsi. Sen sijaan avioliiton ulkopuolinen lapsi ja hänen vanhempansa muodostavat sellaisen perheen, jossa on mukana suuri "painolasti" tai "taakka" (?).

Seura on kutsumassa torstaiksi koolle uuden yleiskokouksen. Siinä käynnistetään uuden johdon valinta ja julkaistaan seuran säännöt ja toimintaohjelma. Nyt joudutaan uudelleen miettimään seuran tehtävää, jotta sen tieteellinen maine ja objektiivisuus vahvistuisivat.

Erityisen paljon närkästystä ovat herättäneet esiaviollisen seksin, rekisteröidyn parisuhteen ja homosuhteiden leimaaminen vahingollisiksi. Erityisesti homojärjestöt ovat tiedotteissaan paheksuneet sitä, että seuran toiminta perustuu homofobiaan. Hyvin huolestuttavana pidetään sitä, että taustalla on valtion tuki.

Perhetieteellisen seuran puheenjohtaja Imre Balásházy puolustautuu: Ei haluta ketään syrjiä. Toimintaa viedään läpi tieteellisin kriteerein. Taustalla on vaikuttamassa maan perustuslaki (kieltää homoavioliitot ja korostaa perinteisen avioliiton merkitystä). Seurassa on mukana arvostettuja akateemikoita ja tutkijoita.

Seuran puheenjohtaja puolustautuu edelleen: Se, että perustavassa kokouksessa ei homoja paremmin huomioitu, ei tarkoita, että heitä nyt haluttaisiin tässä karsinoida pois. Kenenkään loukkaaminen tai arvokkuuden kieltäminen ei ole sallittua. Pyrimme positiiviseen suhtautumiseen ja toisten mielipiteen kunnioittamiseen. Nyt ei vielä homot näkyneet tutkimuskohteenamme, mutta heitäkin koskevissa kysymyksissä meidän kannattaa tehdä tutkimustyötä. Homoseksuaaliset ihmiset eivät vain kuulu tärkeimpien tehtäviemme listalle. Perhetieteellinen seura ei ole ketään vastaan vaan puolesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Keskustelu "tieteellisestä" seurasta jatkuu tänäänkin. Liberaali Nepszabadsag-lehti sai viime viikon lopulla käsiinsä seuran toimintaohjelman, mutta myöhemmin se poistettiin seuran omalta nettisvulta. Toimintaohjelmassa todetaan "tieteellinen" totuus: esiaviolliset suhteet, rekisteröity parisuhde ja homosuhteet ovat haitallisia.

Koulutuksesta ja sivistyksestä vastaava ministeri alkoi syyttää Nepszabadsag-lehteä valehtelusta. Ei sellaisia kohtia ole seuran ohjelmassa, ei nettisivulla eikä julkaistussa ohjelmajulistuksessa. Etsikää vaikka itse nettisivulta. Ohjelmajulistus on tulossa vasta torstaina nettisivulle näkyviin. Näppärät nuoret ovat nyt etsineet esiin poistetut kohdat, ja sieltä ne löytyivät. Nuoria ilmeisesti ärsyttää, että seksuaalisuus ennen avioliittoa leimataan vahingolliseksi, ja se sai aikaan liikettä selvitystyöhön. Koulutuksesta ja sivistyksestä vastaava ministeri ei tiennyt, että kerran nettisivulta poistettu jää kuitenkin muistiin.

Tällä sivulla on esiin kaiveltuja dokumentteja. On myös tissikuvia.Yhden Fidesz-puolueeseen kuuluvan perustajajäsenen (kansanedustajan) aviomiehen fb-sivulta löytyi kovaa kamaa. Alkaa naurattaa tämä siveyttä vaativien maailma.

egyenlito.blog.hu

Kommenttia muokattu: 28.02.2012 klo 14:03
  vaeltaja2006 • 28.02.2012 13:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy