ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

UNAIDS:in pääjohtaja tuomitsi aidsin torjuntaa vaikeuttavat homofobiset lait

Lassijuhani • 16.10.2012 21:34 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
Yhdistyneiden kansakuntien alaisen hiv:n ja aidsin ja leviämisen torjuntaan omistautuneen järjestön UNAIDS:in pääjohtaja, malilainen Michel Sidibé tuomitsi viime viikolla Pariisiin tekemänsä työmatkan yhteydessä ranskalaiselle, sateenkaariväen etuja ajavalle Têtu-lehdelle antamassaan haastattelussa homofobian. Useilla puolilla maapalloa harjoitettava homoseksuaalien ajojahti estää hänen mukaansa tehokkaan taistelun aidsia vastaan.

UNAIDS:in pääjohtaja totesi: ”Monessa maailman valtiossa homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten vastaiset lait ehkäisevät edelleen tehokkaat toimenpiteet hiv:tä vastaan. On tärkeää, että olemme tästä tietoisia ja kokoonnumme muuttamaan nämä lait.
Maapallolla on tätä nykyä 789 valtiota, territoriota tai aluetta, joissa aikuisten ihmisten väliset vapaaehtoiset homoseksuaaliset suhteet ovat rangaistavia. Niissä on havaittu paljon ihmisoikeuksien rikkomuksia.

Yhdistyneiden kansakuntien ja UNAIDS:in tehtävänä on valaista näitä kysymyksiä, olla valppaana ja muuttaa yleistä mielipidettä asiantilan parantamiseksi.”

Michel Sibidé totesi homoseksuaalisuuden dekriminalisoimien tuovan mukanaan arvokkuutta ja kunnioitusta tärkeälle, syrjässä eläneelle yhteiskunnan osalle. Hän totesi myös, että eräissä maissa on viime vuosina otettu huomattavia edistysaskeleita.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy