ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ulvilassa käsiteltiin sukupuolten moninaisuuden esilläoloa kouluopetuksessa kritisoinutta aloitetta

Sami Mollgren • 02.11.2017 06:28 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Opetushallituksen opas sukupuolten tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa hermostutti ulvilalaisvaltuutetun.
Ulvilan sivistyslautakunta käsitteli kaupunginvaltuutettu Mario Heinilän (kd) valtuustoaloitetta, jossa tämä kritisoi opetushallituksen tasa-arvo-opasta. Lautakunta hyväksyi sivistysjohtaja Päivi Helinin selvityksen yksimielisesti.

Asiasta kertoi Satakunnan Kansa.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee myöhemmin kaupunginvaltuusto. Mikäli se pysyy lautakunnan kanssa samalla linjalla, ei Heinilän ja kahden muun valtuutetun tekemä aloite johda enempiin toimenpiteisiin.

Satakunnassa sijaitsevassa Ulvilassa kaupunginvaltuutettu Mario Heinilä ja kaksi muuta valtuutettua jättivät 3.4.2017 valtuustoaloitteen sukupuolen moninaisuutta koskevien käsitysten suitsimisesta kouluopetuksessa. Taustalla on opetushallituksen julkaisema Tasa-arvotyö on taitolaji -opas, jota jo eläkkeellä oleva rehtori Heinilä pitää Setan propagandana.

Ulvilan sivistyslautakunnan vastauksen valmistellut sivistysjohtaja Helin toteaa vuoden 2014 lopussa tehdyn tasa-arvoilain täydennyksen velvoittavan laatimaan koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman. Tasa-arvotyö on taitolaji -oppaan todetaan kannustavan lisäämään ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta sekä antavan tietoa sukupuoleen perustuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja häirinnän ehkäisykeinoista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy