ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

UK: Uskonnolliset ryhmät liittoutuvat estääkseen tasa-arvolain toteutumisen

JuhaniV • 15.08.2009 11:05 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Mormonikirkko on lähtenyt lakiasiaintoimistonsa voimin keräämään Englantiin uskonnollisten yhteisöjen liittoutumaa, joka taistelisi hallituksen esitystä vastaan tasa-arvolaiksi.

Lakiehdotuksessa estettäisiin uskonnollisia yhteisöjä torjumasta homoja työntekijöikseen. Vain papit ja kirkon doktriineja tulkitsevat jäisivät syrjintäsuojan ulkopuolelle.

Mormonit käyttivät Kaliforniassa miljoonia dollareita kaatamaan Proposition 8. Tavoitteena oli homoavioliittojen hyväksyntä. Äänestyksessä kielteinen kanta voitti niukasti. Mormonit kielsivät antaneensa taloudellista tukea, mutta jäivät lopulta kiinni valehtelusta.

Lähde: Pink News


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
#Seuraako Itävalta perässä: ”kolmas sukupuoli” noussut poliittiseen keskusteluun"
Kukanhan se sen kolmannen sukupuolen loi kun raamatun Jumala loi vain miehen ja naisen?
-
Jumala, Jeesuksen Isänä, ei ollut "hen" vaan hetero!
Joten
joillakin eivät ole faktakkaan kohdallaan ja vaikuttaa olevan niin, että papistossa on paljon seksuaalisesti poikkeavia jotka "kouluttaa" kaltaisikseen ja raamatun Jumalalle on kauhistus jos samaa sukupuolta yhtyy toisiinsa.
Se, raamatun Jumalahan antoi käskyn, siunatessaan mm Nooan perheen, että "lisääntykää ja täyttäkää maa" eikä käskenyt homojen lisääntyä.
Olen pahoilla jos joku loukkaantuu mutta asiaa tulee pohtia tarkemmin kaikkien.
  sielunsilmin (ei rekisteröitynyt) • 01.01.2018 15:47
"Kukanhan se sen kolmannen sukupuolen loi kun raamatun Jumala loi vain miehen ja naisen?"
"Jumala, Jeesuksen Isänä, ei ollut "hen" vaan hetero!"

Mikähän siinä on, että idiootit eivät pidä lainkaan vapaapäiviä?
  Havainnoija • 01.01.2018 22:39
Kiihkouskovaisuuden edellytyksenä tuntuu olevan täydellinen loogisen ajattelukyvyn puuttuminen.

Vaikka jumalolento olisikin jonkin uskonkappalleen mukaisesti ihnisyksilön "isä", ei tästä minkään logiikan mukaan välttämättä seuraa, että tuo jumalolento olisi ollut sukupuoliyhteydessä kyseisen yksilön äidin kanssa, saati että jumalolento olisi saanut tuosta siittämistapahtumasta seksuaalista nautintoa. Käsittääkseni tällaista sukupuoliyhteyttä ei myöskään esimerkiksi Raamatun tekstien mukaan ole tapahtunut, koska Maria oli ainakin joidenkin selitysten mukaan "neitsyt ennen ja jälkeen, ainainen neitsyt". Ja raskaudestaankin Maria sai tiedon välittäjältä, ei isäkandidaatilta suoraan. Koko tilanne pikemminkin asettaisi siittiöiden luovuttajan heteroseksuaalisuuden vähintäänkin kyseenalaiseksi...

Todellakin, maailma on väärällään homoseksuaalisia miehiä, joilla on biologisia jälkeläisiä. Osalle ne ovat syntyneet "luonnollisesti", osalle muumimukin tai lääketieteen avustamina. 2000 vuotta sitten muumimukeja ei vielä tiettävästi ollut, mutta jumalillehan mikään ei ole mahdotonta.

Mistähän keskustelun aloittaja on saanut päähänsä, että ruotsissa käyttöön otetulla hen-pronominilla tarkoitettaisiin henkilöä, joka ei ole hetero? Kyseessä on yksinkertaisesti tapa välttää pakko määritellä puheessa henkilön sukupuoli, millä taas ei ole mitään tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Sitä paitsi suomen kielessä tätä ongelmaa ei ole, joten kristinuskon jumalasta voi aivan rauhassa käyttää meikäläisittäin hän-sanaa pelkäämättä hänen leimaamistaan seksuaalisesti (tai sukupuolisesti) sinne tai tänne.

Tosin Vanhan testamentin Jumala on kaiketi miespuolinen, koska hän loi Aatamin omaksi kuvakseen ja rustasi sitten tälle kylkiluusta Eevan hieman vajavaisemmaksi kumppaniksi. Millaisia luomuksia tämän jälkeen vielä saatiin aikaan, kirja ei kerro, mutta ei siinä kuvailla yksityiskohtaisesti montaa muutakaan asiaa.
  Public eye • 02.01.2018 11:42
Erittäin hyvin sanottu Public eye'ltä! :)
  smo • 02.01.2018 11:53
Hassu ajatus, että jumaluus edustaisi jotain tiettyä sukupuolis-seksuaalisuutta. Sellainenhan vaatisi kohteen. Monoteismiin tällaisen ei pitäisi istua oikein mitenkään. Vai pitäisikö nyt osata ajatella, että luoja tuntisi ja osoittaisi seksuaalisuutta luotuaan kohtaan?
  Yesman • 02.01.2018 18:18
Niin, en ole aiemmin oikeastaan kuullutkaan, että Jumalaa pyhänä kolminaisuutena tai sen ulottuvuutena olisi koskaan pidetty seksuaalisena - sen paremmin heterona kuin homonakaan. Vaan tutkimattomia lienevät Herran tiet.
  smo • 02.01.2018 18:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy