ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Ugandan parlamentti haluaa evätä homoilta HIV-hoidon

Lassijuhani • 18.03.2012 12:30 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Ugandan parlamentin HIV/aids-valiokunnan puheenjohtaja Rose Najjemba on esitellyt parlamentille lakiehdotuksen, jolla homoseksuaalisia henkilöitä kiellettäisiin hakemasta apua HIV:n ehkäisyyn ja hoitoon. Lakiehdotus esiteltiin parlamentille helmikuun 7 päivänä 2012, mutta siitä ei ole vielä kerrottu lehdistölle, joka sai tietää siitä vasta sen jälkeen, kun se oli lähetetty HIV/aids-valiokunnan tutkittavaksi.

Ugandan seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia puolustavat järjestöt ovat voimakkaasti tuominneet sen, että lakiehdotus jälleen tuodaan parlamentin käsittelyyn sen jälkeen, kun entinen kansanedustaja Beatrice Rwakimari esitteli samansisältöisen ehdotuksen vuonna 2010.

Ugandan parlamentti sai äskettäin käsiteltäväkseen lakiehdotuksen, jossa homoseksuaaliselle väestölle langetetaan kuolemantuomio. Kansainvälinen yhteisö on melkein yksituumaisesti tuominnut tämän seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia törkeästi loukkaavan lakiehdotuksen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy