ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ugandalaisaktivistit pääsevät kuin pääsevätkin Kanadaan

Lassijuhani • 17.06.2014 19:35 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ryhmä ugandalaisia sateenkaariaktivisteja pääsee sittenkin Kanadaa osallistuakseen WorldPride ihmisoikeuskonferenssiin Kanadan viranomaisten aluksi torjuttua heidän viisumihakemuksensa. Torontolaisen kansanedustajan Craig Scottin antaman julkisen tuen jälkeen ryhmän jäsenet aloittivat viisumihakemusmenettelyn uudestaan ja saapuvat ensi viikolla konferenssiin.

Toronto Starin tietojen mukaan puolet aktivisteista on jo saanut matkustusasiakirjansa, ja järjestäjät toivovat muidenkin saavan omansa niin, että he ehtivät puhumaan ensi keskiviikkona alkavassa konferenssissa.

Konferenssin toinen puheenjohtaja Brenda Crossman totesi: "Olemme iloisia siitä, että Ugandan valtuutetut pääsevät liittymään eri puolilta maailmaa saapuviin sateenkaariajattelijoihin ja - aktivisteihin World Pride ihmisoikeuskonferenssia varten.
Konferenssi on tärkeä osa World Pridea, ja ugandalaiset äänet ovat kiinteä osa tätä vuoropuhelua."

Konferenssiin Toronton yliopistossa osallistuu yli 160 puhujaa ja 430 valtuutettua 40 maasta ympäri maapallon.

Viime viikolla Ugandan ulkoministeri Sam Kutesa valittiin yksimielisesti Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtajaksi huolimatta hänen homojenvastaisista mielipiteistään.

Kutesa, joka avoimesti tuki Ugandassa hyväksyttyjä homojen vastaisia lakeja, väitti aikaisemmin Afrikan enemmistön "kauhistelevan" homoseksuaalisuutta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy