ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Tv:ssä: Kaapista tulo ei edelleenkään ole kaikille helppoa

vaeltaja2006 • 25.07.2017 04:19 TELEVISIO
Kaapista tulo, oman homouden tai lesbouden kertominen läheisille, ei edelleenkään ole helppoa. Norjan tv:n sarjassa viisi nuorta muuttaa joksikin aikaa asumaan saman katon alle ja yhteisvoimin päätetään tulla kaapista läheisille ihmisille.


Jonathan Hammerfestista kertoo, miten hän jo hyvin nuorena tajusi homoutensa, mutta asiasta ei voinut puhua kenellekään. Hän koki olevansa aivan yksin salaisuutensa kanssa. Koulussa ’homo’ on edelleen haukkumasana. Hän oli elänyt lapsuutensa miehekkäiden miesten maailmassa. Isä oli kalastaja, isoisä sähköasentaja, isäpuoli on puuseppä. Homoutta on ollut vaikea kertoa heille, mutta nyt Jonathan haluaa aluksi kertoa asiasta isovanhemmilleen, joihin hänellä on läheinen suhde.

Ola haluaa kertoa asiasta lapsuuden kavereilleen. Sigrid haluaa kertoa asian sukulaisilleen. Kun muut suvun nuoret tuovat tyttö- ja poikaystävänsä näytille, Sigrid haluaa myös esitellä suvulle perhetapahtumissa tyttöystävänsä. Therese haluaa kertoa asian omalle isälleen. Rebekka haluaa näyttää kaikille, kun hän on rakastunut. Hän haluaa kulkea käsi kädessä eikä tarvitse pidätellä tunteitaan.


Sarja on tv 2:ssä torstaisin. Torstaina 27.7.2017 klo 14.55 nähdään sarjan kolmas osa. Aikaisemmat osat ovat kuukauden Areenassa, joten ne ovat vielä nähtävissä.

Osa 1: areena.yle.fi
Osa 2: areena.yle.fi

Sarjan ensimmäisessä osassa esiintyy myös Kim Friele, Norjan ja Pohjoismaiden ensimmäinen avoimesti lesbo, joka jo 1940-luvulla oli perustamassa Norjan ensimmäistä homojen ja lesbojen järjestöä. Tällä hetkellä hän on 82-vuotias.

Nuoret käyvät tapaamassa muusikko Tuva Syvertseniä, joka on pitkään ollut avoimesti oma itsensä. Kun on jotain muuta kuin hetero, on oikeus itse määritellä, mikä on. Ei tarvitse enää täyttää muiden odotuksia. Kun lapset kysyvät häneltä, onko hän poika vai tyttö, hän iloitsee siitä kysymyksestä. Lapset eivät erota, kumpi hän on. Siitä ei kannata loukkaantua.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy