ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

TV-vinkki: kurkistus "eheyttämisterapiaan" TV2:lla keskiviikkoiltana

Sami Mollgren • 30.03.2016 07:30 • 10 kommenttia. TELEVISIO • KOTIMAA
Yle TV2 esittää keskiviikkoiltana 30.3. kello 22.00 ja uusintana perjantaina aamuyöstä eheyttämisterapiaa käsittelevän VICE-sarjan dokumentin "Living Through Gay Conversion Therapy".

- VICE pureutuu "eheyttämisterapiaan", jossa homoista yritetään tehdä heteroja. Vaikka terapiaa pidetään tehottomana ja jopa vahingollisena, "eheyttämisen" ympärillä toimii tuottoisa bisnes.

Ohjelman on tuottanut yhdysvaltalainen Vice Media LLC.

Lähetysajat:
keskiviikkona 30.3.2016 kello 22.00
perjantaina 1.4.2016 kello 2.50


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiitos, Sami!

Katson ohjelman illalla ja vertaan sitä omiin kokemuksiini eheytyspsykoanalyysistä. Kävin sitä viiden vuoden ajan neljä kertaa viikossa vuosina 1970-74.
  Olli Stålström • 30.03.2016 09:36
Kiitos Sami vinkistä ja kiitos Olli kommentistasi. Tämä on tärkeää jokaiselle homoseksuaalimiehelle/-naiselle, kuka ja missä oletkin: Elämäsi on sinun. Arvosta, rakasta ja kunnioita itseäsi homoseksuaalina aina ja kaikkialla missä oletkin, sekä toimi sen mukaisesti niin itseäsi kuin muitakin kohtaan. Katso mihin menet mukan elämässäsi ja mistä pysyt erossa. Homoseksuaaleinakin olemme itse oman elämämme arkkitehteja. Kaikesta mielestäni, sielustani ja sydämestäni onnea ja menestystä elämään jokaiselle homoseksuaalille iästä, paikasta ja ajasta riippumatta.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 30.03.2016 14:10
Tässä on aiheeseen liittyvä hyvä linkki:

Global health group takes on gay conversion therapy
BBC News Magazine (30 March 2016)
www.bbc.com
---
  Frankieboy • 30.03.2016 18:54
Katsoin tätä TV2:lta ja ihan kuin se olisi loppunut kesken ja muuttunut lennossa ihan toiseksi ohjelmaksi. Vai oliko loppu vain todella seinään pysähdys ja siitä alkoi suoraan joku ohjelma Ai Weiweistä??
  JAMPPA • 30.03.2016 22:40
Yle näytti jotenkin "paketoidusti" tuon. Ilmeisesti siinä lopussa näytettiin jotain aiheeseen liittymättömiä saman tuotantoyhtiön tekemiä pätkiä. Tuo ohjelma löytyy kokonaisena myös www.youtube.com -videona.
  smo • 30.03.2016 22:56
Aloin katsoa ohjelmaa sen jo alettua, ja sitten yht'äkkiä teema vaihtui ilman minkäänlaista ennakoovaroitusta aivan toiseksi. Aloin jo ihmetellä, oliko TV vaihtanut omin päin kanavaa vai mistä tuo hyppäys kesken kaiken johtui.

Kun aihe vielä kertaalleen vaihtui taas lennosta, ei voinut ajatella muuta, kuin että Yle oli sortunut hankkimaan laatudokumenttina jonkin halpiskyhäelmän, joita kaupalliset kanavat suoltavat päivät pääksytysten. Tuotantoperiaatteena on ilmeisesti että kuvataan jotain pätkiä, liimataan pätkät yhteen ja siinä meillä on sitten ohjelma.

En nähnyt alkupäätä kokonaan, mutta totesin että minulla ainakin oli jonkinmoisia vaikeuksia pysyä mukana logiikassa siitä, kuka milloinkin on äänessä ja missä ominaisuudessa.

Kiitos Yle mutta kiitos ei enää tällaista lähinnä taustameluksi kelpaavaa siksak-dokumenttia, niitä näkee (jos haluaa) aivan riittävästi mainoskanavilta.
  Public eye • 31.03.2016 10:34
Kyseessä on VICE:n dokumenttipätkä ajalta, jolloin se julkaisi videota ainoastaan nettisivuilleen ja Youtubeen. Firmalla on nyt sopimus HBO:n kanssa ja se tekee perinteisempää TV-formaattia.

www.youtube.com

Kiinnitin huomiota joidenkin eheyttäjien tapaan erottaa termit 'gay' ja 'homosexual' toisistaan.

Mikähän siinä on, että kohdatessaan kiusaamista, toiset kääntyvät ominaisuuksiaan vastaan ja toiset kiusaamista vastaan?
  Yesman • 31.03.2016 14:59
Niin, kiusaamisesta ja kiduttamisesta varmaan on kyse.
  Kolmoisritti • 03.04.2016 03:55
Se ohjelman osuus, jossa kerrottiin konservatiivisesta katolisesta eheyttäjästä Joseph Nicolosista, oli tosi hyvä. Nicolosi oli paljolti juuri eheytysliike NARTH:in takana. Nicolosi ei välitä lainkaan empiirisistä tosiasioista, vaan perustaa ideologiansa kivettyneeseen Vatikaanin dogmiin, jonka mukaan homous on "sisäinen moraalinen kieroutuma".

Jos joku on juuttunut tällaiseen dogmiin, on aika selvää, ettei hän pysty muuttumaan millään, koska silloin hänen defenssi-rakennelmansa sortuisi.

Yesman totesikin yhden eheytysliikkeiden käyttämän semanttisen manipulaation menetelmän. "Gay"-termi viittaa homoliikkeiden 1960-luvulla käyttöön ottamaan itsemäärittelytermiin, jolla on myönteinen tunnesisältä, kun taas "homosexual" on vanha eheyttäjien ja psykiatrien käyttämä termi, joka sisältää ajatuksen kohteensa moraalisesta kieroutumasta.

Pyydän kuitenkin olemaan tarkkana, ettei kaikkia katolisia nyt aleta stigmatisoida, sillä kaikki katoliset eivät ajattele noin rajoittuneesti. Esimerkkeinä mm. nykyinen paavi Franciscus ja Studium Catholicumin Isä Carlos Spoor, jonka kävin houkuttelemassa Setan puolestapuhujaksi 1970-luvulla.

Kommenttia muokattu: 09.04.2016 klo 09:27
  Olli Stålström • 05.04.2016 09:09
Sarjassa VICE näyttää olevan tulossa uutta homoaiheista asiaa.

Jos uni ei ensi yönä tule silmään, voi katsoa klo 2.10 (outo aika esittää dokumentteja...) Ylen TV2:ssa alkavan ohjelman "People Who Just Had Sex", jossa ainakin ennakkotietojen mukaan "VICE käy onnellisen miesparin sängyssä kysymässä, miten seksi sujuu, mitä mieltä nämä ovat pornosta ja millaista on olla homo tiukan uskonnollisessa perheessä."

Tai sitten sen voi katsoa vaikka heti Areenasta:
areena.yle.fi
  Public eye • 06.04.2016 20:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy