ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tutu: Ugandan homojen vastainen laki verrattavissa natsismiin ja apartheidiin

Lassijuhani • 25.02.2014 19:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kapkaupungin entinen arkkipiispa ja Nobelin rauhanpalkinnon vastaanottanut Desmond Tutu on verrannut Ugandan uutta homojen vastaista lakia natsien ja apartheid-järjestelmän harjoittamaan syrjintään.

Ennen kuin Ugandan presidentti oli allekirjoittanut homojen vastaisen lain, arkkipiispa Tutu totesi olevansa hyvin ”masentunut” siitä, että Yoweri Museveni aikoi allekirjoittaa lain, joka johtaisi elinkautisiin vankeusrangaistuksiin homoille.

Lausunnossaan arkkipiispa Tutu totesi: ”Etelä-Afrikassa apartheid-poliisi ryntäsi makuuhuoneisiin, joissa valkoihoisten luultiin rakastelevan mustaihoisten kanssa. Se oli alentuvaa niille, joiden ”rikos” oli rakastaa toisiaan, se oli alentavaa poliiseille ja se oli tahra koko yhteiskunnallemme.

Ihmishistoria on täynnä yrityksiä säätää lakeja luokkarajat, kastit ja rodut ylittävää rakkautta ja avioliittoa vastaan. Mutta rakkaudelle ei ole tieteellistä perustaa tai geneettistä selitystä. Ei ole olemassa tieteellistä oikeutusta ennakkoluuloille ja syrjinnälle, koskaan. Eikä ole moraalista oikeutusta. Natsi-Saksa ja apartheidin Etelä-Afrikka osoittavat tämän.

Vetoan presidentti Museveniin, että hän käyttäisi maassaan käytävää keskustelua homojen vastaisesta laista katalysaattorina Ugandan ihmisoikeuskulttuurin ja oikeuden vahvistamiseksi.”

Arkkipiispan mielestä presidentti Musevenin pitäisi olla huolestuneempi lasten hyväksikäytöstä, raiskauksista, seksuaalisesta väkivallasta ja prostituutiosta. Hän lisäsi: ”Näitä koskevien lakien kiristäminen suojelisivat lapsia ja perheitä paljon paremmin kuin suostuvaisten aikuisten välisen rakkauden saattaminen rikolliseksi.”


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jos nuo kuvitellun taivasosuuspaikkansa turvaamisen vuoksi kiihkoilevat ”uskikset” olisivat toimineet ja toimisivat niin kuin jalo arkkipiispa Desmond Tutu niin tämä maailma olisi paljon parempi paikka kaikille ihmisille!
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2014 19:50
Ugandan etiikkaministerin mielestähän heteroseksuaalinen raiskaus on luonnollinen tapa

www.iltalehti.fi
em. jutussa viitataan tähän dokumenttiin
www.youtube.com
  human • 25.02.2014 19:53
Ei pyhä Isä, etiikkaministeri Ugandassa??? Sielläpä on ministerintyö todella kantanut hedelmää.
  JS1975 (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2014 23:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy