ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Tutkimus USAsta: Syöpä nielussa voi liittyä oraalikontakteihin

Journal of Clinical Oncology julkaisi lokakuun 3. päivänä tutkimuksen, jossa tutkittiin nielusyövän lisääntymisen syitä. Aiheuttajana voi olla HPV-virus ja mahdollisesti oraaliset kontaktit.

Tutkimusaineistona oli 271 kudosnäytettä vuosilta 1984-2004. Kun selvitettiin niiden HPV-status (papilloomavirus), kävi ilmi, että HPV-positiivisten näytteiden määrä oli lisääntynyt tutkimusaikana 225%. Samaan aikaan alkoholin ja tupakan osuus nielun alueen syövän aiheuttajana on laskenut 50%. Nyt tutkijat arvioivat, että nielun alueen syöpien määrä on vuonna 2020 suurempi kuin naisilla kohdunkaulan syövät.

Aikaisemmin HPV-syövät olivat pääasiassa naisten tauti, mutta nyt syöpiä esiintyy yhä enemmän miehillä. Onkin ehdotettu, että rokotuksia laajennettaisiin myös nuoriin miehiin. Nykyään rokotuksia annetaan rutiiniinomaisesti vain nuorille naisille.

Alkoholin ja tupakan aiheuttamat nielun alueen syövät olivat aikaisemmin pääasiassa iäkkäämpien miesten ongelma (ikä 50-80v). HPV-virruksen aiheuttamia syöpiä tulee ilmi ikäryhmissä 30-50v. Miksi niitä on miehillä? Sitä varmaan selvitetään tarkemmin tulevaisuudessa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy