ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tutkija kiittelee Simpsonien homomyönteisyyttä

Sami Mollgren • 03.07.2013 18:40 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Hinter den schwulen Lachern: Homosexualität bei den Simpsons
Simpsonit-televisiosarjaa analysoinut tutkija Erwin In het Panhuis kirjoittaa, että sarja on rohkaissut suuntautumistaan peitteleviä homoja tulemaan ulos kaapista rohkeasti.

Tutkimuksesta kertoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

Sarjan ja homoseksuaalisuuden suhteeseen perehtyneen tutkijan mukaan Simpsonit on ollut edelläkävijä seksuaalivähemmistöjen ja samaa sukupuolta olevien avioliittojen käsittelemisessä. Vasta julkaistussa Hinter den schwulen Lachern: Homosexualität bei den Simpsons (suom. Homovitsien takana: homoseksuaalisuus Simpsoneissa) -kirjassaan tutkija Erwin In het Panhuis arvioi homoseksuaalisuutta käsiteltävän sarjassa tavanomaisena asiana. Sarjassa esiintyvät homoseksuaaliset hahmot ja ja homoseksuaalisuuteen viittaavat kohtaukset ovat kumonneet homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja.

Yksi sarjassa käynnissä oleva homoseksuaalisuuteen viittaava juonensäie on ollut Smithersin ihastus pomoonsa, Mr. Burnsiin. Simpsonien perheenpää, Homer, puolestaan on suudellut mieshahmoa sarjan historian aikana kaikkiaan enemmän kuin 50 kertaa. Simpsonit on myös ensimmäinen sarja, jossa homohäitä käsiteltiin kokonaisen jakson verran. Homohääjakso näytettiin vuonna 2005. Kuvitteellinen Springfieldin kaupunki, jossa mm. Simpsonit asuvat, laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot vuonna 2004. Simpsoneissa on nähty useampia homohahmoja, kuten Smithers ja uusimpien kaapista tulleiden joukossa ulkoisesti varsin macho hahmo DuffMan. Homer Simpsonin vaimon Margen sisko Patty on lesbo.

Tutkija on analysoinut suositusta televisiosarjasta kaikkiaan 500 ensimmäistä jaksoa.

Kirjan myyntitekstissä kerrotaan arvio, että Simpsonit välittää miljoonayleisölleen tyypillisen amerikkalaisen, mutta epätavallisen avaramielisen kuvan homoista ja lesboista.

- Stereotyypioihin tukeutumisesta huolimatta Simpsoneissa homoseksuaalisuutta käsittellään älykkäästi, reilusti ja viihdyttävästi.


Viisihenkisen yhdysvaltalaisperheen elämästä kertovaa Simpsonit (engl. The Simpsons) -sarjaa on tehty vuodesta 1989 lähtien. Se on Matt Groeningin luoma ja Gracie Films -yhtiön 20th Century Foxille tuottama animaatiosarja. Emmy-palkittu sarja on on Yhdysvalloissa kaikkien aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut piirrossarja. Menossa on 24. tuotantokausi ja jaksoja on tällä hetkellä tehty 530. Tuotantoa on määrä jatkaa ainakin 25. kauteen. Sarjaa esitetään ympäri maailmaa. Suomessa Simpsoneita esittävät MTV3- ja Sub-televisiokanavat.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Simpsonit on ihan turha sarja.
  Suti (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2014 18:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy