ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Turussa näyttely, jossa tutkitaan muistokirjoituksia: Mustaa valkoisella

vaeltaja2006 • 25.01.2011 20:43 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Kertovatko taiteilijan kuoleman jälkeen laaditut muistokirjoitukset eletystä elämästä vai onko niissä todellisuus muunnettu vastaamaan sen ajan "oikeana" pidettyä elämisen tapaa? Tämän kiinnostavan näkökulman nostaa esiin porilainen taiteilija Laura Lilja Turussa Titanik-gallerian näyttelyssä. Näyttelyn nimenä on "Mustaa valkoisella".

Näyttelyä varten taiteilija on analysoinut suomalaisten taiteilijoiden muistokirjoituksia ja valinnut sieltä ne kohdat, joista paljastuu taiteilijan todellinen minuus tai identiteetti. Näyttely "Mustaa valkoisella" on omistettu edesmenneille Isa Aspille, Hanna Ongelinille, Siri von Essenille, Hilda Käkikoskelle, Edith Södergranille, Venny Soldan-Brofeldtille, Helvi Juvoselle, Wivi Lönnille, Hagar Olssonille, Eeva-Liisa Mannerille, Tove Janssonille, Vivica Bandlerille ja Tuulikki Pietilälle sekä kaikille – niin muistetuille kuin unohdetuille, julkituoduille ja vaietuille – sukupuolirooleja ja seksuaalisuuskäsityksiä haastaneille ja haastaville ihmisille.

Näyttely on auki vielä tämän viikon sunnuntaihin saakka. Osoite Turussa: Itäinen Rantakatu 8.


Seuraavassa taiteilija itse kertoo näyttelyn ideasta ja toteutuksesta. Kesto n. 7 minuuttia


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Näyttelyn idea tuo mieleeni erään ei yhtä merkittävän taiteilijan hautajaiset kuin tuossa yllä olevassa listassa. Hänen samaa sukupuolta olevalle elämänkumppanille ilmoitettiin, että tämä ei voi osallistua hautajaisiin. Se jopa estettäisiin vaikka väkivalloin.

En nähnyt kuolinilmoitusta, mutta tapahtuneen perusteella voi päätellä, ettei puolella sanalla viitattu siihen, että taiteilija oli todellisuudessa ollut ehta homo.
  JuhaniV • 26.01.2011 07:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy