ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Tuplavessat herrain asuntoloissa Sotšissa – homopropagandaako?

Lassijuhani • 22.01.2014 15:35 • 8 kommenttia. UUTISET: SATTUMAT • ULKOMAAT
Ihan kuin terrorismin uhka, korruptiosyytökset ja kansainvälinen suuttumus homofobisista laeista ei riittäisi, Venäjällä on nyt yksi ongelma lisää. Sotšin olympiakylän yhden käymälän katsotaan rikkovan niin sanottua homopropagandalakia.

Englannin yleisradioyhtiön kirjeenvaihtaja Steve Rosenberg tviittasi valokuvan tuplavessasta sinkkumiesten olympia-asuntolassa ja kertoi ”näkevänsä tuplasti” olympialaisten ampumahiihtokeskuksessa. Kuva kiersi pian ympäri Venäjänmaata ja maapalloa.

Joku heitti: ”Näin he ymmärtävät seksuaalivähemmistöjen tarpeet.” ja toinen ihmetteli: ”Onko tämä venäläisten ansa homourheilijoiden nappaamiseksi?”
Toiset syyttivät järjestäjiä kehnosta rakentamisesta ja sen olevan taas yksi osoitus siitä, että Venäjä on muuttumassa kansainväliseksi häpeätahraksi.

Ampumahiihtokeskus valmistui melkein kaksi vuotta sitten, ja muun muassa valtiollinen energiayhtiö Gazprom sijoitti siihen rahaa. Kokonaiskustannukset olivat 32,6 miljoonaa euroa. Yhtiön edustaja kertoi silloin venäläiselle Interfax-uutistoimistolle rakennuksen kuuluvan lajissaan maailman suurimpien ja mukavimpien joukkoon.

Joku bloggari kirjoitti: ”Kaksi vessaa – 28,000 ruplaa; olympialaisten tiedotuskeskus – 1,5 miljardia ruplaa; maailmanlaajuinen häpeä – suunnaton.”


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pöntön valmistaja on voidellut arkkitehdin suunnittelemaan tuplavessat saadakseen isomman diilin ja näin ollen tehostaakseen valtion varojen yksityistämistä. Tuo kisojen budjettihan näyttää venyvän ylöspäin ilman kontrollia... :-)
  Salty Dog (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2014 17:25
Panitteko merkille, että kuvassa ei näy lainkaan wc-paperitelineitä.
Mutta varmasti tuolta Venäjältä niitä Pravda-varastoja vielä löytyy.

Ehkä tuon rakennelman tarkoituksena onkin ollut, nykyvenäläiseen tyyliin, yhteispolvirukouskappeli sekä idän että lännen homorakkausfoobisille kirkoille.

Tai sitten tuo on ihan vain nyky-venäläistä hetero-normatiivisuutta.

Toisaalta parisuhteet ovat vakaalla pohjalla, kun yhdessä kestetään kaikki paskemmatkin jutut.

- - -
Noh, tuollaiset yhteiswct ovat Venäjänkin itäisissä ja kaakkoisissa osissa tavallisia - länsimainen yksin lykkiminen ei ole niin globaali tapa.

Joku kertoi että viime kesänä Virossakin oli kaksi pressukojua, joiden sisällä oli pitkä kaivanto ja sen yli laitettu lankkuja. Niissä piti yhteisesti mennä lankuille kyykkyyn ja tehdä isommat tarpeet kaivantoon, sekä taituroida, ettei pudonnut kaivantoon. Samanlaiset oli sekä miesten että naisten wcnä.

Kommenttia muokattu: 22.01.2014 klo 19:18
  human • 22.01.2014 19:04
Mielestäni joku tässä vessakuva-asiassa on outoa. Jutusta puuttuu myös oleellinen tieto, ovatko kasoisvessat ovellisia vai ovettomia, lukittavia, vaiko eivät.

Juttelin erään Venäjän oloja erittäin hyvin ja pitkältä ajalta tuntevan tuttavani kanssa tuosta kuvasta. Hän pitää mahdollisena, että kyseessä olisi joko jäynä taikka lipsahdus. Hän totesi, että jo neukkuaikana jopa ne lattiareikävessat olivat jo silloin yksittäisiä eriöitä.

Hän mainitsi myös, että niissä vessoissa kävi aikoinaan "aikamoinen vipinä".
  JuhaniV • 22.01.2014 19:32
Vuonna 1968 osallistuin Helsinki International Student Clubin excursioon Lappiin. Sieltä löytyi kaksireikäinen puusee, joka herätti hilpeyttä varsinkin sveitsiläisten keskuudessa. A double WC - you see.
  Lassijuhani • 23.01.2014 21:07
Mielestäni keltaisen lehdistön vessakuvan takaseinässä näkyi selvästi jäljet irronneesta ja puuttuvasta väliseinästä, johon myös toinen paperirullateline kiinnitettäisiin. Taitaa olla suuren luokan uutiset vähissä maailmalla, tai sitten halutaan vähätellä suurempia (esim. Ukrainan poliittinen tilanne). Vessa saanee uuden väliseinän ennen kisoja..
  Leonita (ei rekisteröitynyt) • 24.01.2014 11:35
Michael Lucas kertoo mielenkiintoisen ja osuvan vertauksen Berliinin olympialaisten juutalaisviha-tilanteen ja Sotshin olympialaisten kesken

www.youtube.com
  human • 24.01.2014 14:25
Aikanaan meillä kansakoulussa, kyläkoulussa, Salon lähellä tytöillä ja pojilla oli oma kymmenreikäinen huussi koulupihan toisella reunalla. Siellä oli todella hyvä tuuletus erityisesti talvella. Mitään käsienpesumahdollisuutta ei ollut. Eli se siitä hygieniasta.

Viime sodan aikaan kenttäolosuhteissa vessat olivat kymmenreikäistäkin primitiivisemmät. Siltä ajalta kerrotaan vitsinä tarinaa, joka on luultavasti jopa tapahtunut. "Sodan kauhein kokemus oli kun riuku katkesi".
  JuhaniV • 26.01.2014 07:49
Tandemvessanpönttöjä löytyy eri puolilta Sotšin kisakylää, kertoo Helsingin Sanomat:

www.hs.fi

Nyt keskustelua herättää vessankäyttöohjeistus, jonka mukaan eriössä juhliminen ja pöntöstä kalastaminen on kielletty:

www.iltasanomat.fi

Kommenttia muokattu: 04.02.2014 klo 13:12
  Havainnoija • 04.02.2014 12:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy