ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tuore johtaja vakuuttaa Mozillan kunnioittavan hlbti-yhdenvertaisuutta

Sami Mollgren • 29.03.2014 10:04 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Firefox-selaimen taustalla olevan Mozillan johtajaksi valittu Brendan Eich on blogissaan vakuuttanut, että Mozilla kunnioittaa hlbti-vähemmistöjä.

Nimitysuutisen jälkeen julkisuudessa keskusteltiin siitä, että Eich oli lahjoittanut rahaa Kalifornian homoavioliittoja vastustavalle kampanjalle vuonna 2008. Keskustelu syttyi, kun Rarebit-sovelluskehittäjäyrityksen toimitusjohtaja ilmoitti hänen ja samaa sukupuolta olevan puolisonsa yrityksen vetävän vastalauseena kehittämänsä sovellukset FireFox-kaupasta.

Keskiviikkona julkaisemassaan blogikirjoituksessaan Eich toteaa olevansa tietoinen siitä, että on esitetty huolia hänen sitoutumisestaan yhdenvertaisuuden tukemiseen ja hlbti-ihmisten hyväksyntään Mozillalla. Hän kirjoittaa tekevänsä joukon sitoumuksia ja lunastavansa lupaukset toimien ja tulosten kautta. Hän listasi kirjoituksessaan toimia, joilla hlbti-vähemmistöihin kuuluvat otetaan Mozillan kaikessa toimissa huomioon. Hän esimerkiksi lupaa, että hlbti-vähemmistöjä kuunnellaan ja sen perusteella asioita kehtitetään.

Eich toteaa ymmärtävänsä joidenkin olevan skeptisiä, ja etteivät sanat yksin muuta mitään. Kirjoituksessaan hän pyytää aikaa tehdäkseen sanat teoiksi. Hän pahoittelee myös aiheuttamaansa tuskaa. Eich kirjoittaa sitoutuvansa takaamaan, että Mozilla pysyy jatkossakin paikkana, joka tukee kaikkia seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, rodusta, kansallisuudesta, taloudellisesta asemasta tai uskonnosta riippumatta.

Eich ei kuitenkaan ilmaissut kirjoituksessaan kantaansa avioliittokysymykseen tai käsitellyt yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön vastustajille tekemäänsä rahalahjoitusta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eich ei mielestäni ole pyytänyt suoraan homoilta anteeksi. Pahoittelut eivät oikeastaan ole riittävä ele. Lahjoitus, kuinka pieni summa tahansa, oli silloin aikanaan kuitenkin kielteinen kannanotto homojen suuntaan.
  JuhaniV • 29.03.2014 11:05
Ei se kuitenkaan tarkoita, että Eich olisi jotain velkaa kaikille homoille. Ja eivätkö teot ole sanoja painavempia?
Yhtä absurdia on väittää, valkoihoisten olevan velkaa mustille vähemmistöille.
  kissa (ei rekisteröitynyt) • 30.03.2014 01:40
Lisäys edelliseen: kaikilla on edelleenkin sananvapaus sekä omantunnonvapaus.
Olen ylpeästi homoseksuaali ja puolustan aktiivisesti vähemmistöjen oikeuksia erilaisten järjestöjen kautta, mutta se edelleenkin ärsyttää minua, jos joku haluaa ajaa alas sanan- ja/tai omantunnonvapauden.
Muistuttaisin, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tarkoittaa myös yhtäläisiä oikeuksia tuoda julki mielipiteitään tai kannattaa jotain aatetta, mikäli ei lietsi väkivaltaa tai vihaa. Se mikä meistä (varmaan ainakin suurimman osan) mielestä on väärin ja epäoikeuden mukaista, on toisten mielestä oikein.
Kunnioittakaa ja ymmärtäkää myös toisia!
  kissa (ei rekisteröitynyt) • 30.03.2014 21:17
Niin no jos kyseinen mies olisi antanut ku klux klaanille rahaa että mustat eivät saisi mennä naimisiin niin eiköhän se olisi syrjinnän edistämistä kuten myös tasa arvoisen avioliittolain vastustus.
  puppeliassi • 30.03.2014 22:25
Toki jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä ja niiden ilmaisemiseen sanallisesti ja konkreetisin tukitoimin.
Minulla taas kuluttajana on oikeus tehdä valintani sen mukaan, kenen omistaman tai edustaman yrityksen katson ansainneen tukeni. Hyvin tasapuolista, kummankin osapuolen kannalta.
  Public eye • 31.03.2014 09:43
Jenkeissä aktivistit ovat menestyksellä levittäneet käsitystä, jonka mukaan avioliiton määritelmän muuttamisen vastustaminen olisi automaattisesti sama asia kuin viha. Tämä on erittäin riidanhaluinen asenne, mutta pitäähän jokaisen jostain oma vihaenergiansa generoida.
  kala86 • 01.04.2014 21:44
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy