ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tuomari kieltäytyi transsukupuolisen henkilöpapereiden muuttamisesta Raamattuun vedoten

Lassijuhani • 12.11.2013 19:28 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tuomari Ricardo Rivadeneira Guayasin maakunnasta Ecuadorissa torjuin transsukupuolisen naisen Diane Ridríguezin vaatimuksen, että siviilirekisteri muuttaisi tämän virallisiin henkilöpapereihin merkityn sukupuolen. Päätöstään tuomari perusteli Raamatun maininnalla: ”Jumala loi ihmisen kuvakseen; hän loi miehen ja naisen.”

Diane Ridríguezin taistelee väsymättömästi transsukupuolisten oikeuksien puolesta. Hän on Silueta X-yhdistyksen puheenjohtaja ja vuoden alussa järjestetyissä parlamenttivaaleissa hän oli ehdokkaana.

Vaikka hän vuonna 2009 onnistui vaihtamaan nimensä siviilirekisterissä Diane Marieksi, hänen sukupuoltaan ei ole suostuttu vaihtamaan virallisissa asiakirjoissa. Niinpä aktivistilla on virallisessa kirjeenvaihdossa tapana nimittää itseään muodolla ”Herra Diane Rodríguez”. Näin hän myös teki osallistuessaan vaalikampanjaan.

Rodríguezin asianajaja Mónica Valarezo vakuuttaa, että päätökseltä puuttuu laillinen pohja ja ”että tuomari on lainannut eri värssyjä Raamatusta. Kuka tahansa asianajaja voi osittaa, ettei sillä ole mitään tekemistä laillisuuden kanssa, koska se on jokaisen henkilökohtainen uskomus.. uskomuksilla, uskonkappaleilla ei ole sijaa lainkäytössä.”


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
törkeää vedota satukirjaan kun jokin ei miellytä.
  puppeliassi • 12.11.2013 20:34
Ja varsinkin kun Jumala tarkoitti sieluja!!!
  Xx_Val_xX • 12.11.2013 22:33
Tällaisessa jutussa voisi laittaa jo otsikkoon, minkämaalaisesta tai missä maanosassa toimivasta tuomarista on kyse. Iltapäivälehdistö jättää paikkamäärittelyt pois tämäntapaisista ja osa lukijoista luulee kyseessä olevan suomalaisen ja lukee jutun. -
  aikansakutakin • 14.11.2013 15:42
Joku kirjoitti:
"Tällaisessa jutussa voisi laittaa jo otsikkoon, minkämaalaisesta tai missä maanosassa toimivasta tuomarista on kyse. Iltapäivälehdistö jättää paikkamäärittelyt pois tämäntapaisista ja osa lukijoista luulee kyseessä olevan suomalaisen ja lukee jutun."

Otsikon alla lukee: • UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT.
Ensimmäisessä kappaleessa kerrotaan heti, että Ecuadorissa.
Tässä puolestaan ulkomaanuutinen iltapäivälehdessä:
www.iltalehti.fi

Jos on niin tömppö, ettei tiedä, mitä ulkomaat, Ecuador ja Ranska tarkoittavat tai jos ei tiedä, missä maanosassa ne sijaitsevat, niin voi voi.
  Havainnoija • 14.11.2013 16:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy