ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tukikeskuksen juhlaseminaari 3: Millaista on HIV-hoitoyö 2010-luvulla?

vaeltaja2006 • 27.10.2011 06:01 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helena Korte aloitti runolla kirjasta: ”Hetkessä koko elämä”. Se on vuodelta 1994. Se kuvaa ihmisen tilannetta, kun sairastumisen takia aika käy vähiin. Helena Korte itse on tehnyt työtä mm. Auroran infektiopolilla vuonna 1989. Siihen aikaan ei ollut HIV-hoitajia ja sairastuneita aika vähän. Oli vain yksi lääke ja sitä saaneet olivat mukana lääketutkimuksessa. Sen jälkeen hoitotyö on kehittynyt valtavasti.

Vuonna 1993 perustettiin Suomen HIV/Aids-sairaanhoitajien yhdistys, ja osa jäsenistä kirjoitti ensimmäisen HIV-hoitotyön kirjan. Silloin oli kolme lääkettä. Nyt lääkkeitä on 26. Hoitotyö on hyväää, mutta tutkittua tietoa on vähän.

Huolenaiheena on se, että alan opiskelijoiden tiedot HIV-hoidosta ovat huonot. Se on vapaasti valittava aine, jos se on oppiaineena. Kirjallisuutta on niukasti. Uusi kirja vuodelta 2010 käsittelee HIViä laajemmin. Pohjana on ollut HIV/Aids-sairaanhoitajien yhdistyksen ja muiden asiantuntijaorganisaatoiden laatima ”HIV-hoitotyön käsikirja” vuodelta 2007, ja se on vapaasti ladattavissa netistä. Maaseudun terveyskeskuksissa on hoitajia, jotka joutuvat vastaaamaan yksittäisen HIV-potilaan hoidosta, ja tiedon tarve on silloin valtava.

Entä kun HIV-potilaat ikääntyvät ja ikääntyneitä hoitava henkilökunta joutuu asian kanssa tekemisiin?

Lopuksi vielä pohdintaa preventiosta. Tässä seminaarissa on saman henkilöt, jotka ovat olleet lukuisissa muissakin seminaareissa. Missä ovat esim. kouluterveydenhuoltajat ja muut uudet tahot? Kesto n. 14 min 30 sek


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy