ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tukholmassa varapormestari haluaa tietoja Tukholman Priden taloustilanteesta

vaeltaja2006 • 24.02.2012 09:53 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE
QX:n suomenkielisten uutisten sivulla kerrotaan tänään, että Tukholman kaupunki saattaa lopettaa Priden tukemisen. Kaupunki edellyttää tukemiltaan tapahtumilta tervettä taloutta. Varapormestari Ulla Hamilton vaatii Prideltä tarkempia tietoja taloudenhoidosta. Alkuperäinen uutinen on Dagens Nyheteristä.

Tukholman Pride -yhdistys ei ole julkistanut vuoden 2011 tappion määrää. Viime kesänä Pride-puisto oli Kungsträdgårdenissa keskustassa ja sinne pääsi ilman pääsymaksua. Vaikka kävijämäärä oli suuri, tulot romahtivat. Varapormestari Ulla Hamiltonin mukaan ennenkin Priden talous on ollut horjuva, ja nyt tarvitaan varovaisuutta. Kaupungin markkinointituki ei riitä Priden vajeen peittämiseen.


Tukholman Priden puheenjohtaja Pär Wiktorsson kertoi DN:lle, että yhdistyksen oma pääoma 900 000 kruunua on liian pieni vastuiden kattamiseksi. Neuvottelut velkojien kanssa jatkuvat edelleen. Velkoja on jopa liki 400 000 kruunua. Ensimmäiset kaksi velkojaa on vienyt asian jo käräjille.

Myös Tukholman Pride -yhdistyksen organisaatiossa on tehty muutoksia. Ensi kesän prideä hoitaa erillinen, uusi ryhmä. Vanha hallitus selvittelee katastrofia. Kesällä 2012 Pride-kylä palaa jälleen Tantolundeniin Söderin kaupunginosan lounaiskärkeen. Sieltä se alkoi vuonna 1998.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suuria ihmisoikeus-ilmaistapahtumia varten pitäisi avata varainkeruuseen edes lahjoitustukitili hyvissä ajoin, jotta edes tapahtuman arvon ymmärtävät voisivat tukea sitä taloudellisesti haluamallaan summalla. Pienistäkin puroista kertyy riittävää virtaa, kun puroille annetaan edes mahdollisuus hyvissä ajoin ja kun tukemismahdollisuudesta muistetaan myös tiedottaa riittävästi.

Tietääkseni myöskään varainkeruujuhlatilaisuuksien järjestäminen, keräyslippain, ei ole edelleenkään kiellettyä. Pride-tukilipas voisi olla Suomessakin hlbt-ravintoloitten baaritiskien vakiovarustuksena.

Kommenttia muokattu: 24.02.2012 klo 11:48
  human • 24.02.2012 11:47
Tukholman viime kesän priden katastrofaalisuus ei ole yllätys. Tilanteen karmivuus paljastui jo prideviikolla ja mm. Pride Puiston screeneillä kehotettiin ihmisiä lahjoittamaan rahaa Priden tukemiseen.

Myös Helsinki Pridelle kerättiin näkyvästi rahaa viime vuonna ja hyvissä ajoin.

Ilmeisesti keräystuotot eivät kummassakaan tapauksessa ole olleet merkittäviä.
  öster (ei rekisteröitynyt) • 24.02.2012 15:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy