ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tukholman pride huipentui kulkueeseen - pääministeri mukana

Sami Mollgren • 30.07.2016 20:10 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • EU

Terveysministeri Gabriel Wikström ja pääministeri Stefan Löfven pride-kulkueessa (kuva: Erik Nylander / TT / Lehtikuva)
Tukholman pride-viikko on huipentunut lauantaina pride-kulkueeseen, jossa oli osallistujia noin 45 000. Erilaisia järjestöjä ja muita ryhmittymiä oli noin 200. Kulkuetta seurasi katujen varsilla kymmeniä tuhansia ihmisiä. Rauhallisesti sujuneen kulkueen liepeillä sattui myös välikohtaus.

Perinteisesti paraati on lähtenyt Södermalmilta, mutta Slussenin rakennustöiden vuoksi Pohjoismaiden suurimman pride-kulkueen lähtöpaikka oli nyt Kungsholmin tori, josta kulkue eteni noin neljän kilometrin mittaista reittiä valtiopäivätalon sivuitse, Vasagatania, Kungsgatania ja Sturegatania Östermalmin urheilupuistoon. Kulkue lähti liikkeelle kello 13 ruotsin aikaa.

Kulkueeseen osallistui esimerkiksi pääministeri Stefan Löfven, joka viime vuonna oli matkoilla. Nyt hän osallistui kulkueeseen ensimmäistä kertaa pääministerin ominaisuudessa. Vuonna 2014 kulkueeseen osallistuessaan hän ei vielä ollut pääministeri. Tuolloin kuitenkin pääministeri oli ensimmäistä kertaa mukana, kun silloin virkaa hoitanut Fredrik Reinfeldt osallistui kulkueeseen.

Myös esimerkiksi opetusministeri Gustav Fridolin ja terveysministeri Gabriel Wikström osallistuivat kulkueeseen, samoin Ruotsin kokoomuspuolueen puoluejohtaja Anna Kinberg Batra ja vasemmistopuolueen johtaja Jonas Sjöstedt. Kristillisdemokraattien Ebba Busch Thor teki historiaa olemalla ensimmäinen pride-kulkueeseen osallistunut puolueensa puheenjohtaja. Paikalla oli Dagens Nyheter -julkaisun mukaan myös Ruotsin jalkapallomaajoukkueen tuore päävalmentaja Janne Andersson.

Pääosin kulkue sujui rauhallisesti, mutta Expressen-julkaisun mukaan kello 16 aikaan Östermalmin Stureparkenin kohdalla sattui välikohtaus, kun toistakymmentä nationalistiseen Nordisk ungdom -ryhmään kuuluvaa nuorta miestä ilmaantui kulkuereitille ja yritti pystyttää banderollia, jossa kehoitettiin "suojelemaan ydinperhettä". Kulkueväki huusi joukolle poistumiskehoituksia ja poliisi ajoi ryhmän jäsenet nopeasti pois. Kulkueen turvallisuuteen on panostettu tänä vuonna erityisen paljon.

Tukholman Pride jatkuu illalla pääjuhlan merkeissä.

Kristillisdemokraattien johtaja Ebba Busch Thor Tukholman pridessa (kuva: Erik Nylander / AFP / Lehtikuva)
Pride-kulkueeseen osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä ja katujen varsilla oli runsaasti yleisöä (kuva: Erik Nylander / TT / Lehtikuva)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Meillä varmaan kd:läiset ja helluntailais-persut laskivat alleen ja traumatisoituivat sitten jalat ristissä vähäksi aikaa tuosta Ruotsin kd-pj:n tempauksesta. Tosin harmpaat irvessä on asiasta myös Ruotsin kd:n äärilaita

www.svt.se


"sattui välikohtaus, kun toistakymmentä nationalistiseen Nordisk ungdom -ryhmään kuuluvaa nuorta miestä ilmaantui kulkuereitille ja yritti pystyttää banderollia, jossa kehoitettiin "suojelemaan ydinperhettä"."

Tuo porukkahan ei suoraan esim. nettisivuillaan julista uskonnollisuuttaan (vaikka äärioikeistolais-kristillis natsi-fasistinen onkin), mutta se tulee ilmi heidän julistuksistaan esim. että "maassa pitää elää oman kulttuurin ja uskonnon mukaan", missä he eivät suinkaan tarkoita skandinaavista viikinkiajan uskomusta.
  human • 01.08.2016 22:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy