ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tukholmakin saamassa rakkauden moninaisuudesta kertovat liikennevalot priden yhteyteen

Sami Mollgren • 05.07.2017 07:40 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • EU

Tukholma saa priden kunniaksi liikennevalot, joissa esiintyy samaa sukupuolta olevia pareja (kuva: Tukholman kaupunki)
Tukholma on saamassa neljään risteykseen jalankulkijoiden liikennevaloihin väliaikaisesti samaa sukupuolta olevien parien kuvat heinä- ja elokuun vaihteessa järjestettävän priden kunniaksi.

- Yritämme löytää uusia tapoja osoittaa, että asia on mielestämme tärkeä. Näin voimme myös edistää sitä, että pridesta tulee jännittävä ja mukava kaupunkitapahtuma, sanoo liikenneasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Daniel Helldén Stockholm Direkt -sivustolle.

Liikennevalot tulevat Östermalmin urheilupuiston ympäristöön, jonne rakennetaan pride-puisto 31.7.–6.8. järjestettävän pride-tapahtuman ajaksi.

Neljän risteyksen 48 jalankulkijoita ohjaaviin liikennevaloihin tulee yhteensä 96 linssiä, vihreitä ja punaisia. Kaupungille valotempauksesta koituu noin 100 000 kruunun (runsaan 10 000 euron) kulut.

Vastaavanlaisia liikennevaloja on asennettu ainakin Wieniin Eurovision laulukilpailun aikaan, Lontooseen kesän 2016 priden aikaan ja Madridiin kesällä 2017 World Pride -tapahtuvan aikaan.

Tukholmassa liikennevalojen linssit asennetaan muutamaa päivää ennen tapahtuman alkua ja kerätään pois tapahtuman jälkeen. Joissain kaupungeissa rakkauden moninaisuutta kuvaavat liikennevalot ovat jääneet pysyviksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä myös Suomeen sitten kun hlbt ihmisten keskitulo ja hyvinvointi(masennus, ahdistus, itsemurhat aivan järkyttäviä meillä) on heteroiden tasolla. Se vaatii yhteiskunnallisen arvomaailman muutoksen lisäksi kohdennettua lisävaroja sosiaali ja terveys palveluille hlbt ihmisille.
  Luuserihomo (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2017 21:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy