ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tsetsenian presidentti Kadyrov kutsuu Merkelin ja Macronin kylään: ”Kaikki ovet ovat auki”

vaeltaja2006 • 31.05.2017 09:11 • 5 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tsetsenian presidentti Kadyrov kieltää edelleen kaiken homovainon. Ranskan presidentti Macron otti asian esiin maanantaina keskustelussa Putinin kanssa. Venäjän ulkoministeri Lavrov vakuutti tiistaina lehdistötilaisuudessa: ei ole faktoja. Ei ole tiedossa ainoatakaan konkreettista tapausta. Ihmisoikeusvaltuutettu Tatjana Moskalkova antoi taustatukea ja kertoi Interfaxille, että kukaan ei ole ilmoittautunut hänelle, vaikka mahdollisille uhreille on taattu valtion turva.

Tsetsenian johtaja Kadyrov kutsuu Merkelin ja Macronin vierailulle katsomaan tilannetta: ”Kaikki ovet pidetään auki”. Kadyrovin mielestä Merkelin ja Macronin ei kannata uskoa venäläisen lehden panetteluja ja valetietoa, vaan tulla itse katsomaan. Kadyrovin messengerissä lähettämä viesti levisi laajasti tsetsenialaiseen mediaan ja venäläiseen propagandamediaan, kuten Sputnikiin. Sputnik on levinnyt moniin Euroopan maihin.


Ranskan presidentti Macron puhui asiasta Putinille, HRW julkaisi raportin

Maanantaina Macron tapasi Putinin. Tiedotustilaisuudessa Macron vaati, että homovaino tulisi tutkia. Myös Merkel vaati tutkintaa lehdistötilaisuudessa toukokuun alussa.

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Human Right Watch HRW julkaisi viime viikolla 42-sivuisen selvityksen homovainosta. Silminnäkijöiden kertomusten perusteella raportissa syytetään presidentti Kadyrovin tiedottajaa Magomed Daudovia, joka on ollut aktiivisesti läsnä vankien kidutustilanteissa. Viikonloppuna Daudov ryhtyi vastahyökkäykseen. Hän sanoi että hän halveksii homoja, mutta ei käytä väkivaltaa. Novaja Gazeta -lehti kertoi kuitenkin viime viikolla, että Tsetsenian viranomaiset ovat sabotoineet Venäjän valtionsyyttäjän aloittamaa tutkintaa. Kuulustelujen lähestyessä on oltu sairaana ja vankileiri on täytetty kivimurskeella.

LGBT-Network -järjestö, joka Pietarissa ja Moskovassa on auttanut Tsetseniasta paenneita homoja, kertoo, että homojen vaino näyttää pysähtyneen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt jonkun vainotun täytyisi astua esiin ja testata tuo "taattu valtion turva". Tietty ymmärrettävästi vapaaehtoisista tuskin on ruuhkaa, sillä jos turva ei toimi, Tsetsenian viranomaiset tai sukulaiset saattavat vaientaa lopullisesti. Mutta tällä menolla vainoajat luultavasti pääsevät livistämään tekemistään julmuuksista.
  pekka.punavuori • 31.05.2017 11:49
Varsin perverssi tuo Venäjänkin hallintoseurakunta. Eihän siellä harrastettavan iäisyys-opin taustalla olevan uskomuksenkaan satu-huhupuheista ole koskaan ollut mitään näyttöä, mutta silti Venäjälä on säädetty ihan jopa 7 vuoden kankilarangaistus "uskovaisten tunteiden loukkaamisesta". Kannattaisi tuoda ne näytöt noista uskomuksista esiin.
  human • 31.05.2017 14:02
Kaikille tiedoksi että 2.6. klo 12 Venäjän suurlähetystön edessä Helsingissä järjestetään mielenosoitus Tsetsenian homovainoja vastaan.
Paikalle vain :)
  ._. • 31.05.2017 16:04
Voisinpa tulla katsomaan miltä hullu-human näyttää luonnossa ;)
Harmi vaan että toisinkuin human nicolos minä olen vielä työelämässä.

Kommenttia muokattu: 31.05.2017 klo 21:18
  Zephyr • 31.05.2017 21:17
Minua lohduttaa vaikeissakin ihmisoikeusrikkomuksissa se, että l o p u l l i s t a oikeudenmukaisuutta kukaan ei pääse pakoon. Toivottavasti tässä vaino-uutisessa päästäisiin selvyyteen ja hbt-kansa saisi turvaa ja tukea. Haluaisin oikeasti tietää, nostavatko Suomen johtavat virkamiehet ja poliitikot näitä asioita esille Venäjän suuntaan? Mitä arvelette?
  martin • 17.06.2017 00:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy