ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tsetsenian homovainoista uusi raportti

vaeltaja2006 • 01.08.2017 08:03 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Venäläinen kansalaisjärjestö LGBT-Network julkaisi eilen selonteon Tsetsenian homoihin kohdistuneista pidätyksistä ja väkivallasta. Ainakin 130 miestä on viimeisten neljän kuukauden aikana ollut yhteydessä järjestön hätäpuhelimeen.

Konkreettista apua on pystytty antamaan 64 soittajalle. Heille on pystytty tarjoamaan hätämajoitusta. Ainakin 40 miestä on paennut pois Venäjän alueelta.

LGBT-Networkin raportti on 30-sivuinen. Sen tekemisessä on avustanut Novaja Gazeta -lehden toimittaja ja Tsetsenia-tuntija Elena Milashina. Hän kirjoitti ensimmäisen raporttinsa Novaja Gazeta -lehteen huhtikuun 1. päivänä 2017. Todellisuudessa homojen vainot olivat alkaneet jo kuukausia aikaisemmin.

Ensimmäisiin homojen pidätyksiin johti joulukuussa erään huumeita käyttävän pidätys. Hänen puhelimestaan löytyi deittiohjelma ja iso määrä homoiksi osoittautuneiden osoitetietoja.. Heitä alettiin pidättää ja ensimmäinen pidätysaalto kesti joulukuusta helmikuuhun. Seuraava pidätysaalto oli käynnissä maaliskuusta toukokuuhun. Kesäkuun lopulla alkoi todennäköisesti kolmas pidätysaalto.

Aikaisemmissa ranneliike.netin raporteissa on käyty läpi, millaisia väkivaltaisia menetelmiä pidätettyihin kohdistettiin. Tsetsenian viranomaiset ovat kieltäneet homovainot, mutta epäsuorasti presidentti Kadyrov on ilmaissut, että tavoitteena on ollut tsetsenialaisten ”veren puhdistaminen”. LGBT-Networkin raportissa toistetaan, että parlamentin tiedottaja Magomed Daudov ja Argunin alueen poliisipäällikkö Ajub Kataev ovat olleet mukana seuraamassa homojen pahoinpitelyitä., Daudov on kieltänyt osallisuutensa, mutta on sanonut inhoavansa homoja.

Vangittujen homojen pahoinpitelyillä on yritetty murtaa heidät kertomaan lisää tuntemiensa homojen nimiä. Tiedetään joistakin omaisten tekemistä tai teettämistä kunniamurhista, mutta monet homot ovat paenneet muualle Venäjän federaation alueelle.

LGBT-Networkin raportissa todetaan, että Venäjän viranomaiset ovat olleet hyvin välinpitämättömiä Tsetsenian tapahtumista. LGBT-Networkin raportti perustuu yli 30 miehen haastatteluihin ja nyt aiotaan tehdä rikosilmoitus kansainväliseen oikeuteen Kadyrovia vastaan. Kyseessä olisi rikos ihmisyyttä vastaan.

Eilen julkistettu youtubevideo Tsetsenian tilanteesta, englanninkielinen tekstitys


Kesäkuun lopussa kerrottiin Radio Free Europen lähetyksessä, että ilmeisesti on alkanut uusi pidätysaalto. Nyt pidätettyjä ei viedä erityisvankilaan vaan normaaleihin pidätysselleihin ja heitä syytetään huume- ja aserikoksista. On mahdollista, että miehet ovat kertoneet vääriä tietoja toiminnastaan salatakseen homoseksuaalisuutensa.

LGBT-Networkin raportti käsittelee myös lesbo- ja bi-naisten tilannetta. Heitä on satunnaisesti pidätetty ja painostettu kuulusteluissa. Naisten ongelma on se, että heillä ei naisina ole mitään oikeuksia. Vaikka heidän perheensä olisivat maallistuneita, naisia koskevat uskonnolliset ja kulttuuriset rajoitukset. Alueella ei ole ketään rangaistu naisen kunniamurhasta. Monet naiset kertovat tulleensa sukulaismiesten pahoinpitelemiksi perheen kunnian vuoksi.

LGBT-Network tietää lesbonaisesta, joka pakotettiin palaamaan Moskovasta Tsetseniaan. Siellä hän kuoli. Omaiset kuittasivat asian: kuoli influenssaan. Arvellaan, että hänet myrkytettiin.

LGBT-Networkin raportti
lgbtnet.org


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tällaisista raporteista Timot,Päivit,Sarit evät ole huolestuneita. Joutuisivat silloin puolustamaan meitä.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 01.08.2017 09:02
Tuollahan on Suomen vok:ssa, esim. Vantaan vok:ssa myös Venäjältä paenneita, seksuaalivähemmistöjen pakolaisia, naisia ja miehiä.

Venähän federaation Kremlin hallintoseurakuntahan on päinvastoin antanut julkisuuteen lausontoja, joiden mukaan hlbt-ihmiset on poispotkittava maasta. hiv-epidemian on annettu riehua, koska Kremlin iäisyys-ortodoksinen lähimmäisenrakkaus on katsonut sen olevan tarpeellista myöskin fobia-asian ajamiseen.

Nykyäänhän media on vaiennut koko lailla Iranin, Saudi-Arabian, Ugandan, Nigerian, Karibian alueen eräiden paikkojen vainoista ja surmista.
Irakistakin on luotu mediassa sitä kuvaa että isis ollis aloittanut tuomiot, mutta käytäntöhän siellä on ollut ja on tuo muuallakin. Nykyään etenkin shiialalnen hallinto katsoo läpi sormien, miten shiialaiset militiaryhmät metsästävät ihmisiä. Eivätkä kristitytkään ole synnittömiä, vaan heillä on tuolla myös "perhekunnia"-asenne likvidoida "kaapista ulos" tuleva.
  human • 01.08.2017 12:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy