ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tsetsenian homojahti: julkaistussa nimilistassa ei ole homomiesten nimiä

vaeltaja2006 • 13.07.2017 09:05 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Venäläinen riippumaton lehti Novaja Gazeta julkaisi heinäkuun 9. päivänä uutisen tammikuussa 2017 tapahtuneesta joukkosurmasta Tsetseniassa. Mukana oli 27 surmatun miehen nimet. Ilmeisesti listassa ei ole homomiesten nimiä. Lehdet ovat korjailleet uutistaan.

Tsetsenian viranomaisten suorittama joukkosurma on tehty tammikuun 27. päivänä 2017. Helsingin Sanomat julkaisi uutisen ensimmäisenä Suomessa. Novaja Gazetan julkaisemaa uhrien nimilistaa on tulkittu väärin ja esim. uutistoimista DPA kertoo, että käännösvirheen vuoksi on oletettu, että listassa on tapettujen homomiesten nimet. Venäläinen järjestö LGBT-Network kertoi tiedotteessaan toissa päivänä, että heidän tietojensa mukaan listassa ei ole homojen nimiä.

Ihmisoikeusaktivistit ja mm. Amnesty pitävät tietoja joukkosurmasta melko luotettavina. Tieto on vuotanut Tsetsenian viranomaisilta. Viranomaisilla on ollut pitkä nimi- ja kuvalista, jossa tapetut on merkitty miinus-merkillä. Ilman oikeudenkäyntiä tapetut ovat olleet vankeina poliisikasarmissa Groznyn alueella. Paikalla on ollut korkea-arvoisia virkamiehiä, mm. virkaatekevä sisäministeri ja presidentin turvajoukkojen johtaja. Virallisesti Tsetsenian viranomaiset kiistävät tiedot ja syyttävät Novaja Gazeta -lehteä valeuutisten leivttämisestä.

Mm. Zeit Online -lehti kirjoittaa heinäkuun 10. päivänä, että aluksi joukkosurman syynä pidettiin surmattujen homoseksuaalisuutta. Nyt kuitenkin on todettu, että se ei ole ollut murhamotiivi. Vangitsemiset alkoivat, kun alueella surmattiin kaksi poliisia. Kolme kiinniotettua oli ammuttu jo sairaalassa tapahtuman jälkeen, kertoo ihmisoikeusjärjestö Memorial.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa, että taas saatiin luotettavaa tietoa Venäjältä.

”Tuoreen tutkimuksen mukaan venäläiset pitävät Stalinia maailmanhistorian kaikkien aikojen merkittävimpänä henkilönä – hyvänä kakkosena tulee presidentti Putin.”
(Jarmo Mäkelä - eläkkeellä oleva ulkomaantoimittaja, joka on työskennellyt Moskovassa, Washingtonissa ja Brysselissä.)

www.hs.fi
  VP (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2017 19:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy