ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tsetsenia: Amerikkalainen journalisti vieraili ensi kertaa Argunin vankilassa


Tässä Vice-lehden kuvassa toimittaja ja kirjeenvaihtaja Hind Hasan autossa Tsetseniassa. Kuva Youtube-videosta
Vice-lehti on yhdessä tv-kanava HBO:n kanssa julkaissut maanantaina videoreportaasin homojen vainosta Tsetseniassa. Toimittaja ja kirjeenvaihtaja Hind Hassan vieraili vankilassa, jossa homoja on kuulusteltu ja pidetty vankeina.

Hind Hassan kiersi viranomaisten ohjaamana vankilassa, joka nyt on tyhjänä. Hän sai haastatella paikallista aluepoliisin johtajaa Ajub Kataevia. Kameran edessä poliisi kokonaan kielsi puheet homojen vainosta ja piti itseään syyttömänä. Hän myös kysyi alaisiltaan, oliko epävirallista määräystä pahoinpidellä homoja. Kaikki kielsivät: ei ollut. Miehet eivät olisi edes halunneet koskea homoihin, puhumattakaan pahoinpitelyistä.

Vicen toimittaja tapasi myös yhden homon, joka tunnisti kuvista Kataevin ja vankilan. Aikaisemmin on jo kerrottu Novaja Gazetan artikkelista, jossa paikallinen viranomainen sattui olemaan sairaana sinä päivänä, kun Venäjän valtionsyyttäjän viraston edustaja tuli häntä jututtamaan homojen kohtelusta ja kuolemantapauksista. Myös Tsetsenian ihmisoikeusneuvoston johtaja sattui olemaan sairaana, kun häntä tultiiin haastattelemaan. Näille viranomisille oli järkytys, että Venäjän valtionsyyttäjillä oli vangittujen ja pahoinpideltyjen sekä kuoliaaksi hakattujen nimilistat. Vice-dokumentissa ihmisoikeusneuvoston johtaja edelleen kiistää homojen olemassaolon maassaan. Hän oli jo huhtikuussa sanonut: Olen vakuuttunut, että jokainen tsetseeni, joka kunnioittaa traditiota ja itseään, tekee kaikkensa, ettei täällä olisi sellaisia ihmisiä.

Viime aikoina kansainvälinen painostus on vaikuttanut siihen, että Kreml on ottanut etäisyyttä Tsetsenian presidentin Kadyrovin hallintoon. Viime vuosina sieltä on tullut tietoja monista muista ihmisoikeusloukkauksista. Nyt homojen pidätykset ovat loppuneet ja syynä on selvästi kansainvälinen protestiaalto.

Venäläinen järjestö LGBT Network on auttanut ainakin 50 Tsetseniasta paennutta homomiestä. Joillekin on neuvoteltu turvapaikkoja länsimaissa. Saksa on ottanut yhden paenneen, samoin ainakin Liettua ja Ranska. LGBT Networkin sivulla kerrotaan ainakin kahdestatoista eri maihin päässeestä tsetseenihomosta. Maita ei turvallisuussyiden takia mainita. Noin kolme viikkoa sitten julkaistussa artikkelissa puhutaan myös naisten ja transihmisten tilanteesta Tsetseniassa.

lgbtnet.orgTämä Vicen ja HBO:n video on julkaistu eilen 19.6.2017.Hind Hasanin artikkeli Vice-lehdessä

news.vice.com

Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja sai muutama viikko sitten Putinin tiedottajalta kehotuksen mennä Tsetseniaan katsomaan tilannetta. Yle ei kuitenkaan lähetä toimittajaa järjestetylle matkalle, koska sellaisella matkalla ei ole mahdollisuutta vapaasti selvittää tilannetta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy