ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

TS: Lastenohjelman tekijät kertovat kohdanneensa seksuaalista syrjintää Pikku Kakkosessa

Sami Mollgren • 27.07.2014 11:30 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Mimi ja Kuku (kuva: www.mimijakuku.fi / kuvaaja: Annamaria Palsi-Ikonen)
Aiemmin Yle TV2:n Pikku Kakkosessa esiintyneet ja nykyään FOX-kanavan lastenohjelmaa juontavat säveltäjä Majka "Mimi" Nurminen ja näyttelijä Anna "Kuku" Kulmala kertovat lauantaina Turun Sanomisse kokeneensa Pikku Kakkosessa työskennellessään kiusaamista homoseksuaalisuuden vuoksi yksittäisten ihmisten taholta.

- Homoseksuaalisuus oli siellä punainen vaate. Meille ilmoitettiin ihan suoraan, että olemme mielisairaita. Näimme kuvauksissa itsemme teleprompterista. Kyyneleet eivät näy teeveessä. Se kokemus oli rankka. Oli ihan rikki revitty olo, kertoo Nurminen lauantain Turun Sanomissa.

Pari tiedotti heinäkuun puolivälissä rekisteröineensä parisuhteensa.

Turun Sanomien mukaan Ylen lasten- ja nuorten ohjelmien päällikkö Teija Rantala ei niele väitteitä syrjinnästä, vaan pitää niitä tyrmistyttävinä ja törkeinä. Rantala sanoo Turun Sanomille, että lastenohjelmien tuotannossa ei missään tapauksessa kiusata ketään seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Hänen mukaansa toimituksessa on töissä monenlaisesti suuntautuneita henkilöitä, ja heitä kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Hän sanoo yhteistyön päättyneen Mimin ja Kukun kanssa muista syistä.

Rantala pitää väitteitä loanheittona ja toteaa Turun Sanomille pitävänsä niitä hyvin loukkaavana lastenohjelmien työntekijöitä kohtaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jotenkin nyt taidan uskoa enemmän että syrjintää on ollut, voi olla että sitä on peitelty. Ei siellä johdossa aina huomata/haluta huomata mitä syrjintää on alaisien keskuudessa.
  puppeliassi • 27.07.2014 11:50
Itse olen työskennellyt samassa suuressa medialaitoksessa, ja 2000-luvulle saakka sain kuunnella ikävänsävyisiä puheita ja silloin tällöin osuin tilanteisiin, joissa juuri takanapäin puhuttiin pahaa. Osastollamme oli tunnettujakin tekijöitä (myös tv2:sta) , ja joillekin homo-teema oli kovin ikävällä tavalla usein esillä. Suuri "sivistys" ja ennakkoluulot eivät sulje toisiaan pois.
  vaeltaja2006 • 27.07.2014 12:11
Odotettu puolustusreaktio pomolta.
  Niinpä niin (ei rekisteröitynyt) • 27.07.2014 12:22
Ehkä joku voisi tehdä koostejutun homona Ylellä. Mutta vaatisi laajoja haastatteluja. Itse kohtasin kyllä vain ystävällisiä esimiehiä. Oli ehkä tuuria, koska johtajatasolla asenteet olivat vaihtelevia ja sivusuunnassa päällikkötasolla, mutta päällikkötason kollegiaalisuus ei ole koskaan ollut siinä talossa hyvä, koska pitkien puukkojen öinä päällikkökohortti aina pantiin uusiksi muutaman vuoden välein - ja aseita piti olla. Paineet luottamusmiestahoilta olivat joskus hurjia, mutta kertaakaan ei käytetty tällaisia argumentteja, vaikka kuulemma oli tarjottu. RTTL:n pääluottamusmiehissä oli tässä suhteessa selkärankaa.
  jnsto • 27.07.2014 12:50
Jnsto ei tarkoita etteikö voisi esimies olla ihan ok homoudesta mutta eivät välttämättä näe tai halua/uskalla reagoida homofobiseen syrjintään.

Esimies tosin voi halutessaan potkia hlbt ihmisen pois jos haluaa käyttäen perusteena jotain muuta kuin työntekijän seksuaalinen tai sukupuolinen suuntautuminen, kyllä niitä perusteita varmaan saadaan kunhan tarpeeksi kytätään, varsinkin jos joku alainen vielä valehtelee kyseisen työntekijän tehneen jotain.
  puppeliassi • 27.07.2014 13:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy