ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Trumpin aikakausi alkoi

vaeltaja2006 • 21.01.2017 00:19 • 14 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kuvakaappaus Valkoisen talon etusivulta. Aikakausi on vaihtunut.
USAn uusi presidentti Donald Trump on vannonut virkavalansa ja pitänyt linjapuheensa. Erilaiset vähemmistöt ovat huolissaan tulevaisuudestaan ja perjantaina ja lauantaina kaduilla USAssa ja muualla on mielenilmauksia Trumpia vastaan.

Valan vannominen tapahtui perjantaina klo 19 Suomen aikaa. Sitä seurasi 21 tykinlaukausta. Sen jälkeen tärkeänä kohokohtana oli Trumpin virkaanastujaispuhe. Helsingin Sanomat kuvasi virkaanastujaispuhetta näin: ”Trump ei tarjonnut sovinnon eleitä – ensimmäinen puhe presidenttinä oli raju populistinen julistus, suoranainen sodanjulistus”. Ruotsalainen Svenska Dagbladet otsikoi: ”Suora isku Obaman kasvoihin”. Saksassa Spiegel kirjoitti: ”Häpeämätön julistus”. Ylen suorassa lähetyksessä erikoistoimittaja Reijo Lindroos totesi: ”Tällaista puhetta en ole koskaan ennen kuullut”.

Trump ei sanonut sanaakaan siitä enemmistöstä ja kansanosasta, joka ei kannattanut Trumpin valintaa presidentiksi. Trump ei sanonut sanaakaan demokraateista tai Hillary Clintonista, ja hän ei sanonut sanaakaan sellaisista vähemmistöistä kuin naiset tai hlbtiq-ihmiset. Mutta Trump puhui Capitol-kukkulan eliitistä, joka nyt menettää valtansa, ja valta siirretään kansalle. Nyt kansa saa äänen ja tuota kansan ääntä edustaa monimiljardööri Trump. Hän lupasi aina muistaa kansan, kun tekee päätöksiä. Sivustakatsojia ihmetyttää: mitä on kansa? Ketkä kuuluvat kansaan eli ”pieniin ihmisiin”? Paikalla virkaanastujaisissa oli Trump-kansaa. Trump-kansa oli laiskaa suosionosoituksissaan. Kun Trump piti tauon suosionosoituksia odotellen, kukaan ei aplodeerannutkaan.

Trump lupaa olla myös sillanrakentaja, mutta hän rakentaa oikeita siltoja laaksojen ja jokien yli, ei ihmisryhmien välillä.

Trump julisti kuin helluntaiherätyksen saarnaaja, joka lupaa syöpäpotilaalle parannuksen NYT. Trump lupasi, että monet ongelmat, mm. rikollisuus ja huumeongelmat loppuvat maassa NYT. Huumeet, rikokset, terrorismi häviävät maapallolta Tumpin toimesta. "Miten", kysyi Ylen kommentaattori puheen jälkeen.

Trumpin puhe ei ollut sellaisen valtiomiehen puhetta, joka raastavan vaalitaistelun jälkeen haluaisi yhdistää ja parantaa haavat. Se oli vallankumousjohtajan puhetta ja se oli suunnattu Trump-kansalle.

Trump aloittaa kautensa hyvin epäsuosittuna. Vain 37% kyselyn vastaajista antaa hänelle tukensa.

Ylen tv-lähetyksessä yhtenä kommentaattorina oli Mikko Silvennoinen. Häntä häiritsi mm. raamatun siteeraaminen. Koko kansahan ei ole uskovaista.

Puheessaan Trump mainitsi huomiota herättävän monta kertaa Jumalan, joka tarjoaa suojaansa Amerikalle. Trumpin tiimi oli valinnut tilaisuuteen useita pappeja suorittamaan rukouksia. Mukana oli mm. New Yorkin homofobiseksi sanottu arkkipiispa, kardinaali Timothy Dolan. Mukana oli myös Franklin Graham, joka on iäkkään saarnaajan Billy Grahamin poika. Billy Graham saarnasi 1980-luvulla useita kertoja Helsingissä olympiastadionilla, ja niiden tapahtumien innoituksena syntyi Helsinki-missio. Billy Grahamin kotisivulla on jo kuva Trumpin virkaanastujaisista, joten Grahameille Trump on oikea valinta. Sen sijaan kristityt homot ovat olleet Billy Grahamille ”vihollisia”.

Valkoisen talon nettisivut

Valkoisen talon verkkosivusto on uudistunut. Kaikki Obaman aikainen on poissa ja tilalla ovat Trumpin tiimin luomat, toistaiseksi suppeat nettisivut. Obaman ajan sivuilla oli omat kohtansa hlbtiq-oikeuksista ja kansalaisoikeuksista. Nyt ne kaikki löytyvät enää arkistoista.


Protesteja

Tv-uutisissa on nähty kuvia protesteista eri puolilla USAta. Lauantaina on naisten protestimarsseja eri kapungeissa. Myös Suomessa järjestetään lauantiana ns. Women’s March -tapahtuma kansalaistorilla Helsingissä klo 13. Samoihin aikoihin marssitaan myös esim. Berliinissä ja Tukholmassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Keisari on saanut kruununsa. Ku Klux Klanin johtaja David Duke twiittasi Trumpin puheen aikana ”Me teimme sen!” The Mall oli puolityhjä seremonioiden aikana ja taputukset vaisuja. Trump syyti tyhjiä sanoja ja karkeaa nationalismia aggressiivisesti, käytti kansa-sanaa kuten demagogit ja tyrannit kautta historian. Suurin osa amerikkalaisista peitti korvansa.
  Havainnoija • 21.01.2017 03:29
Jumala on taikasana jonka kuullessaan uskovaiset hyväksyy julistajan teot yhtenä pakettina, onhan hän "Jumalan mies" jonka tekojen täytyy olla Jumalan tekoja. Se on kätevä temppu, tehokkaampaa kuin monet muut puheet eikä puhujan edes tarvitse olla oikeasti uskovainen ollenkaan.
  Make (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2017 12:49
Tosiaankin, valkoisen talon nettisivut kokivat melko kovakouraisen kohtalon:

www.washingtonpost.com

Aito avioliitto ry:n ex-puheenjohtaja ja Aito avioliitto-aloitteen vireillepanija Rahkonen reagoi tyylilleen uskollisena Facebookissa:

www.facebook.com
  Someone (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2017 14:35
Trumpin retoriikka on äärinationalistista. Sitä samaa löytyy tällä hetkellä Euroopastakin. Mutta...

Kauppalehden haastattelussa (21.1.2017) arvostettu taloustieteilijä ja kirjailija Kjell A. Nordström toteaa: "Populistiset ja nationalistiset puolueet pärjäävät nyt, mutta eivät ole täällä jäädäkseen."

"Ja aivan kuten vihreät, nationalistiset puolueet tullaan pelaamaan ulos. Perinteiset puolueet vievät heidän sanomansa. Heillä ei ole puhdasta ideologiaa, vaan ainoastaan yksi asia", Nordström sanoo.

Haastattelu on otsikoitu: Maailma ei mene enää hullummaksi – "Nationalistiset puolueet pelataan ulos"
  JuhaniV • 21.01.2017 15:32
Uusnationalistiseen oikeistopopulismiin voi tietysti suhtautua ilmiönä, joka on aina lopulta ulospelattavissa ja ohimenevää poliittista muotivillitystä.

Siitä realiteetista ei kuitenkaan pääse mihinkään, että kyseinen ilmiö tekee tälläkin hetkellä myyräntyötä mm. yleisen asenneilmapiirin kääntämiseksi helposti syntipukeiksi leimattavia vähemmistöjä vastaan - joka ikinen enemmän ja vähemmän näkyvä uhri on liikaa.

Jossakin mielessä voisi myös sanoa, että uusnationalismi on paikoin, kuten USA:ssa, vasta nousukiidossa.

USA:n tilanne lyö bensaa liekkeihin muuallakin, erityisesti Euroopan vastaavissa uusnationalistisissa ideologisissa verkostoissa.

Toisaalta, jos ajatellaan Suomen tilannetta, niin Perussuomalaiset ovat hallitusvastuussa, mistä asemasta käsin he juurruttavat pitkäksi ajaksi esim. mieleistensä virkanimitysten kautta ideologista jatkumoa pahimmillaan jopa vuosikymmeniksi: seikka, joka tuppaa unohtumaan.

Mm. tästä syystä Soini paasasi muutama vuosi sitten, että "hallitukseen on pakko päästä": valtaa paaluttamaan pitkiksi ajoiksi eteenpäin, vaikka äänestäjät kääntäisivätkin selkänsä.

Jne.
  Unta (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2017 21:33
No voi nyyhkyn nyyhkyn kun Trump meni ihan sivut päivittämään ja obaman kuvankin pisti pois byäääh! Obama itse se tietenkin antoi sivujen olla silleen Bushin jälkeen.

Mutta kyllä oli taas hauskaa katsoa ja kuunnella suvaitsevaiston hysteeristä parkurääkymistä joka tulee jatkumaan seuraavat 8 vuotta!

Ja kuka täysjärkinen päättäjä jollekin islamisaatiota hinkuvien miesvihaajien anarkistimarssille osallistuu?
  Totuudenlaukaus (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2017 10:52
"seuraavat 8 vuotta"

Anteeksi kuinka?!
  Someone (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2017 21:04
Neljäkin vuotta täyteen olisi melkoinen ihme...
  Public eye • 23.01.2017 11:24
Putouksessakin aistittiin selvää Usan putouksen tunnelmaa

www.mtv.fi


Sielähän sitä oli umpikritittyjen rukoilutouhua Trumpin virkaanastujaisissa, liuta tv-saarnaajia

www.youtube.com
www.youtube.com

Ja Trump vaikuttaa kyllä aikas syvältä uskovaiselta

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 23.01.2017 klo 13:17
  human • 23.01.2017 12:42
Humanin kirjoitukset täällä yhtä haluttua tavaraa kuin Humanin länkytys kuulema Roomissa.
  Zephyr • 23.01.2017 13:03
zephyrllä on taas omat tutut uskovais-harhansa - varmaan ollut osaliistumassa taas jossain sunnuntai-lahkosaarnaamis-länkytyksessä ; )
(mikäli zephyr vihjailet taannoisesta Hugo's Roomista, niin itse en siellä koskaan käynyt, mutta ilmeisesti olet siellä kantis ollut, uskomuksinesi ;)

Jenkkilässä vastataisteluhuudot jo kajahtavat

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 23.01.2017 klo 13:42
  human • 23.01.2017 13:16
Mielenkiintoinen ja runsaasti tietoa antava on dosentti Markku Ruotsilan esitelmä Trumpista ja hänen suhteestaan israeliin. Se pidettiin ilmeisesti Israelin ystävien kuukausitapahtumassa marraskuun lopulla. Luennossa pohditaan, millaista Trumpin uskonnollisuus on. Hälyttävää on, että USAn evankelikaaleista ehdoton enemmistö äänesti Trumpia, vaikka Trumpin elämäntyyli onkin ristiriidassa evankelilaalisten ihanteiden kanssa.

Vielä yksi huomio: Etelä-Amerikka on perinteisesti ollut katolista aluetta. Nyt siellä alkavat olla enemmistönä erilaiset helluntailaiset.

Kesto vajaan tunnin

www.youtube.com
  vaeltaja2006 • 23.01.2017 15:50
Trump, Trump ja Trump. Yhdysvalloilla on ollut vuosikymmeniä hyvät suhteet Israeliin. Israel sai viime vuonna Yhdysvalloilta massiivisen sotilastukipaketin - puhutaan 38 miljardista dollarista vuosikymmenen sisällä. Päätöksen teki Nobelin rauhanpalkinnon saanut Obama itse. Trump ja Trumpin valinta ei ole muuttanut Yhdysvaltojen linjaa Israelin suhteen.

Mitä tulee populististen puolueiden pärjäämiseen ja jäämiseen, Saksan ulkoministeri myönsi jo, että 1900-luvulta periytyvä maailmanjärjestys on peruuttamattomasti ohitse. Artikkeli löytyy Maaseudun tulevaisuudesta.

Näin se maailma muuttuu. Suomessa itketään, koska kaikki panokset on laitettu yhdelle hevoselle, jos tilannetta pitää ravitermein luennehtia. Brexit, heikentyvä Nato, protektionismin nousu, huonot venäjänsuhteet ja heikkenevä EU, liian vahva euro, kymmenen vuotta jatkunut lama, joka ei osoita loppumista, eivät hyvää lupaa, vaan minkäs teet.

Johdon kyvyttömyys ennakoida tilannetta ja pysyä mukana muutoksessa on ilmeisesti olemattomalla tasolla. Turhautuminen purkautuu nalkutukseen, jota voi seurata päivittäisten Trump-uutisointien muodossa :)
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 24.01.2017 08:28
Hlbt-pakolaisia jumissa Turkissa

Iranista ja sen naapurimaista paenneita hlbt-ihmisiä auttava IRQR-järjestö kertoo, että Yhdysvaltoihin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n avulla turvapaikan saaneet hlbt-pakolaiset eivät ole päässeet lähtemään Turkista USA:han Trumpin asettaman maahantulokiellon vuoksi. Sekä Iranista että muista Lähi-idän maista olevien hlbt-pakolaisten tilanne on Turkissa erittäin huono, sillä he eivät saa tehdä työtä eikä heillä ole oikeutta käyttää sosiaalipalveluja. Turvapaikan saaminen voi viedä vuosia.
irqr.ca

Muuta
Mielenosoitukset Trumpin asettamaa maahantulokieltoa vastaan jatkuvat ympäri maata. Tällä hetkellä mielenosoituksia on ainakin 40 osavaltion kaupunkien keskustoissa ja/tai lentokentillä, lista ( getgroundgame.com ). Kuvia Bostonista ( www.bostonglobe.com ), Los Angelesista ( www.latimes.com ), San Franciscosta ( www.sfgate.com ) ja Valkoisen talon edustalta ( www.advocate.com ).

Muutamissa kaupungeissa liittovaltion tuomarit ovat kumonneet osia Trumpin maahantulomääräyksestä. 16 suuren osavaltion (Kalifornia, New York, Pennsylvania jne.) oikeusministerit ilmoittivat muutama tunti sitten tekevänsä kaikkensa kumotakseen osia määräyksestä, jotta ”mahdollisimman harva joutuisi kärsimään tästä kaoottisesta tilanteesta”. Myös yhä useampi republikaanipuolueen johtohenkilöistä vastustaa Trumpin määräyksiä/asetuksia.

Oikeusministeriön laillisuusyksikkö tarkastaa parhaillaan näitä Trumpin antamia ns. presidentillisiä asetuksia. Olen melko varma, että osa niistä on sekä perustuslain että kansainvälisten sopimusten vastaisia. Liittovaltion oikeuksien työmäärä saattaa lisääntyä.

Koska Trumpin käytös on kaikkea muuta kuin tasapainoista, psykologit ja psykiatrit ovat avanneet suunsa. Johns Hopkinsin yliopistossa opettanut ja psykoterapeuttina toimiva John D. Gartner sanoo Trumpin käyttäytymistä tutkittuaan, että ”Donald Trump is dangerously mentally ill and temperamentally incapable of being president”.
www.usnews.com
------
Silloin kun Trump vannoi virkavalansa, luin Jussi Adler-Olsenin kirjaa Washingtondekretet. Se kertoo juuri virkaan astuneesta USA:n presidentistä, joka heti alkajaisiksi antaa presidentillisiä asetuksia, jotka johtavat USA:n kaaokseen...

Kommenttia muokattu: 30.01.2017 klo 18:45
  Havainnoija • 30.01.2017 05:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy