ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Trump purkaa kouluissa transoppilaiden suojan

vaeltaja2006 • 23.02.2017 11:34 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kuva Reutersin uutisvideosta Youtubessa tänä aamuna
Obaman kaudella luotiin valtakunnallinen laki, jolla suojeltiin koulujen ja yliopistojen transoppilaita syrjinältä. Nyt Trump on perunut lain ja haluaa, että osavaltiot itsenäisesti päättävät trans-politiikastaan.

Monet miettivät, alkaako nyt laajempi hlbtiq-oikeuksien purkaminen. Transnuorten osalta Obaman allekirjoittama laki toukokuussa 2016 salli oppilaiden käyttää sitä vessaa ja niitä pukutiloja, jotka sopivat heidän kokemaansa sukupuoli-identiteettiin. Oli muitakin määräyksiä, kuten osallistuminen urheilutapahtumiin. Laki koski valtion kouluja ja yliopistoja. Trump perui Obaman antaman lain. Konservatiivit vaativat, että transnuoret käyttävät niitä tiloja, jotka vastaavat heidän biologista sukupuoltaan.

Trump lupasi jo vaalikampanjansa aikana ryhtyä kulttuuritaisteluun koulujen vessoista. Presidentin on helppo purkaa edeltäjänsä antamat määräykset. Riittää yksi paperi ja allekirjoitus. On ollut tavallista, että presidentin vaihtuessa edeltäjän antamat määräykset puretaan. Washington Post kertoi keskiviikkona, että oikeus- ja opetusministeriö tiedottivat Korkeinta oikeutta trans-määräysten muuttumisesta.

Heti, kun tieto aikaisempien määräysten purkamisesta tuli, kokoontuivat Washingtonissa ensimmäiset mielenosoittajat vaatimaan lisää oikeuksia hlbtiq-ihmisille. Kuilu liberaalien ja konservatiivien välillä syvenee. Konservatiivit ovat syytelleet Obaman antamia vapaamielisiä määräyksiä siitä, että miesten olisi mahdollista tunkeutua naisten vessa- ja pukutiloihin vetoamalla sukupuoli-identiteettiinsä.


Reutersin uutisvideo Youtubessa:


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eiks sen paskaputkan oven saa siellä vessassa kiinni niin saa asioida piilossa, myös kustessa myös miehet?
Mitenkähän se obama sai pidettyä naamansa peruslukemilla kun tuota määräystä rustas?
  Totuudenlaukaus (ei rekisteröitynyt) • 23.02.2017 22:22
Olen viime kuukausina liikkunut niin Euroopassa, kuin muuallakin, Yhdysvaltoja lukuunottamatta.

Olen pistänyt merkille, että tasa-arvoisia vessoja alkaa olla monessa paikassa. On vain joko WC:n tunnus taikka naisen ja miehen symbolit samassa ovessa.

Vessakehitys länsimaissa näyttää olevan Trumpin linjan vastainen.
  JuhaniV • 24.02.2017 08:21
Onneksi tämmöistä naurettavaa, turhaa ja pikkumaista konservatiivista pilkunviilausta ei ole koskaan edes tarvinnut kuunnella Suomessa tai muualla pohjoismaissa. Itse transnaisena käytän naisten vessoja aina eikä muu kyllä tulisi mieleenikään tai ole koskaan tullutkaan. Ja näin tein myös ennen juridisen sukupuolen tai edes nimen muutosta.

USA on ja tulee aina olemaankin ääriuskonnollinen ja äärikonservatiivinen maa ja ei siitä miksikään muutu. Jättäkäämme jenkit omaan arvoonsa sinne ison rapakon huonommalle puolelle.
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2017 00:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy