ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Transsukupuolinen Danica Roem nousee Virginian osavaltion edustajainhuoneeseen

Sami Mollgren • 09.11.2017 07:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Danica Roem kannattajineen (kuva: Jahi Chikwendiu / AP / Lehtikuva)
Demokraattien ehdokas, entinen toimittaja, metalliyhtyeen laulaja, transsukupuolinen Danica Roem, 33, nousee Virginian osavaltion edustajainhuoneeseen. Hän on USA:n ensimmäinen ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen vaaleilla valittu kansanedustaja. Kausi edustajainhuoneessa kestää kaksi vuotta.

Roem valittiin Prince Williamin piirikunnasta, joka sijaitsee osavaltion koillisosassa ja kuuluu osavaltion kyljessä sijaitsevan pääkaupunki Washington D.C.:n metropolialueeseen.

Roemille hävisi tiistaina järjestetyissä vaaleissa republikaanien Robert G. Marshall, 73, joka tunnetaan arvokonservatiivisista näkemyksistään. Hän oli pitänyt edustajanpaikkansa neljännesvuosisadan ajan, vuodesta 1992. Marshall pyrki ajamaan perustuslakiin muutosta, millä avioliitto olisi määritelty yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. Hän myös ajoi lakia, jolla olisi rajoitettu transsukupuolisten oikeutta valita itselleen sopiva käymälä koulussa ja muissa julkisissa tiloissa. Lisäksi hän ajoi homoille kieltoa Virginian kansalliskaartiin.

Roem ei kuitenkaan kampanjoinut hlbti- tai sukupuolikysymykset kärkenään, vaan hän puhui katujen kunnosta, liikenteestä, työpaikoista ja kouluista, joista hänellä on laajaa tietopohjaa toimittajan työnsä ansiosta. Marshallin tukijoukot sen sijaan pyrkivät vaalien alla jatkuvasti kyseenalaistamaan Roemin naiseuden, ja Marshall viittasi Roemiin maskuliinisella persoonapronominilla. Roem on laulajana vuonna 2006 perustetussa Cab Ride Home -metalliyhtyeessä, ja konservatiivit pyrkivät kampanjoinnissa käyttämään sitäkin Roemia vastaan.

Roem sai sekä henkistä että rahallista tukea hlbti-vähemmistöihin kuuluvilta kaikkialta USA:sta. Lisäksi hän kampanjoi aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja ovelta ovelle. Marshall puolestaan sai tukea konservatiiveilta, myös osavaltion ulkopuolelta.

Tiistaisissa vaaleissa demokraatit saivat enemmistön Virginian edustajainhuoneeseen ja etenivät muuallakin kuin perinteisesti konservatiivisessa Virginiassa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy