ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Transkonferenssi Malmössä: Turkkilaisvieraat joutuivat hyökkäyksen kohteeksi yöklubissa

vaeltaja2006 • 03.10.2010 17:31 • päivitetty: 04.10.2010 07:24 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
4.10.2010 Torstain hyökkäys ruokaravintolassa

Tieto Malmön tapahtumista on alkanut levitä HLBTI-uutissivustoille. Itävaltalaisilla ja unkarilaisilla uutissivustoilla mainitaan, että torstain hyökkäys oli ruokapaikassa, nimeltä Bergsgarten. Ruotsin päälehdistä ei uutista löytynyt ainakaan niiden hakukoneiden avulla.

TGEU:n sivu:
www.tgeu.org


3.10.2010 Hyökkäys transihmisiä vastaan Malmössä

Noin sata mielenosoittajaa oli kokoontunut Malmössä eilen illalla yöklubi Crownin eteen. He huusivat: "Ei transfobialle" ja "Lopettakaa viha". Syynä mielenosoitukselle oli, että torstai-iltana klubilla käyneet turkkilaiset TGEU:n konferenssivieraat olivat joutuneet ivahuutojen ja kananmunaheittojen kohteiksi. RFSL:n tiedotteen mukaan tekijöinä oli nuorten miesten ryhmä. Yksi miehistä hieroi kananmunaa yhden transihmisen kasvoihin.

Ennen kaikkea protestoitiin kuitenkin poliisin toimia vastaan, sanoi RFSL:n tiedottaja Malinda Flodman Sydsvenskan-lehden mukaan. Kun aktivistit kävivät tekemässä ilmoitusta polisille, he joutuivat asiattomien huomautusten kohteiksi. Poliisi kyseli, miksi he näyttävät tuollaisilta ja onko heillä lupa olla Ruotsissa.

Malmön poliisi on luvannut tehdä sisäisen selvityksen. Sydsvenskan-lehti ei saanut yhteyttä kehenkään Crown-yökerhossa. Kuva mielenosoituksesta eilen illalla.
www.sydsvenskan.se

Malmössä on ollut viikonloppuna koolla kolmas eurooppalaisen transgender-neuvoston kokous. Kokouksesta on ranneliikkeessä etukäteen tehty juttu
ranneliike.net

RFSL:n tiedotteessa kerrotaan, että väkivalta on ollut kokouksen osanottajille suuri shokki. Erityisesti ihmetellään poliisin epäasiallista toimintaa. Väkivaltatilanne yökerhossa oli torstaina. Perjantaiaamuna Transgender Europe ja RFSL vaativat asiassa tutkimusta. Iltapäivällä, kun käytiin poliisin puhuttelussa, poliisi alkoi tehdä epäasiallisia huomautuksia ja kysymyksiä. Lisäksi poliisi puhui epäasiallisesti näiden transihmisten nimistä.
Lisää transfobista väkivaltaa tapahtui perjantai-iltana yökerho Crownissa. Yhtä transihmistä lyötiin kasvoihin, ja kun hän valitti asiasta, hänet poistettiin yökerhosta. Lyöjää ei poistettu.

RFSL vaatii poliisilta sisäistä tutkimusta ja niiden rankaisemista, jotka käyttäytyivät epäasiallisesti. Poliisin on hoidettava sisäinen koulutuksensa niin, ettei poliisi toimi epäasiallisesti kohdatessaan erilaisia vähemmistöjä.

Asiassa on käännytty myös syrjintäasiamiehen puoleen.

Ruotsin valtiolta vaaditaan viharikoslakia, jossa selkeästi määritellään laki koskemaan myös sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua.

****

QX:ssä ihmeteltiin viikonloppuna, että eteläisessä Ruotsissa ei ole ainoatakaan homopoliisien järjestöön kuuluvaa poliisia.


*****

Yksi turkkilaisista transihmisistä, Sema kertoo QX:ssä kokemuksistaan:

Hän on kauhistunut ja hämmästynyt, koska hän on kuullut liberaalista Ruotsista. Poliisin luona he joutuivat istumaan viisi tuntia. Paikalla "kuulustelussa" oli turkinkielinen tulkki. Poliisi teki epäasiallisia kysymyksiä. Ihmeteltiin, miksi heillä on meikki, miksi he pukeutuivat tuolla tavoin ja oliko heillä lupa olla Ruotsissa. He tulivat tekemään poliisille ilmoitusta, mutta se muuttuikin kuulusteluksi.

Kuulustelun jälkeen Sema meni yökerholle, mutta yksi asiakas löi ja Sema heitettiin ulos. Nyt hän ei enää halunnut tehdä ilmoitusta poliisille.

Kuvia mielenosoituksesta
www.qx.se


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy