ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Transihmisten syrjintä: Pohjois-Carolina peruu kiistellyn vessalain

vaeltaja2006 • 31.03.2017 18:10 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
USAn osavaltio Pohjois-Carolina on halunnut määrätä, mitä toilettia transihmiset käyttävät. Laki tehtiin viime vuonna. Syntyi maanlaajuinen protestiaalto. Nyt laki kumotaan.

Viime vuonna tehty laki oli syrjivä ja sen vuoksi USAn oikeusministeriö ja Obama olivat haastaneet osavaltion. Transihmisten tuli julkisissa rakennuksissa käyttää sitä vessaa, joka vastaa heidän syntymätodistuksensa sukupuolimerkintää. Väärään vessaan menemisestä rangaistiin. Pohjois-Carolina on tunteilla käytävän trans-taistelun keskus USAssa. Osavaltio on USAn kaakkoisosassa.

Tostaina saatiin sopu. Parlamentin molemmat kamarit päättivät lain uudistamisesta. Uusi laki on kompromissi: päätösvalta vessojen käytöstä jätettiin kunnille ja kaupungeille. Julkiset toiletit jäivät osavaltion vastuulle. Lakiin eivät kaikki kuitenkaan olleet vieläkään tyytyväisiä, koska se jää ”puolitiehen”. Hlbtiq-aktivistit haluavat täydellisesti pois kaikki vanhan lain pakkosäännökset. Lain puolesta puhujat korostavat, että nyt suojataan transihmisten yksityisyys ja estetään mahdolliset seksuaaliset väkivaltaisuudet.

Alkuperäinen laki herätti kiivaita mielenilmauksia ja boikotteja. Osavaltion talous olisi kärsinyt, jos tiukkaa lakia olisi jatkettu. Bruce Springsteen ja Ringo Starr olivat jo peruneet esiintymisensä osavaltiossa. Kaikki mestaruusluokan college-turnaukset oli siirretty pois. Valuuttakauppoja hoiteleva payPal oli luopunut laajentamissuuntelmistaan osavatiossa.

Demokraattinen kuvernööri haluaa nyt palauttaa osavaltion maineen, joka on kärsinyt pahasti vuoden aikana. Luultavasti muissa osavaltioissa jonkin aikaa mietitään, ennen kuin ryhdytään rajoittamaan transihmisten valinnanvapautta vessoihin.

(zeit.de)

Päivitys: Transasiat kiinnostavat nykyään jo laajemminkin mediaa. MTV3:n uutisissa tämä asia oli klo 19.10.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"LÄHIMMÄISENRAKKAUTTA" = eli siis hakataan homot ja transihmiset ja syytetään ja ahdistellaan kaikkia muitakin. Abrahamilaiset uskonnot ovat maailmanaajuinen syöpäkasvain, joka tulee leikata pois ja heittää biojäteastiaan mätänemään. Pois silmistä ja pois mielestä.
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 05.04.2017 17:39
Tommoinen, "._." kuvailema lähimmäiosenrakkaus olisikin syytä kierrättää.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 10.04.2017 21:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy