ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Transgender-ihmisten syrjintä lopetettava

vaeltaja2006 • 07.01.2009 09:05 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Thomas Hammarberg kirjoitti maanantaina neuvoston nettisivulle artikkelin, jossa hän vaatii, että transgender-ihmisten syrjintää ja väkivaltaa vastaan on taisteltava kaikissa Euroopan neuvoston maissa.

Hän kertoo tehneensä matkoillaan havaintoja, että transgender-ihmisten syrjintä jatkuu. Näiden ihmisten arjessa on vakavia uhkia ennakkoluulojen ja syrjäyttämisen takia. On ollut myös joitakin vakavia viharikoksia. Yksi murha Portugalissa on saanut julkisuutta myös mediassa. Nuoret miehet pieksivät kuoliaaksi HIV-positiivisen asunnottoman transgender-ihmisen. Hammarberg osoittaa sormella myös poliisia.

Hammarberg on huomannut, miten lainsäätäjätkin ovat välinpitämättömiä transgender-ihmisten oikeuksista. Irlannissa oli Lydia Foyn tapaus, jossa vasta korkein oikeus vuonna 2007 myönsi, että ihmisoikeusloukkaus on tapahtunut.

wcd.coe.int


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy