ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Trans-perjantai Yle TV1:ssa käsittelee transsukupuolisuutta perjantaina 3.11.

Sami Mollgren • 01.11.2017 13:23 • 2 kommenttia. TELEVISIO • KOTIMAA
Perjantaina 3.11. Yle TV1:llä esitetään Trans-perjantai -ohjelma suorana lähetyksenä Tampereelta.

Trans-Perjantai ilmoittaa suosittavansa rentoa suhtautumista sukupuoleen.

- Mitä voi tehdä, jos tuntee syntyneensä väärään sukupuoleen? Kuinka nuorena pitäisi voida ryhtyä sukupuolenkorjausprosessiin? Voisiko koko sukupuolen määritelmää väljentää niin, että jokainen saisi olla ihan sellainen kuin on - vaikka poika jolla on pimpsa tai tyttö jolla on pippeli?

Ohjelman cissukupuoliset juontajat ovat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen. Heidän vierainaan ovat sukupuolensa naiseksi korjannut Amanda Sofia Majasaari ja biologisen sukupuolensa kanssa elämään opetteleva, transprosessin hylännyt Viivi Luoma.

Perjantai-Dokkarissa BTW, en ole tyttö tavataan 5-vuotias transtyttö Neea, 12-vuotiaan transpoika Mesi sekä 14-vuotias transpoika Mika.

Suora lähetys Tampereelta, TTT-Klubilta alkaa perjantaina 3.11. Yle TV1:llä kello 21.05 ja uusinta nähdään sunnuntaina 5.11. kello 11.45. Ohjelma tulee myös katsottavaksi Yle Areenaan. TV Finlandissa esitysajat ovat lauantaina kello 22.00 ja sunnuntaina kello 14.30.

Suomen jo valmistettu translaki yhä jumissa

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt. Asia ei ollut esillä hallitusneuvotteluissa.

Translakia pyritään edistämään parhaillaan myös kansanedustajien tekemän lakialoitteen muodossa


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Voimia toivon kaikille ohjelmassa olleille. Kiitos.

Viivin ahdistus kosketti, toivottavasti hän löytää sisäisen rauhansa jostain itselleen sopivasta.
  Mixa • 03.11.2017 22:57
Myös minua kosketti syvästi Viivin riipivän raaka tiedostaminen.

Totuus tosiaan on yksilöstä riippumaton. Ei totuutta kuitenkaan kannata ajatella annettuna, vaan lähestyttävänä.
  Yesman • 03.11.2017 23:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy