ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Tosi rakkaus odottaa -seksuaalisuusopas vaikenee seksuaalivähemmistöistä

Sami Mollgren • 11.05.2013 13:26 • 20 kommenttia. UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
Tuhannet suomalaisnuoret ovat viimeisen vuoden aikana saaneet seksuaalietiikan oppaan. Siinä itsetyydytys määritellään synniksi ja seksuaalivähemmistöjen olemassaolo sivuutetaan.

Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Lehti kertoo, että vuonna 2012 Nuotta-median kustantamasta Tosi rakkaus odottaa -vihkosesta otettu 10 000 kappaleen painos on tilattu loppuun, ja uuden painoksen ottamista suunnitellaan.

40-sivuinen Tosi rakkaus odottaa -opas käsittelee seurustelua, seksiä, avioliittoa, sukupuolietiikkaa, rakkautta, itsetyydytystä ja muita nuorten elämään liittyviä aiheita. Sisällön kerrotaan perustuvan Raamattuun. Tavoitteeksi sanotaan, että nuoret voivat tutustua siihen, "mitä Jumalalla on sanottavaa seksuaalisuutta ja rakkautta koskettavista aiheista".

Oppaan taustalla on ollut luterilaisia, vapaakirkollisia, helluntailaisia, adventisteja, baptisteja ja metodisteja tahoja. Toteuttajina on ollut useita kristillistaustaisia järjestöjä, kuten Missionuoret, Aslan, Kansanlähetys, Luterilainen evankeliumiyhdistys, Sanansaattajat sekä joukko kristillistaustaisia opistoja.

Nuotta-media on ilmoittanut pitävänsä erityisen tärkeänä sitä, "että Raamattuun sitoutuvaa seksuaalikasvatusmateriaalia saadaan toimitettua kaikille siitä kiinnostuneille myös tulevaisuudessa".

Kirkkohallituksessa Rippikouluista vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkonen sanoo Turun Sanomissa, ettei opas ole kirkon lijan mukaneen. Hän sanoo myös kirkon ottaneen kriittistä etäisyyttä Tosi rakkaus odottaa -liikkeeseen. Kirkkohallitus toimii yhteistyössä Väestöliiton kanssa, jonka suhtautumistapa nuoriin vastaa Kokkosen mukaan paremmin kirkon arvoja.

Turun Sanomat kertoo, että Turun Katariinanseurakunnan rippikoululaiset ovat saaneet vihkosen Kansanlähetyksen järjestämässä nortenillassa pari viikkoa sitten. Nuorisotyön tiimin esimies Kari Kanala Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä pitää oppaan jakamista vastuuttomana. Hän ei ole lehden mukaan aiemmin kuullut tällaista materiaalia jaetun rippikoululaisille.

Nuotta toteutti vuonna 2011 Älä alistu! -kampanjan, jossa "Anni" kertoi uskoontulostaan ja päätöksestään luopua homoseksuaalisuuden harjoittamisesta, koska piti homoseksuaalisia tekoja Raamatun mukaisena syntinä.

Tosi rakkaus odottaa (engl. True Love Waits) on kansainvälinen kristinuskon piirissä Yhdysvalloissa syntynyt nuorisokampanja. Sen kannustaa pidättäytymään seksuaalisesta kanssakäymisestä ennen avioliittoa, perheen ja avioliiton tukemisen nimissä.

Suomeen kampanja rantautui vuonna 1997, saaden näkyvyyttä esimerkiksi esitteiden muodossa erilaisissa kristillistaustaisissa tapahtumissa. Pidättyväisyyttä perustellaan muun muassa sukupuolitaudeilta ja vahinkoraskauksilta välttymisellä, mielenterveydellisillä seikoilla, avioliiton onnellisuudella ja Raamatulla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
kielletään lapsilta uskonto niin asiat on paremmin. eli koulussa käydään läpi zeukset, jeesukset, allahit yms ja sit 16 v saa päättää jos tahtoo liittyä johonkin uskontokuntaan. tällä myös vähennetään lasten hyväksikäyttöä kun uskonnollisiin riitteihin ja rakennuksiin ei saa mennä alle 16 v
  puppeliassi • 11.05.2013 13:39
Vai että tosi rakkaus odottaa ... noh, miksikäs se uskisten mielikuvitusjumala sitten meni niin kiirehtimään silloin jo aikoja sitten "koko maailman rakastamista", että sen ainukaisen profeetta jessensä hoppuili panna ennenaikojaan T-puutuneesti eutanasiaan? Eikös sillä profeetta jessellä olisi ollut vielä elin-vuosia jäljelläkin.

Kommenttia muokattu: 11.05.2013 klo 14:23
  human • 11.05.2013 13:51
Tämä kyseinen painos oppaasta otettiin muistaakseni viime kesänä, jolloin se herätti tunnepitoista keskustelua kristillisillä sivustoilla, yksi juttu:
www.kotimaa24.fi

Seurakuntalainen kirjoitti viime kesänä:
www.seurakuntalainen.fi

Tämän nuoria syyllistävän ja vahingollisia väitteitä sisältävän vihkosen taustavoimat Kansanlähetys, Sley, opiskelijalähetys OPKO, Aslan jne. ovat myös homofobisen Nuotta-lehden taustalla.
Näistä järjestöistä voisi kirjoittaa paljon, mutta mainitaan tässä nyt vain, että Nuotta-lehti käyttää puoskarijärjestö Aslanin nokkamiestä Ari Puontia ”homoasiantuntijanaan” samoin kuin opiskelijalähetys OPKO ja muut vastaavanlaiset fundisjärjestöt.

Pidän näitä Nuotta-lehden homovastaisten kampanjoiden ja tämän jutussa mainitun vahingollisen vihkosen takana olevia järjestöjä kristofasismityyppisinä homovihajärjestöinä. Ne ja lukuisat samantyyppiset ovat kerääntyneet Suomen evankelisen allianssin mustan sateenvarjon alle.

Kommenttia muokattu: 11.05.2013 klo 16:42
  Havainnoija • 11.05.2013 16:07
Toivottavasti tuon vahingollisen hömpän tuottamiseen ei ole käytetty senttiäkään verovaroja; ei suoraan eikä välillisesti.

Avoin kysymys ns kristityille: miten ja millä perustelette raamatun opetukseiin väitteenne mukaan kuuluvaa kieltoa itsetyydytyksen suhteen? Eihän siinä vanhan testamentin tarinassa hemmo ollut tyydyttämässä itseään!! Hän vain ei hallunnut tulla isäksi leskeksi jäänen lapsille. Osaako kukaan lukijoista valaista tätä dilemmaa?

Nousee verenpaine noiden uskovien hihhulien kanssa. Ovat niin maan perusteellisen kiinnostuneita siitä kuka käyttää millaisia ulokkeita/onkaloita kenenkin kanssa.
  Tarkkailija (ei rekisteröitynyt) • 11.05.2013 16:12
Minun täytyy hengittää pari vuorokautta....apua. Itse erosin kirkosta sen kuuluisan homoillan jälkeen, puolisoni vähän myöhemmin. Lapsemme kuuluvat vielä kirkkoon. Kävimme juuri periaatekeskustelun mieheni kanssa. Eli ala-asteella kuulukoot lapsemme kirkkoon, mutta kun tulee aika valita, käykö rippikoulun, niin sitten asiat mietitään uudestaan. Aiomme silloin olla yhteydessä ko. kirkon ja leirin pappiin sekä leirityöntekijöihin, ja käydä keskustelut heidän seksuaaliopetuksestaan. Jos mokomaa paskaa aikovat opettaa, niin eivät mene meidän lapsemme rippikouluun.
  Miritza • 11.05.2013 16:16
Tuo Raamatun tarina henkilöstä nimeltä Oonan kertoo, kuten Tarkkailijakin tuossa mainitsee, aivan eri asiasta. Kyseessä on keskeytetty yhdyntä (coitus interruptus). Se(kin) kohta Raamatusta ymmärrettiin väärin ja syntyi itsetyydytyksen synti ja pahe nimeltä onania, jota poikalapsilla koetettiin torjua sitomalla kädet yöksi niin ettei poika päässyt näpelöimään itseään. En muista kuulleeni koskaan, että tyttöjä olisi varoiteltu onaniasta tai heitä olisi estetty tekemästä jotain vastaavaa, kuin mihin pojat syyllistyivät.
  JuhaniV • 11.05.2013 16:37
En tiedä onko Raamatussa mitään mainintaa tyttöjen itsetyydytyksestä ja sen kieltämisestä, mutta olen kyllä kuullut että sitä on yritetty kitkeä pois tytöistä yhtä lailla kuin pojistakin. Kädet piti nukkuessa pitää visusti peiton päällä eikä alla, ja ellei niin tehnyt, siitä rangaistiin milloin mitenkin. Mm. käsien sitomista on harrastettu tyttöjenkin keskuudessa. Ja muistaakseni naisia ennen niin yleisesti vaivanneeseen hysteriaankin pidettiin yhtenä syynä juuri itsetyydytystä.
  Nella (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2013 11:10
Itsetyydytyksen kieltäjillä täytyy olla hyvin sairas suhde seksuaalisuuteen.
  Mies (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2013 12:04
Itse asiassa juuri "hysteriaa" hoidettiin dildoilla ja ensimmäisillä versioilla sähkökäyttöisistä hieromasauvoista, eli juuri päinvastoin.
Yhtä samaa huuhaata kumminkin.
  Pete • 12.05.2013 16:50
No ainoa edes jokseenkin positiivinen asia on, että Nuotta tässä kohtaa on ymmärtänyt vaieta seksuaalivähemmistöistä, se on varmasti parempi kaikille. Nuotan suhtautuminen aiheeseen kun on tunnetusti varsin ihmisvihamielinen. Tuota itsetyydytyskieltoa miettiessäkin meinaa kyllä jo aivot nyrjähtää, huh.
  DyingFreedom • 12.05.2013 22:42
Fundikset taas liikkeellä.
  valtsu_Kalliossa • 13.05.2013 01:44
Sexpo-säätiö tyrmää täysin Nuotta-lehden seksioppaan, sillä opas uhkaa nuorten henkistä hyvinvointia:

- Pidättyvyyskasvatus on hengellistä väkivaltaa, jossa nuorten seksuaaliset taipumukset ja halut demonisoidaan. Karmeilla seurauksilla pelottelun avulla heitä pyritään painostamaan ja aivopesemään (kristillisen) liikkeen opetusten mukaiseen seksuaalikäyttäytymiseen.
- Asiallisen tiedon pimittäminen, pelottelu ja painostaminen vaarantavat nuorten seksuaaliterveyden, loukkaavat seksuaalista itsemääräämisoikeutta sekä uhkaavat nuorten henkistä hyvinvointia.

www.sexpo.fi
---
Iltalehden juttu:
www.iltalehti.fi

Kommenttia muokattu: 17.05.2013 klo 20:17
  Havainnoija • 17.05.2013 20:10
Espoon seurakuntien ESSE-lehden toimittaja Taneli Kylätasku kirjoittaa Tosi rakkaus odottaa -kampanjavihkosta, jossa mm. todetaan itsetyydytys synniksi, sukupuoliyhteys kuuluu vain avioliittoon papin aamenen jälkeen. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ei puhuta mitään. Vihkosta kerrotaan jaetun mm. joillakin rippikoululeireillä.

Kylätasku on otsikoinut kirjoituksensa: "Kasvurauhan häiritsijät".
- Tosi rakkaus odottaa -vihkonen on matka henkiseen umpioon, jossa hyvää tarkoittavat tumpelot häiritsevät nuorten kasvurauhaa ylimääräisillä ahdistuksilla ja huonoilla neuvoilla.

Kylätasku luettelee vihkosen painattajana olevan Nuotta-nuortenmedian taustalla vaikuttavat konservatiiviset uskonjärjestöt. Luterilainen kirkko ilmoittaa, ettei se ole vihkosen sanoman takana. Kuitenkin:
- On vaikeaa välttyä vaikutelmalta, jonka mukaan kirkon nuorisotyössä pelataan kaksilla korteilla. Virallisesti kaikki on kunnosa, mutta järjestöjen toimintaa ymmärretään parhain päin, kunnes uutiskäry käy.
  JuhaniV • 25.05.2013 19:46
^ Toivon, että kirkossa on edelleen seinät lavealla ja katto korkealla kaikille syntisille. Se ei tietenkään tarkoita, että kirkolla ei voi olla eettistä linjaa. On todellakin väärin, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ei sanota mitään. Se tekee vihkosesta todella arveluttavan. Tosin jos siellä lukisi jotain, se tuskin olisi myönteistä...
"Tosi rakkaus odottaa" on kummallinen pekoraali. Tosi rakkaus on tosi rakkautta eikä se odota. Kaikki ei tietenkään ole hyvästä, mutta tosi rakkauden osalta, mikä ylipäänsä on silloin pahaa. Rakastaminen on upeaa (enkä tarkoita tätä mitenkään rajattuna fyysiseen). Tosi rakkaus ymmärtää tuomansa siunauksen ja on jo itsessään siunaus.
  martin • 26.05.2013 01:29
Homomaailmankuvassa kaikki ei-homoilu on syntiä
ja tietysti myös homovihamielistä - oma viha jää huomaamatta

Suvaitsevaisuus on sitä, ettei laisinkaan suvaita niitä,
jotka uskaltavat mainita sanan "synti"

Siis eri mieltä saa olla vain jos on samaa mieltä kuin itse
ja on siis eri mieltä niitten muitten kanssa,
jotka tietenkin ovat aina väärässä
ja mielipiteen tai sanan vapautta on vain omalla ajattelulla
Varsinkin uskovat ovat kamalia - behän edustavat Jumalaa!!
  cyberangel. (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2013 23:00
Mikä mahtaa olla tuo "homomaailmankuva"?

Kokonaan toisia asioita ovat vaikkapa homon maailmankuva tai maailmankuva homoista.

Homon maailmankuvia on yhtä monia erilaisia kuin homojakin. Uskoakseni useimpien homojen maailmankuvassa ei-homoilu on ihan okei.

Maailmankuvia homoistakin on jos jonkinlaisia. Joissain kuvissa ymmärretään ja hyväksytään se, etteivät kaikki ihmiset ole syntyneet samanlaisiksi. Toisissa ei.

Suvaitsevaisuus on sitä, että antaa toisen ihmisen elää elämäänsä rauhassa sellaisena kuin on. Itsensä ylentäminen ei ole suvaitsemisen arvoista silloin, kun itseään ylentämällä joku pyrkii alentamaan toista.

Uskovat eivät ole lainkaan kamalia. Uskossa olevat ovat samanlaisia kuin muutkin. Sen sijaan uskollaan ratsastavat ja sillä itseään ylentävät ovat vastenmielisiä.

Uskovat eivät edusta Jumalaa yhtään sen enempää tai vähempää kuin kukaan muukaan. Sen sijaan on uskovia, jotka ajattelevat edustavansa Jumalaa enemmän kuin muut. Se on itsensä ylentämistä.
  smo • 30.05.2013 23:20
Tässä
-videossa on hyvä ohje siitä, miten masturboimiseen pitäisi suhtautua. Se on ihan luonnollinen asia. Toki video huomattavan menneen aikakauden tuotoksena on vaivaannuttavaa katsottavaa. Ei kuitenkaan olla niin kujalla kuin uutisessa kerrotussa varsin tuoreessa seksuaalisuusoppaassa.
  smo • 06.06.2013 14:10
Hei, mistä tällaista tosi rakkaus odottaa - opasta saa?
Luulen sen olevan hyvin raamatullinen, koska tyypillisesti kaikkea Raamatusta nousevaa vastustetaan ankarasti.
  Haluan odottaa (ei rekisteröitynyt) • 10.06.2013 07:40
Haluan odottaa!

Jos vain tietäisin, niin hankkisin sen Sinulle. Sydämesi kertoo, missä aarteesi on.
  martin • 11.06.2013 01:17
Outoa että tuomitaan kaikki mikä ei ole nykyisen "modernin "maailman mukaista -homoutta ja pervot seksiä kenenkään ole pakko hyväksyä -ONNEKSI. Jumala on luonut ihmiset mieheksi ja naiseksi ja yhteyden vain heidän välille. Seksi kuuluu avioliittoon ja mikä sen parempaa nuorille kun opettaa heille kaunis Jumalan luoma seksuaalisuus. Taitaa vain olla niin että nykyään ihmiset ovat niin saastuttaneet itsensä likaisella seksillä että eivät soisi kauniimpaa toisille.
  Puhtautta (ei rekisteröitynyt) • 04.03.2017 17:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy