ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Toronton öykkäripormestari yllättäen Priden lipunnostoon

jnsto • 25.06.2013 08:53 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Mayor Rob Ford on pitänyt etäisyyttä Toronto Prideen, toisin kuin jo monet edeltäjänsä. Arkistokuva. Kuva: Juhani Niinistö.
Toronton pormestari Rob Ford ilmaantui lukemaan vuoden 2013 Priden avajaisjulistusta. Kahtena edellisenä vuonna joku hänen edustajansa on lukenut sen avajaisissa, joissa sateenkaarilippu vedetään kaupungintalon salkoon. Avajaisissa oli paikalla myös Ontarion pääministeri Kathleen Wynne, joka on Kanadan ensimmäinen avoimesti homoseksuaali provinssipääministeri.

Syksyn 2010 vaaleissa toisena pääehdokkaana olleen avoimesti homon Smithermanin voittanut Ford aiheuttanut melkoisesti harmia Toronton HLBT-kentälle. Pride-marsseihin Ford ei ole osallistunut, toisin kuin kolme edeltäjäänsä. Myös ensi lauantaina Ford aikoo olla mökillään eikä osallistua marsiin.

Pari viikkoa sitten Ford äänesti vuoden 2013 Priden avustusta vastaan valtuustossa. Vain kaksi muuta vastusti ja avustus hyväksyttiin suurella enemmistöllä. Fordin avustajat olivat vielä maanantaiaamuna epätietoisia siitä, aikoiko hän osallistua avajaisiin, kertoi Toronto Star.

Ford on käyttänyt julkisuudessa ja myös valtuuston istunnoissa homokielteisiä sutkauksia. Äskettäin on levitetty videota, jossa Ford käyttää homo-ongelmaista kieltä puhuessaan Kanadan liberaalien uudesta johtajasta Justin Trudeusta. Fordin on videossa väitetty olevan crack kokaiinin vaikutuksen alainen. Pormestari on kiistänyt sekä videon olemassaolon että crackin käytön.

Rob Ford valiittiin tehtäväänsä esikaupunkien "vanhojen vihaisten miesten" äänillä. Perus-Torontossa hän ei voittanut ainoassakaan vaalipiirissä. Ford on nähty imagorasitteena provinssin ja liittovaltion konservatiiveille.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy