ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Toronto Pride 2016 laajeni kuukaudeksi

jnsto • 05.05.2016 10:19 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Liittovaltion perinneministeriön logo osoittaa Toronto Priden yhteiskuntasuhteiden normalisoituneen konservatiivipuolueen valtakauden jälkeen.
Jo vuosia Toronton Pride -viikkona tunnettu tapahtuma täyttää nyt koko kesäkuun ja alun heinäkuuta. Pride alkaa lipunnostoilla 1.6 ja päättyy 3.7. Teemana on erityisesti trans-aihepiiri. Toronto Priden kolme suurta kulkuetta ovat transmarssi, lesbojen marssi sekä varsinainen pääparaati. Pride-kuukauden tapahtumien yleisötavoittavuudeksi on arvioitu 1.2 miljoonaa. Liittovaltion liberaalipääministerin Justin Trudeaun odotetaan osallistuvan päämarssiin.

Pride Toronton yhteiskuntasuhteet ovat palautuneet vuotta 2006 edeltäneelle tasolle. Jyrkästi vanhoillisia arvoja edustaneen pääministeri Stephen Harperin aikana (2006-2015) liittovaltiio vetäytyi Toronto Priden tuesta ja vaikeuksia aiheutti myös Torontossa lähinnä esikaupunkien tuella valtaan päässyt oikeistopopulistinen pormestari.

Julkisen tuen ohella Pride Toronto saa huomattavasti varoja yksityiseltä liike-elämältä. Pääsponsori on TD pankki. Julkisen vallan sponsorit ovat Toronton kaupunki, Ontarion provinssi ja Kanadan perinneministeriö. Keskeisten tukijoiden lista on nettisivulla.

Sateenkaarilippu nostetaan Ontarion provinssin parlamenttitalon (Queen's Park) salkoon 1.6 sekä jo päivää aikaisemmin Toronton City Hallin salkoon. Parlamenttitalolla seremoniaa johtaa pääministeri Kathleen Wynne ja City Hallilla Mayor John Tory. Wynne puolisoineen on kansallisesti tunnettu tasa-arvohahmo. Ennen muodollisesti epäpoliittista Mayor-kauttaan John Tory edusti provinssin konservatiiveja, joiden piirissä homofobia on jatkunut viime vuosiin saakka, joskin on nyt taustalla. Tory ei kuulunut puolueen äärikonservatiiveihin.

Kahdessa ihmisoikeusseminaarissa tarkastellaan poliisin bath house -hyökkäyksiä, Torontossa 1981 ja Kairossa 2013. Torontossa poliisi hyökkäsi 5.2.1981 useampaan saunaan ja pidätti lähes 300. Tapahtuma johti laajoihin mielenosoituksiin ja varainkeräyksiin mm oikeudenkäyntikuluihin.

Pride Toronto määrittelee käsitteen trans sivuillaan kattavasti. Joskus aiemmin määritelmistä on syntynyt känää. Pride sanoo, että trans on kattotermi, joka käsittää ainakin, mutta ei ole välttämättä vain näihin rajoittuva: transgender, transsexual, intersex, third gender, two-spirit, genderqueer, genderfluid, gender independent, transvestite, non-binary ja bigender.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy