Tony Blair sai tunnustusta Gay Times -lehdeltä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

30-vuotista taivaltaan juhlistava Gay Times -lehti on nimennyt Britannian entisen pääministerin Tony Blairin yhdeksi noiden vuosikymmenten homoikoneista. Blair on samassa joukossa kuin Boy George, Sir Ian McKellen ja Barbra Streisand. Blairin kuva on lehden sähköisen version kansikuvana.

Vuosina 1997-2007 pääministerinä toimineen Blairin kaudella yhtenäistettiin suojaikärajat, poistettiin "Section 28" -kehoituskielto, tunnustettiin transihmiset laissa, laillistettiin samaa sukupuolta olevien rekisteröidyt parisuhteet, homofobia määriteltiin viharikokseksi ja kiellettiin antamasta työntekijälle potkuja homoseksuaalisuuden vuoksi.

Blair kertoo olevansa otettu tunnustuksesta. Hän sanoi olevansa ylpeä homojen etujen ajamisesta, ja pitävänä sitä merkittävänä osana poliittista perintöään. Erityisesti hän nostaa esille Section 28:n.

- Se loi erittäin vastenmielistä ilmapiiriä yhteiskuntaan - kun vartuin politiikkaan, paheksuin sitä tekopyhyyttä, jossa ihmiset joutuivat salaamaan identiteettinsä. Näin ihmisten tuskan, kun he eivät voineet olla omia itsejään, sanoo Blair.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Riippumatta poliittisesta näkemyksestä on vaikea sivuuttaa Tony Blairin ja hallituksensa ansioita hlbti-yhteisön suhteen. Hän varmasti auttoi tasoittamaan tietä, ja olen siitä kiitollinen, sanoo toimittaja Darren Scott.

The Telegraph: Tony Blair recognised as one of the top ´gay icons´
HS: Gay Times nimesi Tony Blairin homoikoniksi
Gay Times Magazine

4 kommenttia

Hieman vaikea ymmärtää. Toimittajan laatima tunnustus unohtaa sen, että Blair suostui esim rikoslain muutoksiin (kehotuskiellon ohella oli voimassa homoseksuaalisen seuranhankinnan "epämoraalisuus", etc) vasta, kun uhka Euroopan tuomioistuimeen joutumisesta oli konkreettinen. Blair pelkäsi mm äänestäjäkatoa pohjoisessa Englannissa. Reformeihin ryhdyttiin siis vasta pakon edessä. Homoihin suunnattu poliisitoiminta määrättiin lopetettavaksi vasta pari viikkoa ennen lainmuutosta.
Toisaalta uudistuksia vietiin sittemmin eteenpäin ilman oikeustoimien uhkan läsnäoloa. Näin esimerkiksi parisuhdelaki.