ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tommi Kinnusen Lopotti ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi

Sami Mollgren • 04.11.2016 18:55 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tommi Kinnusen Lopotti on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi - kuten oli hänen esikoisteoksensakin kaksi vuotta aiemmin.
Kaunokirjallisuuden vuoden 2016 Finlandia-ehdokkaat julkistettiin perjantaina. Ne on valinnut kolmijäseninen raati, johon kuuluivat toimittaja Juha Roiha, kirjakauppa-alalla toimiva Päivi Kuntze ja suomentaja Kaijamari Sivill.

Suomen kirjasäätiön kolmijäseninen raati valitsi kaikkiaan puolestatoistasadasta lukemastaan kijrasta ehdolle kuusi:

Tommi Kinnunen: Lopotti (WSOY)
Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan (WSOY)
Sirpa Kähkönen: Tankkien kesä (Otava)
Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet (WSOY)
Peter Sandström: Laudatur (Schildts & Söderströms / Kustantamo S&S)
Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista (Gummerus)

30 000 euron suuruisen palkinnon saaja julkistetaan 24. marraskuuta. Voittajan valitsee toimittaja Baba Lybeck.

Finlandia-palkinto on vuonna 1984 perustettu kirjallisuuspalkinto, jonka jakaa vuosittain Suomen Kirjasäätiö tunnustuksena ansiokkaan romaanin kirjoittajalle. Palkintoa pidetään taiteenlajinsa merkittävimpänä palkintona Suomessa. Vuodesta 1989 on jaettu vuosittain myös Tieto-Finlandia ansiokkaalle suomalaiselle tieto- tai oppikirjalle sekä vuodesta 1997 Finlandia Junior -palkinto suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjailijalle.

Esikoisteos oli arvostelu- ja myyntimenestys

Lopotin kirjoittanut Tommi Kinnunen (s.1973) on kotoisin Kuusamosta ja asuu tällä hetkellä Turussa, jossa hän työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Kinnusen esikoisteos on vuonna 2014 julkaistu Neljäntienristeys. Kirjasta tuli myynti- ja arvostelumenestys, ja se on käännetty yli kymmenelle kielelle. Se oli myös Finlandia-ehdokkaana.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy