ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tom of Finlandia muistettiin, 98 vuotta Tomin syntymästä

vaeltaja2006 • 09.05.2018 19:25 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Juhlapuheen piti Susanna Luoto. Tämä kuva on otettu paneelikeskustelusta Taidehallissa vuonna 2016.
Jo muutaman vuoden ajan on toukokuun 8. päivänä muistettu Tom of Finlandia. Hän syntyi 8.5.1920 Kaarinassa Turun kupeessa. Kahden vuoden päästä on 100 vuotta Tomin syntymästä. Tom kuoli 71-vuotiaana vuonna 1991.

Tänä vuonna syntymäpäivän juhlapuheen piti Susanna Luoto. Hän on kirjoittanut kirjan Tomin kirjeenvaihdosta perheenjäsenilleen, hetero- ja homoystävilleen ja liikekumppaneille. Suuri määrä kirjeitä on säilytettävänä Los Angelesissa Tom of Finland -säätiössä. Kirjan nimi on "Salaisuuksin suljettu – Kirjeiden Tom of Finland".

Susanna Luoto pohtii juhlapuheessaan Tomin merkitystä. Hyvin monet homomiehet muistavat hyvin, milloin he näkivät ensimmäistä kertaa Tomin piirroksia.

Syntymäpäivien järjestäjinä olivat Tom of Finland -säätiö ja MSC Finland - Tom's club.Juhlapuhe äänitallenteena

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy