ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tom of Finland -elokuvalla avausviikonloppuna lähes 20 000 katsojaa

Sami Mollgren • 27.02.2017 16:36 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tilannekuva Tom of Finland -elokuvasta (kuva: Finnkinon elokuvalevitys)
Perjantaina 24.2. ensi-iltansa saanutta Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvaa esitettiin 120 elokuvateatterissa eri puolilla maata. Finnkinon elokuvalevityksen mukaan elokuvan näki kaikkiaan 18 713 katsojaa.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluva elokuva sai kriitikoiden FIPRESCI-palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva on herättänyt vilkasta keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Olemme liikuttuneina ja onnellisina ottaneet vastaan sekä median että katsojien palautteen. Elokuva koskettaa suomalaisia ja se koetaan tärkeäksi osaksi meidän historiaamme. Avausviikonloppuna elokuvaa käytiin katsomassa aktiivisemmin isoissa kaupungeissa kuin maaseudulla. Toivon toki, että pienemmätkin kaupungit innostuvat nyt kun elokuva on nähtävissä. Perjantaina elokuva lanseerataan Ruotsissa 40 elokuvateatterissa kautta maan ja osa näytöksistä on jo myyty loppuun, kommentoi Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi elokuvan kolmesta tuottajasta.

- Elokuvan ensi-iltaa edeltävinä viikkoina on tehty valtavasti työtä elokuvan markkinoinnin ja PR:n saralla, ja tämä taustatyö on purrut erityisesti isoissa kaupungeissa. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että upea elokuva ja sen saamat hienot arvostelut etenkin paikallismedioissa saavat myös elokuvafanit maakunnissa liikkeelle. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla osana Tom of Finlandin menestystarinaa elokuvalevittäjän roolissa, sanoo Finnkinon elokuvalevityksen päällikkö Mika Nieminen.

Tom of Finland -elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang (Touko Laaksonen), Lauri Tilkanen (Veli ”Nipa” Mäkinen) ja Jessica Grabowsky (Kaija, Toukon sisko). Dome Karukosken ohjaama elokuva on Helsinki-filmin tuottama ja sen levittää Finnkinon elokuvalevitys.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kuolemansakin jälkeen syöttää monia tahoja.
  Kolmoisritti • 04.03.2017 12:51
Kävimme katsomassa uuden Tom of Finland -elokuvan. Sen kerronta ahdisti minua hyvin paljon. Tarina nosti takaisin pintaan muistoja ajalta, jolloin homoseksuaaliset teot olivat rikos. Siihen aikaan mieltä painoi jatkuva paljastumisen pelko. Itse en tullut koskaan pidätetyksi taikka pahoinpidellyksi. Joillekin tutuille kävi toisin. Se oli pelottavaa todellisuutta silloin. Pysyin rikoslain muutokseen asti hyvin tiukasti kaapissa, mutta kuitenkin sieltä kurkistellen ja tiedon palasia homoelämästä keräten.

Touko Laaksosen tarinan olen moneen kertaan lukenut. Elokuva kävi aiheita mielestäni läpi liian lyhyesti ja pintapuolisesti. Oma muistoni Touko Laaksosesta ei myöskään mätsää elokuvan ToF:n hieman alakuloisen roolin kanssa.

Kommenttia muokattu: 07.03.2017 klo 20:24
  JuhaniV • 07.03.2017 20:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy