ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Toisessa maailmansodassa metamfetamiini eli pervitiini piti sotilaat taistelukunnossa

vaeltaja2006 • 02.04.2018 04:23 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Pride-tilaisuudessa 2017 esitetty kalvo methamfetamiinista
Menneellä viikolla on kuultu uutiset Jari Sillanpään metamfetamiinin käytöstä. Aine on keksitty jo 1800-luvun lopulla. Toisen maailmansodan aikaan ainakin saksalaiset ja suomalaiset sotilaat saivat ainetta pystyäkseen jatkamaan taistelua.

On neljä hlbtiq-piireissä käytettyä chem-sex -huumetta. Ghb/gbl on aine, joka on tullut tunnetuksi ns. tyrmäystippoina. Se on erityisen vaarallista alkoholin kanssa. Metamfetamiini on samaa kuin pervitiini. Se antaa lisää kestävyyttä, valvottaa ja poistaa tunnetiloja ja on suosituin seksihuume. Ketamiini on aine, jota annettiin esim. koirille kiputiloihin. Mephedronea on myyty laillisesti mm. lannoitteena tai kylpysuolana.

Metamfetamiini oli käytössä mm. Saksan ja Suomen armeijoissa toisen maailmansodan aikana. Tv-sarjassa ”Huume-Suomen historia”, sarjan toisessa osassa, käsiteltiin armeijan huumetarjoilua. Kun miesten oli kestettävä pitkään nukkumatta ja valppaana, pervitiinitabletit (metamfetamiini) auttoivat. Tabletteja saatiin vuonna 1941 Saksasta. Aluksi niitä annettiin esim. kaukopartiomiehille, mutta Kannaksen suurhyökkäyksen aikana tabletteja oli myös rivimiehillä. Kenraali Ernroothinkin kerrottiin käyttäneen pervitiiniä.

National Geographyn tv-kanava näkyy ainakin Helsingin alueella kaapeliverkossa ilmaistarjontana. Siellä on juuri nähty dokumentti Saksan armeijan pervitiinin käytöstä sota-aikana: Natsien maailmansodan outoudet – Hitlerin doping-sotilaat. Uusinta-aikaa ei vielä näy ohjelmaluetteloissa. Mm. Leningradin piirityksen aikaan pervitiini auttoi sietämään äärimmäisen vaikeita olosuhteita.

Viime kesänä Helsinki Priden aikaan Hercules-yökerhossa oli esitelmätilaisuus chem-seksistä, otsikkona Berlin, uncensored. Luennoitsijat. Tim Vogler ja Matthias Kuske, tulivat Berliinistä. Seuraavassa ääninäytteessä he puhuvat suosituimmasta chemsex-aineesta, metamfetamiinista (pervitiinistä). Englanniksi, 6 minuuttia.


Kaksi vuotta sitten maaliskuussa 2016 berliiniläinen kaupunkilehti Zitty julkaisi reportaasin homomiesten chemsex-bileistä. Aihetta on käsitelty senkin jälkeen runsaasti.

Zittyn artikkelissa kuvataan paikkaa: ollaan lähellä Neuköllnin raatihuonetta Berliinin keskustassa. Koolla on tusinan verran miehiä, iät 20-50 vuotta. Asunto on vanhassa kerrostalossa. On menossa chem-sessio eli seksiä synteettisten huumeiden vauhdittamana. Kaikki seksin muodot ovat käytössä: naidaan, imetään, jne, kaksin, kolmisin, nelisin, välillä ilman turvaseksiä. Huumeet ja oheistarvikkeet on aseteltu pöydälle. Kaksi miestä piikittää itseään samalla neulalla. Kaksi nuorta miestä pelaa alushoususillaan shakkia kahdeksan tuntia yhteenmenoon. Aamuvarhaisella vetäistään viagraa, ettei kalu veltostuisi crystalin laskuvaiheessa. Karvalankamatolla makaa kaksi miestä, toinen kuin syvässä horroksessa. ”Oma syy”, kuuluu yksi mielipide. ”He ovat aikaisemmin nauttineet GHB:tä alkoholin kanssa”. Joku toinen sanoo: ”Vai haluavatko he, että heitä yhä pannaan”.

Illan isäntä, 30-vuotias mies, sanoo, että chem-sex-sessioiden moottorina on Tina eli T eli crystal meth. 1980-luvun aids-aikojen jälkeen mikään ei ole samalla tavalla muuttanut hmojen seksielämää kuin seksin ja methamfetamiinin yhdistäminen. Mannermaalla Berliinistä on tullut tämän trendin keskus. Vain Lontoossa ollaan vielä pidemmällä.

Tobias-niminen 25-vuotias henkilö sanoo ,että monet tulevat Berliiniin vain chem-bileisiin. Kun hän oli 18, hän alkoi käydä seksiklubeissa, mutta hän löysi chem-seksin vasta vuosi sitten. Koko viikonloppu pitää jättää vapaaksi. ”Pään täytyy olla vapaa, jotta voi lentää”. Hän tuo omat aineet mukanaan tai ottaa vastaan vain hyvin tuntemiltaan ihmisiltä. Välillä on syötävä keksejä ja banaaneja, jotta veren sokeri ei laskisi liiaksi. Lopuksi kalsiumia ja magnesiumia. Hänellä on huumeseksistä vain hyviä kokemuksia.

On kaupallisia pimeitä huoneita, esim. Motzstrassella. Yksityisbileiden etu on, että voi jatkaa yhteenmenoon useamman vuorokauden. Viime vuosina yksityiset chem-sex-bileet ovat lisääntyneet. Niitä on eri puolilla suurta kaupunkia. Netin deittipalveluissa (Grindr, Scruff, Gayromeo) kiinnostus Crystal Meth -aineeseen ilmaistaan suurella T-kirjaimella. Kun haluaa seksiä pitkään, pitkään, siinä auttaa Crystal Meth. Jos haluaa ainetta suoraan suoneen, koodi on „G2TP“. Get to the point.

Zitty-lehden reportaasi jatkuu. Läsnäolijoiden seksinälkä tuntuu loputtomalta. Hampurin yliopiston tutkimuksesta käy ilmi, että huumeseksibileisiin osallisstuneet ovat yleensä hyvin mukana sosiaalisissa ympyröissä. Monilla oli akateemisia ammatteja. Motiiveina huumeseksille mainittiin uteliaisuus, kiinnostava tarjous osallistua, mielihyvän lisääminen ja kielletyn hedelmän houkuttelevuus. Vaaroista ei välttämättä ollut paljon tietoa.


Metamfetamiini vähentää väsymystä, nälän tunnetta ja kipua. Siitä tuntuu tulevan loputtomasti energiaa ja keskittymiskykyä. Se lisää seksuaalista halua. Yhden annoksen vaikutus voi kestää jopa 36 tuntia.

Haittojakin on. Elimistön vastustuskyky heikkenee, voi tulla sydänhäiriöitä, munuaisvaurioita ja paranoidisuutta (vainoharhaisuutta). Polttaminen ja piikittäminen johtavat nopeasti riippuvuuteen.

Riippuvuuksista kärsiviä hoitava terapeutti Berliinin homokeskuksessa näkee aineiden haittavaikutuksia. 1990-luvulla olivat Ecstasy ja MDMA, nyt Speed, Crystal Meth, GHB ja ketamin. Uutta on, että niitä yhdistetään seksiin. Estot katoavat ja seksi voi jatkua päiväkausia. Mukana on sekaisin äärimmäisiä onnen tunteita ja ahdistusta. Seksi ilman aineita ei enää tunnu miltään. HIVin ja Hepatitiksen tarttumisvaara on suurin, kun käytetään samoja neuloja. Berliinin korkeat HIV-tartuntamäärät ovat ehkä yhteydessä chem-sex-bileisiin.

www.zitty.de

Berlin uncensored -tapahtumasta audioklippi, jossa esitellään tärkein chem-sex -huume metamfetamiini.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy