ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Tiramisù

Scherzo • 15.04.2002 13:21 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT
Jokahomon lempiherkkuun elikäs siis Tiramisùun tarvitset

4 kananmunan keltuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g eli 1 purkki Mascarponea
4 dl kuohukermaa
3 rkl Kahlúa
5 dl vahvaa, kylmää kahvia
2 pakettia tiramisùkeksejä
kaakaojauhetta pinnalle

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri tasaiseksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita hyvin. Lisää kerman sekaan vaniljasokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto mascarponeseokseen varovasti. Levitä ohut kerros seosta vuoan pohjalle.

2. Sekoita Kahlúa ja jäähtynyt kahvi ja kostuta keksit kahvi-likööriseoksessa. Älä kuitenkaan kostuta keksejä liikaa, vaan jätä ne keskeltä hieman koviksi. Asettele kerros kostutettuja keksejä vuokaan tiiviisti vierekkän ja täytä rakoja tarvittaessa murretuilla kekseillä. Peitä keksikerros mascarponeseoksella ja lisää sen päälle uusi kerros keksejä. Jätä viimeiseksi kerrokseksi aina mascarponekerros. Tasoita pinta ja säilytä kylmässä tarjoamiseen asti. Tomuta pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoamista. Tiramisù on hyvä valmistaa useita tunteja ennen tarjoamista, jotta maut ehtivät sekoittua kunnolla keskenään.


Katso myös nämä
 
 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy