ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tiivi-Taavin suuntautuminen puhuttaa nyt Puolassa

Sami Mollgren • 28.05.2007 17:00 • päivitetty: 31.05.2007 16:18 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Puolassa on kiinnostuttu Teletappi-hahmoihin ja -TV-ohjelmaan ja etenkin violettiin, kolmionmuotoisella antennilla ja käsilaukulla varustettuun Tiivi-Taavi -hahmoon liitetyistä homoviittauksista.

Puolan lapsiasiamies Ewa Sowinska on ilmoittanut tutkivansa, edistääkö brittiläistä alkuperää oleva TV-ohjelma homoseksuaalisuutta. Psykologit saavat nyt selvittää ohjelman sisältöä ja antaa suosituksen lapsiasiamiehen toimistolle, onko ohjelman esittäminen Puolan TV:ssä sopivaa.

Juuri Tiivi-Taavi on herättänyt aiemminkin keskustelua. Amerikkalainen, nyt jo edesmennyt TV-evankelista Jerry Falwell 1999 julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin Sulo Aittoniemi teki eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen.

Puolassa homoasia on ollut tapetilla jo pitkään. Opetusministeri Roman Giertych haluaa kieltää "homopropagandan" kouluissa. EU-elimissä ja ihmisoikeusjärjestöjen suunnalla on esitetty huoli Puolan nykyisestä homovastaisuudesta.

Päivitys 30.5.

Puolan lapsiasiamiehen esiin nostama aihe on nostattanut kohua ympäri maailman. Useissa tiedotusvälineissä on irvailtu Puolan nykymenoille. Myös maan sisällä on lapsiasiamiehen toimintaa arvosteltu voimakkaasti. Kohun jälkeen Sowinskan toimistosta kerrottiin, ettei lapsiasiamies ole pyytänyt, eikä aio pyytää psykologeja tutkimaan sitä mainostavatko Teletapit homoseksuaalisuutta.

- BBC: Poland targets 'gay' Teletubbies
- Teletapit
- BBC: Teletubbies
- Puolassa homovihamielisyys jatkuu
- Ilta-Sanomat: Puolassa tutkitaan Teletappien seksuaalista suuntautumista


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy